Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Tinakristensen efter 19 Marts , 2011, 18:29
-
Bruger i egne æg eller bruger i pasteruiserede æg til evt. at lave fromage og andre ting?
Jeg har lige lavet citrin fromage af egene æg, men jeg ønsker jo ikke at nogen bliver syge ???
Jeg kogte dem 30 sek. først hvad siger i til det??
-
Finn Jensen har undersøgt hvordan det skal foregå:
Det er IKKE nok at skolde ægget med kogende vand for at dræbe salmonella bakterien. Der kan også være bakterier der er trængt igennem skallen og ind i blommen. De vil ikke blive slået ihjel ved at dyppe ægget (med skal) i kogende vand.
Fra det amerikanske ægge-råd (!) og Georgias ægge-kommision (!) har jeg fundet følgende opskrift på hvordan man selv pasteuriserer æg
Bland minimum 2 spiseskefulde væske for hver æggeblomme/hele æg/hvide. Væsken kan være vand, mælk, juice, alt efter hvad der indgår i opskriften. Olie eller margarine kan ikke bruges.
Hvis det er æggehvider alene, skal der tilsættes 2 spiseskefulde sukker per hvide udover væsken, ellers vil hviden stivne for hurtigt.
Æg og væske opvarmes under svag varme og konstant omrøring til 71 C (160 ).Brug et stegetermometer! Afkøles hurtigt og de pasteuriserede æg er klar til brug i opskriften.
DE SKAL BRUGES UMIDDELBART herefter. Der er ingen holdbarhed på dem.
-
Jeg tør ikke bruge egne æg rå, jeg køber de pasteuriserede æggehvider og æggeblommer, når jeg laver guf eller is mm
-
Ja jeg holder mig ikke tilbage med den mindste overvejelse...og husker altid at fortælle gæster osv at sådan er godterne lavet ;)
-
Jeg har ingen problemer med at bruge egne æg, jeg har også spist æggesnaps som i gamle dage, jeg har endnu ikke lavet fromage til gæster, jeg ville oplyse dette og så kunne de selv tage stilling til om de ville spise dette.
Susanne
-
Jeg har lavet is af mine egne æg og ser ingen problemer i dette.
-
Og jeg er heller ikke bange for at bruge egne æg (eller industriæg for den sags skyld) til is, fromage, tartar osv. :). Min mand der er kok, bruger dog altid pasteuriserede æg til kolde retter der serveres for gæster, for at være 120% sikker.
-
Jeg bruger også hønsebassernes æg rå...og med stor fryd hvergang /o
-
Jeg laver is og citronfromage til os selv. I blødkogte æg og spejlæg er blommen satdig rå, og dem spiser vi også selv.
Hvis jeg skal lave is eller fromage til gæster, køber jeg pasteuriserede æg. Jeg vil ikke risikere at have ansvaret, hvis de skulle blive syge.
Vi har en nær ven, som har haft en meget alvorlig salmonellaforgiftning. Han overlevede med nød og næppe og lå på hospitalet i to måneder. Han skal have medicin resten af sit liv. Det ønsker jeg ikke for nogen.
Jeg har selv spist en dessert hos nogle venner, hvor de oplyste, at æggene ikke var pasteuriserede, og at vi "selvfølgelig bare skulle springe over" hvis ikke vi var trygge. Den afvisning udsætter man ikke sin vært for, så man spiser pænt - uanset om man er tryg eller ej.
Det pres vil jeg ikke udsætte andre for /d
Jeg tror dog, at jeg lige vil læse Finn's opskrift på pasteurisering - hvor svært kan det være? /o
-
Jeg har selv været indlagt med salmonella-forgiftning, 1 måned før jeg havde termin med knægten hvilket resulterede i at han blev født for tidligt.
Kan absolut IKKE anbefales at prøve, så tag lige alle sammen og gennemlæs Finn's opskrift for jeres egen skyld.
-
Jeg har selv været indlagt med salmonella-forgiftning, 1 måned før jeg havde termin med knægten hvilket resulterede i at han blev født for tidligt.
