Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: easter efter 11 December , 2011, 09:09
-
Hej
jeg har været ved at slagte moskusand her til morgen og det blev til en andrik på 3600 gram ;D
glæder mig til at den skal severes med dejlig rødvin og hvad der ellers høre til...
jeg kom til at tænke på og den skal ligge i køleskabet nogle dage for at modne ??
eller det er måske ikke nødvendig ??
håber at i kan hjælpe
på forhånd tak for hjælpen og glæde jul
-
Hej - det lyder godt. Du kan lade den ligge i køleskabet et par dage eller 3 nu - eller du kan fryse den og så tage den op f.eks. 3 dage før du skal bruge den - lad den tø langsomt op i køleskabet. Så modner den lidt og der løber ikke så meget væske fra.
-
Har nu ladet den ligge i køleskabet i 3 dage.. syntes bare at den lugter lidt ???
kan den nå at blive dårlig på så kort tid ?
det skal lige siges at den har lagt i en pose, uden knude
-
Den lugter vel ikke råddent? Højst en lidt stærkere duft af kød, vel. Men det er nu den skal i fryseren :)
-
den er kommet i fryseren. syntes at den var så klisteret så jeg har skyldet den under den kolde hane.
lugten blev så meget mindrer kraftig, måske lige som mår man pakker kød ud fra vakumposen, så han de også en
sjov lugt.... håber det er det
-
Jeg vil ikke være bange for lugten...modnet kød lugter anderledes end friskslagtet ;)
Alt det jeg modner af forskelligt kød lugter lidt specielt når det er tid at fryse det ned...
-
Hvis det slagtede dyr kommer for hurtigt i pose, dvs. ikke er kølet nok af eller har været for vådt, så kan det godt blive surt.
-
Jeg modner aldrig fjerkræ.. Det bliver frosset ned, når det er koldt, dvs nogle timer efter slagtning, og så tager det ca tre dage om at tø op i køleskab, så dér kan det fint modne :)
-
hvis det er kommet for hurtig i pose og er blevet sur, er det det samme som dårlig ??
-
Ja desværre. Men se og lugt til den, lugter den og ser den ikke normal ud, så er det nok sket. Men det er da synd, hvis den virkelig er blevet dårlig, for den er jo pænt stor.
-
Mine slagteresultater kan lugte lidt surt/dårligt efter 3 dage til modning i frostposer...men kødet er altså top lækkert efter tilberedning, så jeg vil ikke dømme den ude fordi den lugter sådan. Højst skylle det... Vi lever af det kød, spiser ikke købekød, og alle er i live og har det godt! Følg den sunde fornuft!
Glem ikke at noget af det fineste vildtkød man kan få, er det som er grønt af "modning" ;)
-
Mine slagteresultater kan lugte lidt surt/dårligt efter 3 dage til modning i frostposer...men kødet er altså top lækkert efter tilberedning, så jeg vil ikke dømme den ude fordi den lugter sådan. Højst skylle det... Vi lever af det kød, spiser ikke købekød, og alle er i live og har det godt! Følg den sunde fornuft!
Glem ikke at noget af det fineste vildtkød man kan få, er det som er grønt af "modning" ;)
Hmm.. Vi lever primært af vildt, men har nu aldrig haft kød, der var grønt ;)
-
I skulle ta' og prøve...det er en meget dyr og fin delikatesse. Kødet er meget tæt, tættere end vanligt. Min ex er kok så det er ikke noget jeg finder på, heller ikke noget man kun spiser i fjerne verdensdele ;)