Kan absolut IKKE anbefales at prøve, så tag lige alle sammen og gennemlæs Finn's opskrift for jeres egen skyld.
Det er et meget følsomt emne Jean, og jeg ved godt at man kan blive rigtig syg af salmonella. Min egen svigermor var døden nær for 20 år siden pga. den grimme bakterie. Jeg tør alligevel godt spise rå æg, rå mælk fra køer, gulerødder med lidt jord på osv.
(Min svigermor blev syg pga. et stykke industrikylling der ikke var gennemstegt)
-
Jean hvordan blev du smittet? Egne æg eller industri? Du er godtnok drønuheldig med dit helbred, lad os håbe det snart vender /d
Sidste nytårsaften gik forsendelsen ned og vi kunne ikke få pasteuriserede æg i butikkerne. Vi brugte mine de aller friskeste æg til chokolade mousse og ingen af os blev syge, heldigvis.
Er der nogen som ved hvordan de fysiske symptomer hos en høne med salmonella ser ud eller har prøvet at have det i deres høns?
-
På daværende tidspunkt havde vi ikke høns selv så det var købeæg brugt til frikadellefars.
Min ældste søn blev også syg og lå på børneafdelingen mens jeg selv lå på barselsafdelingen da de var bange for at fødslen skulle gå i gang.
(Ja, mit heldbred er ikke hvad et har været, er sat i medicinsk behandling igen i eftermiddags for, ja gæt selv: LUNGEBETÆNDELSE!!)
-
Jeg har indtil videre ikke spist egne æg rå eller lavet is og lignende... Jeg ved ikke om det er for hidsigt, men synes ikke rigtig jeg tør med små børn...
For nogle år siden var der mange historier om, at der faktisk er større fare for salmonella i øko/haveæg end f.eks. buræg. Se f.eks. denne artikel:
http://avisen.dk/mere-salmonella-i-oekoaeg-end-buraeg_106338.aspx
Der er mange vilde fugle, der har salmonella, og de kan smitte vores høns ligeså vel som de smitter med orm... :P
-
Men i øvrigt spiser vi blødkogte æg og spejlæg i store mængder, så bum bummelum... ::)
-
Tjahhh....jeg har ikke brugt købeæg overhovedet de sidste 30 år. Spiser gerne blødkogt og og laver også gerne en ailoii..eller hvordan det nu staves. Mayanaise med hvidløg m.m. Men når jeg serverer noget med rå æg for andre, fortæller jeg dem det altid. Jeg tror ikke, vi skal være så bange for salmonella med vores egne æg. Der har altid været salmonella, og vi har det i os. Jeg tror bare, at os, der lever rimeligt sundt og ved jorden, kan klare de fleste bakterier. Jo mere "plastikmad" vi indtager, jo mindre kan vi tåle.......tror jeg.
-
Der findes nemlig salmonella overalt, i os selv, på vores kæledyr (hvor mange lader mon sin hund slikker sig i hele ansigtet og synes det er fedt ), osv. Men kun nogle få typer er farlige for mennesker og hvis vores høns har dem, så tror jeg bestemt også at vores høns vil være meget syge af det også.
Men salmonella forgiftning er bestemt en alvorlig ting - ingen tvivl om det.
-
Der har altid været salmonella, og vi har det i os. Jeg tror bare, at os, der lever rimeligt sundt og ved jorden, kan klare de fleste bakterier. Jo mere "plastikmad" vi indtager, jo mindre kan vi tåle.......tror jeg.
Det er også sådan jeg ser på det.
Min farmor på 92 har levet af "halvrådden" mad hele livet, og har vist nok heller aldrig vasket fingre efter et toiletbesøg ( ::)), men er aldrig blevet syg.
Jeg har stort respekt for korrekt håndtering af fødevarer og for hygiejne, men kan sagtens spise en leverpostej med overskreden dato, eller spise en ost lavet på uspasteuriseret mælk, uden at være nervøs for at blive syg (tværtimod spiser jeg helst ost lavet på råmælk - det smager himmelsk!).
-
Ej altså.- spøjs farmor du har der, efter den beskrivelse ville jeg nok vaske hænderne efter et håndtryk ;).
Faktisk tror jeg at mange ældre mennesker,( der har overlevet) ved en hel del om god køkken hygiejne, en viden der er gået tabt.
-
Før vi fik høns brugte jeg pastauriserede æg. Idag laver jeg jævnligt koldskål og råcreme ligesom en rå æggeblomme over en røget sild er en selvfølge her i huset. De rå æg bliver også serveret for børnene.
For relativt få år siden kunne man jo ikke købe varme behandlede æg. Så kom der en bølge af alvorlige tilfælde af samonella forgiftning og siden lærte vi alle at være ekstra forsigtige. Men hvor mange der ude på forum har haft den ubehagelige oplevelse med samonella forgiftning fra egne æg? Hvor stor er risikoen mon?
-
Det er også sådan jeg ser på det.
Min farmor på 92 har levet af "halvrådden" mad hele livet, og har vist nok heller aldrig vasket fingre efter et toiletbesøg ( ::)), men er aldrig blevet syg.
Jeg har stort respekt for korrekt håndtering af fødevarer og for hygiejne, men kan sagtens spise en leverpostej med overskreden dato, eller spise en ost lavet på uspasteuriseret mælk, uden at være nervøs for at blive syg (tværtimod spiser jeg helst ost lavet på råmælk - det smager himmelsk!).
-
øhhhhh...prøvede lige det der smarte i andre kan *GH* var kun det med mælken, jeg ville have med. Nå...Jeg elsker også råmælk eller frisk mælk, kønt på gården. Ret sjovt, blev bønderne for år tilbage beskattet af det----da man IKKE måtte drikke det!! /d Min nabo elsker at underholde om hans sag----som han vandt. Min datter har drukket frisk mælk hele sin barnedom og spist friske æg----og friske grøntsager og kød osv. og hun var ALDRIG syg.
-
Men hvor mange der ude på forum har haft den ubehagelige oplevelse med samonella forgiftning fra egne æg? Hvor stor er risikoen mon?
Det kunne være spændende at få lidt indspil på dette spørgsmål.
Jeg ville umiddelbart gætte på at det er meget få der har haft ubehagelige oplevelser med salmonella fra egne æg.
Og hvorfor nu det gæt?
Nej, det er ikke fordi der aldrig er salmonella i egne æg. Formentlig forekommer det, fra tid til anden. Men netop fordi vi, fra tid til anden, får en lille 'berøring' med salmonella, reagerer vi ikke på det.
Hvis vi var vandt til at leve 'sterilt' og pludselig blev udsat for et æg med salmonella, ville vi uden tvivl kunne beskrive 'en ubehagelig oplevelse med salmonella forgiftning'.
-
Når[/i] jeg har æg (forår og sommer), så køber jeg ikke æg. Jeg bruger de æg jeg har, til det jeg nu har lyst til at lave :). Jeg tænker ikke over, om der kan være salmonella i/på æggene. I de år vi har haft høns, er der ikke nogen i familien der har været syge pga. salmonella o. lign. /o
-
man siger at 1/1000 af alle konventionelle æg indeholder salmonella.
det er selvfølgelig ikke særligt meget, men hvis man først har fået virus så er man nok ligeglad med at man egenlig havde gode odds fra start af ;)
jeg ved bare at som kok må man ikke servere rå æg (med mindre de er a part (ved siden af))til gæster og kan faktisk blive sagsøgt for det.
der findes flere forskellige salmonella-typer og den mest alvorlige kræver at emnet bliver opvarmet til 80 grader...
hvis en kok bliver syg af salmonella, må han/hun faktisk ikke arbejde som kok længere, for man vil altid have virus i sig og inkubationstiden begynder inden symptomerne viser sig, så man kan nå at smitte både gæster og kollegaer inden man ligger sig syg (igen).
jeg læste et sted herinde at man kunne sende sine æg til fødevarestyrelsen og så kunne de tjekke dem. jeg ved at man jo ikke kan sende alle æg afsted, men jeg ville nok sende nogle afsted en gang imellem, inden jeg kaster mig ud i det store koldskåls/fromage-gilde. :)
-
jeg læste et sted herinde at man kunne sende sine æg til fødevarestyrelsen og så kunne de tjekke dem. jeg ved at man jo ikke kan sende alle æg afsted, men jeg ville nok sende nogle afsted en gang imellem, inden jeg kaster mig ud i det store koldskåls/fromage-gilde. :)
Tja. Og der gælder også regler for regelmæssige check (tror det er to gange om året) hvis man skal sælge æg, som godkendt sælger. Og hvorfor skulle det lige være de 2 dage ud af 365 dage på året at der er salmonella i æggene. Medmindre selvfølgelig at der hele tiden er salmonella i æggene.
-
Jeg får mine salmonellakontrolleret, men jeg synes et eller andet sted, at det er noget til grin...det er jo en falsk tryghed, for jeg kunne lige så godt risikere at der udbrød salmonella nogle uger efter tjek ::)
Det var nogle industriæg, som fik konstateret salmonella...de nåede ud til butikkerne osv... Altså det sker jo... Men jeg tror altså det handler mere om hvordan man behandler maden. Hvis man f.eks. laver mayonnaise af sine rå æg, eller endda kiksekage, som der jo var nogle der døde af for en del år siden, så skal man ikke lade det stå 4-5 dage i køleskabet, men spise det med det samme.
Jeg har ihvertfald sørget for at bruge maden med det samme, hvis jeg har brugt egne (rå) æg :)
-
For nogle år siden var der mange historier om, at der faktisk er større fare for salmonella i øko/haveæg end f.eks. buræg. Se f.eks. denne artikel:
http://avisen.dk/mere-salmonella-i-oekoaeg-end-buraeg_106338.aspx
Der er mange vilde fugle, der har salmonella, og de kan smitte vores høns ligeså vel som de smitter med orm... :P
Nej, den holder slet ikke. Det er noget Fødevarestyrelsen mener. Undersøgelser fra Fødevareinstituttet ved DTU viser det stik modsatte.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/11/21/055949.htm?wbc_purpose=update+-+81k
"Vi finder kun salmonella hos de vilde dyr, når vi har indfanget dyrene i en besætning, hvor husdyrene i forvejen havde salmonella Dermed afliver forskerne bag undersøgelsen en myte om, at vilde dyr kan være smittekilder til salmonella.
- Groft sagt så indikerer vores undersøgelse, at det ikke er de vilde dyr, der smitter husdyrene, men husdyrene, der smitter de vilde dyr, siger Dorte Baggesen." Tilsvarende undersøgelser i England viser det samme billede.
Heller ikkke økologiske udegående kyllinger har salmonella
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=2074.0
En af grundene til det er at græs indeholdet et stof, som modvirker salmonella. Så når hønsene spiser græs, så får salmonella-bakterierne det svært.
Men selvfølgelig skal man være opmærksom og tænke sig om i forhold til mad, også i forhold til egen mad.
-
Nej, den holder slet ikke. Det er noget Fødevarestyrelsen mener. Undersøgelser fra Fødevareinstituttet ved DTU viser det stik modsatte.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/11/21/055949.htm?wbc_purpose=update+-+81k
"Vi finder kun salmonella hos de vilde dyr, når vi har indfanget dyrene i en besætning, hvor husdyrene i forvejen havde salmonella Dermed afliver forskerne bag undersøgelsen en myte om, at vilde dyr kan være smittekilder til salmonella.
- Groft sagt så indikerer vores undersøgelse, at det ikke er de vilde dyr, der smitter husdyrene, men husdyrene, der smitter de vilde dyr, siger Dorte Baggesen." Tilsvarende undersøgelser i England viser det samme billede.
Heller ikkke økologiske udegående kyllinger har salmonella
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=2074.0
En af grundene til det er at græs indeholdet et stof, som modvirker salmonella. Så når hønsene spiser græs, så får salmonella-bakterierne det svært.
Men selvfølgelig skal man være opmærksom og tænke sig om i forhold til mad, også i forhold til egen mad.
TAK FINN!!! /o /o /o /o
Du er, som altid, mand for myteaflivende fakta!
-
Hæhæ - Finn the Myth-buster /o
Her i huset spiser vi rå æg, kysser på hundesnuder og ryger. Skingrende sindssyge selvmordskandidater ;)
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v400/237/80/731308269/n731308269_1028523_2841.jpg)
-
hmm-må have mig en alpehue og et hvalros-skæg...
(http://dsc.discovery.com/fansites/mythbusters/meet/gallery/mythbusters-jamie-hyneman-bio-324x205.jpg)
-
/o /o /o
-
Det ville da klæde dig Finn. ;D
Ja, her i huset spiser vi med stor fornøjelse citronfromage, mayo, is og meget andet med rå æg fra egne høns. Dog altid samme dag som det er lavet. De eneste tilfælde af salmonella jeg har kendskab til kommer fra industriprodukter.
Da Asbjørn var 1½ år gammel, var han indlagt nogle dage med campylobacterinfektion, og Tatiana (min steddatter) og Per lå hjemme og var hundesyge. Jeg er åbenbart galvaniseret indeni, for jeg var den eneste der ikke var syg. Vi tror det var fra en kylling vi havde grillet i vores daværende kolonihave, men det er svært at vide. Vi var i den forbindelse med i en undersøgelse hvor vi skulle skrive ned hvor vi havde købt vores mad og hvad vi havde spist i en hel måned op til udbruddet. Det var godt nok svært at huske!
-
I de 35 år jeg har boet på landet, har jeg kun een gang måtte købe æg. Jeg vidste slet ikke at æg kunne være så smagsløse. Her i huset bruges de til det hele, fromager, koldskål, æggesnaps o.s.v.Endnu har vi ikke haft maveonde af det, ej heller af at drikke mælken fra egne køer og nu af egne geder.
Viben fik en omgang, ikke salmonella, men av i maven efter at have indtaget en burger ;D ;D
I aften skal vi have gammeldavs hjemmelavet øllebrød med en æggesnaps på toppen og et glas gedemælk til. Det er jo beskeden kost, når man tænker på Tanjas høns, men vi kan lide det. /o
VH Gunni.
-
I aften skal vi have gammeldavs hjemmelavet øllebrød med en æggesnaps på toppen og et glas gedemælk til. Det er jo beskeden kost, når man tænker på Tanjas høns, men vi kan lide det. /o
*g Jeg kan nu også godt lide øllebrød, men har ikke prøvet det med æggesnaps på toppen. Vi får flødeskum på toppen. Alt imens smæsker hønsene sig i steg og tærte i hønsegården. Ak ja, sådan kan det gå :D.
-
Tja...Tanja - jeg er begyndt at være lidt bekymret for de af dine høns, det kommer til at gå ud over, hvis du på et tidspunkt vil sælge nogle fra...hvordan i himlens navn skal det komme til at gå ???..de er jo så forvænte, at ingen af os har en jordisk chance for at give dem en acceptabel kost. Skal man så til at hyre en kok til hønsegården - altså sådan en anden slags kok, end den man normalt sætter sammen med hønsene *f
-
Her i huset spiser vi rå æg, kysser på hundesnuder og ryger. Skingrende sindssyge selvmordskandidater ;)
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v400/237/80/731308269/n731308269_1028523_2841.jpg)
Hundesnuden skulle jo så også gerne være salmonellafri, ud fra billedet at dømme. ;D ;D ;D
-
Hundesnuden skulle jo så også gerne være salmonellafri, ud fra billedet at dømme. ;D ;D ;D
*f Den var god, Erik *f
-
hmm-må have mig en alpehue og et hvalros-skæg...
He's got the look *g
-
Vi bruger også egne æg til det hele her i huset. Dvs. når vi har gæster, og jeg laver noget med rå æg, køber jeg de pasteuriserede (jeg skal nok lige have gang i hjemme-pasteuriseringen) ;D
Hvis vi får frokostretter med rå æggeblomme (Sol over Gudhjem f.eks.), har gæster ALTID valget mellem pasteuriserede eller friske æggeblommer, som Susanne skriver, undgår jeg at lægge pres på mine gæster på den måde.
Høns, der er syge af salmonella, har diarré, så vidt jeg er orienteret.
-
hmm-må have mig en alpehue og et hvalros-skæg...
(http://dsc.discovery.com/fansites/mythbusters/meet/gallery/mythbusters-jamie-hyneman-bio-324x205.jpg)
Jamen Finn, jeg troede I var en og samme person <: <T
-
Her i huset spiser vi rå æg, kysser på hundesnuder og ryger. Skingrende sindssyge selvmordskandidater ;)
Hold dig endelig fra udenlandsk fjerkræ...
http://www.24.dk/article.jsp?articleId=11283
-
Hold dig endelig fra udenlandsk fjerkræ...
http://www.24.dk/article.jsp?articleId=11283
Puha - sådan en fætter turde jeg altså ikke sætte tænderne i /3
-
Pyh - gad vide, hvor tit, man alligevel kommer til at indtage den slags?
Pizza med kylling?
Kyllingeburgere hos diverse burgerkæder?
Færdigretter med kylling?
Restaurantmiddage?
Kyllingepølser?
Vi var for nylig på søndags-frokost-cafe i Lønstrup. Jeg fik en dejlig kylling-sandwich med små stykker lun kyllingkød og masser af andet godt. Hvor kom de små stykker fra?
Jeg ved det ikke, men kan stadig ikke forstå, at det overhovedet skal kunne være muligt, at vi sagesløse forbrugere konstant udsættes for skadelige/sygdomsfremkaldende stoffer! Vi burde kunne købe ind alle steder uden at være udsat for risiko.
Min mening er ikke sætte (endnu ) en diskussion igang om, hvorvidt det er den enkelte forbrugers ansvar - blot et dybt hjertesuk over de forskellige myndigheders manglende evne/vilje/mulighed for at sikre os tryghed når vi putter madvarer og andre varer i indkøbsposen.
-
Jeg tænkte præcis det samme, Susanne :-\
-
Jamen myndighederne passer da på os!!! /d Tænk bare på alle de tiltag imod os, hvis vi skulle formaste os til at sælge en kylling eller lidt æg. For slet ikke at tale om lukning af småslagterier, som i realiteten er OK. Her tænker jeg især på det ved Randers som i mange, mange år har hjemmeslagtet for folk, uden at der har været katastrofale følger af det.
Men IH, Nej, lad os destruere sunde dyr, der er vokset op under gode forhold, for de er jo så farlige for vores helbred.Køb dog en Thailandsk.
VH Gunni.
-
Må godt nok indrømme, at jeg er den store synder, og spiser egne æg i rå mængder....
Og jeg er af den indstilling, at skal jeg dø af den slags, så vil jeg da ti gange hellere dø af at spise mine egne æg, end af Polske frosne hindbær....
Salmonella er aldrig konstateret inden i Danske æg, og desuden er Danmark jo erklæret " Salmonellafri " og uden brug af klor, som Svenskerne brugte som metode...
Så jo da, hjemmedyrkede æg, og hjemmeslagtede får og lam, og havde jeg haft grise og kalve, så sikkert også dem...
Skulle jeg mod forventning, blive syg.... Så ville jeg sikkert blive det alligevel, for jeg går jo trods alt, mellem dyrene hver dag...
Det samme burde alle, der så i givet fald, spiste mine æg, og da ingen endnu har meldt noget... Vil jeg tro de er helt OK...
Og der bliver ikke gjort forskel på, om det er til os alene, eller gæster også skal deltage... For at udvide smittevejene, får gæster da somme tider lidt æg med hjem, så kan de hjælpe til, med at sprede vores sundhed....
Og skulle vi mod forventning, løbe tør for æg, køber vi friske landæg, ikke så langt fra vores egen bopæl... Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har købt æg i en butik.... Og pasta et eller andet æg, på poser, hvad er det for noget ?????
En ting, kan jeg sige... Her kan jeg se hønsene, der har lagt æggene, og de ældste høns, er af en alder, som man i hvert fald ikke finder hos en ægproducent.... mindst 5 - 6 år gamle... Og resten, ville halvdelen nok stå til udskiftning nu, men jeg regner da med, at de klarer lidt tid endnu, med et for mig, tilfredsstillende resultat....
Og altså helt ærligt... Hvis hønsene kan tåle at være de steder, som er hønsenes foretrukne steder.... Så skulle vi måske selv til at redigere vores opfattelser af, hvad der er farligt, og hvad der ikke er.
M.V.H....Benny..
-
Mon ikke man kan regne med at al det kyllingekød og æg, som bruges i færdigretter og serveres på de forskellige spisesteder, er det billigste af det billigste.
Nemlig hurtig opfodrede kyllinger, som har spist sig mætte i gmo foder, tilsat en masse antiotika og til sidst stuvet sammen på lastbiler og kørt på slagteri.
Jeg forstår ikke at det er så skadeligt og farligt at spise vores egne dyr, når man tit læser om alt det l... som bliver importeret.
Men hvis vi bliver alt for selvforsynedere så skader det selvfølglig industrien og butikker.
Men forbrugerne vil jo også gerne have det så billigt, som muligt og så går det udover kvaliteten og dyrevelfærden.
-
@Benny. Er det rigtigt at man ALDRIG har fundet Salmonella i Danske aeg? Er det officielt at Danmark er Salmonella-frit?
-
Nej, der er også salmonella inde i danske æg. Ikke ofte, men det findes
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/Bakterier_og_virus/Salmonella/Fjerkrae/forside.htm
"En undersøgelse fra 1995 viste, at der var Salmonelle i ca. 1 promille af alle æggene. 9 ud af 10 inficerede æg havde kun bakterien på skallen, mens der i 1 ud af 10 æg var Salmonella inde i selve ægget."
-
Jeg tror ikke på at jeg nogensinde kommer til at spise købe kylling :( for mig er det noget af det mest ulækre, Ville ligeså gerne bide i en hestepære, men jeg er også skør i bolden når det kommer til mad ???
-
Hej Thorleif
Om det er rigtigt, skal jeg jo ikke kunne sige, men det er hvad jeg har fået oplyst...
Danmark, har haft tilfælder med Salmonella på æggene, men aldrig i Danske æg. Det understreges vel af, at man indtil for ganske nylig, var af den opfattelse, at Salmonella ikke kunne forefindes inde i æggene. Desværre har import fra Letland / Lithauen og Kina, vist noget andet. Men jeg fatter nu heller ikke, hvorfor vi importerer æg derfra, da vi jo nemt og uden besvær, kunne være 550% selvforsynene.
Og det er kun ganske kort tid siden, jeg hørte i radioen, at Danmark Officielt nu er erklæret, Salmonellafrit....
De tilfælder jeg har hørt om, som jo altså ikke nødvendigtvis, har været Salmonella... Har vi alle kunnet spore til et bestemt spisested, og som regel også indskrænket til en, eller flere menuer.... Da vi har været heldige nok til, at sygdomme er kommet gruppevis, og sammenfaldende med, at alle dem, der spiste den, eller de menuer, alle blev syge... Resten gik fri... Og jeg skylder måske at sige, at ingen af disse menuer, har til nu, indeholdt æg...
M.V.H....Benny..
-
Hej igen og tak for alle jeres svar, Jeg var helt overvældet. Jeg er meget glad for de fleste bruger deres egne æg- dejligt Det fortsætter jeg med. Vi køber/bytter med æg, frisk mælk på gården det smager skøønt. Havde ikke hørt at man kunne blive syg af mælken?? Men den slipper vi i hvert fald ikke for det smager jo simpelthen fantastisk ;D