Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Novicen efter 20 Januar , 2011, 17:54

Titel: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Novicen efter 20 Januar , 2011, 17:54
Hej med jer,
Min mand slagtede en hane fra maj '10 her idag og lagde den ovnen i et fad med vand under. Kødet blev meget sejt.  Hvad gjorde vi forkert? Fik den for længe, skulle den have været dækket til?  Hanen var en Orpington, så der var rigeligt kød..
Mvh
Anja
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: karina dj efter 20 Januar , 2011, 18:03
Der er rigtig mange inkl mig selv der har stor glæde af at modne hanekyllinger (og andet fjerkræ+kanin) 3-4 døgn inden brug. Dvs hvis du slagter og lægger på frys skal du ta' din steg op af fryseren fx 4 dage før, 1 døgn til optøning og 3 døgn til modning...i køleskabet!

Derefter er der en masse gode forslag til hvordan kan tilberedes skånsomt, men det læser du en masse om under opskrifter...jeg er ikke så stærk i køkkenet, men jeg ved dog at folk hylder stegeso og römertopf til hanesteg mm  :D

Der er mange der har stået skuffet efter en middag med den første hjemmeslagtede hanesteg. Jeg synes ikke der er problemer overhovedet med hønnikerne...
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Henriette Hall efter 20 Januar , 2011, 18:46
Du skal huske, at under alle omstændigheder vil en hjemmeslagtet hanekylling på ½ år der har levet et nogenlunde naturligt liv, være mere "sej" end en industrikylling der er slagtet efter 5 uger og aldrig har gået mere end 10 skridt om dagen. Jeg plejer at sige at de har mere "tyggemodstand". De har jo rigtige muskler og er ikke "neutralmarinerede", hvilket er det samme som at der er sprøjtet vand ind i kødet.
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: hoejberg efter 20 Januar , 2011, 18:47
Her bruger vi stegeposer til både kyllinger og ænder.
Men vi modner den også 3-4 dage i køleskabet.
Vi skal have kylling i morgen  /o
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Pjaltenborg efter 20 Januar , 2011, 18:48
Kun industrislagtekyllinger direkte fra stald har det lykkedes mig at stege på almindelig vis tilfredsstillende.

Under slagtningen kan man virkelig mærke at disse kyllinger har bløde knogler, led og kød. Man kan snildt knække et ben bare man holder fast i dyret under flåningen.

Men når det gælder vores stærke muskuløse havehøns så er det sunde godt motionerede høns. De kræver nu engang bare en mere nænsom og ihærdig tilberedelse end de andre gummihøns ;)

Og så jeg ellers bare enig med Karina  /o

Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Henriette Hall efter 20 Januar , 2011, 19:06
Endelig ikke for høj varme. Langtidsstegning ligesom and/gås eller grydestegning eller i stegeso. Så kan man lave en virkelig lækker hanesteg. Held og lykke næste gang.
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: frida efter 20 Januar , 2011, 19:19
Første gang vi fik vores egen fjerkræsteg, stegte vi den også som en almindelig "lørdagskylling". Den var også meget sej, og næsten uspiselig. Men efterfølgende har vi prøvet at lave stege i rømertoft, og de bliver bare lækre.
Det er som fortalt før, fordi dyrene ikke er pumpet med vand osv, og så fordi de er fyldt med "rigtige" muskler osv. Held og lykke en anden gang. Det er mere lækkert med eget kød /o.
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Trine Bierberg efter 21 Januar , 2011, 07:21
Lige som Annette laver vi også altid vores egne kyllinger i Römertopf!! /o
En masse gode grøntsager i bunden, kyllingen ovenpå, en smule væske til grøntsagerne, en godt gennemvædet Römertopf og så 1½ time på 225 grader og der kommer den dejligste møre og saftige kylling ud af det!! ::)
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Marianne Vedel efter 21 Januar , 2011, 07:29
Det kan også være en god idé at lave dem i trykkoger, her bliver de også ultramøre og saftige og på relativ kort tid.
Men én ting er sikker: "rigtige" kyllinger skal ikke tilberedes på samme måde som pap-kyllingerne, og det skal man jo bare lige lære. Til gengæld smager de helt fantastisk godt (savle).
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Loppe efter 21 Januar , 2011, 08:47
Det kan også være en god idé at lave dem i trykkoger, her bliver de også ultramøre og saftige og på relativ kort tid.
Men én ting er sikker: "rigtige" kyllinger skal ikke tilberedes på samme måde som pap-kyllingerne, og det skal man jo bare lige lære. Til gengæld smager de helt fantastisk godt (savle).

Men man får vel ikke sprødt skind i stegeso eller tryk koger vel???
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Trine Bierberg efter 21 Januar , 2011, 08:57
Nå man lægger kyllingerne ovenpå grøntsagerne i Römertopfen bliver skindet også sprødt!! Det er bare så super nemt og enormt lækkert!!
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Loppe efter 21 Januar , 2011, 09:02
Nå man lægger kyllingerne ovenpå grøntsagerne i Römertopfen bliver skindet også sprødt!! Det er bare så super nemt og enormt lækkert!!

Hvilke grønsager bruger du? og hvor længe skal de være i ovn og hvor stærk temp??
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Trine Bierberg efter 21 Januar , 2011, 09:49
Grove grøntsager, pastinak, persillerod, selleri, gulerødder alle gode vintergrøntsager.....tomater, hvidløg, det er kun fantasien der sætter grænsen!! Og som skrevet længere nede, så giver vi den 1½ time på 225 grader!!
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Marianne Vedel efter 21 Januar , 2011, 09:50
Som Trine skriver er sprød skind bestemt muligt i en stegeso, jeg laver f.eks. tit flæskesteg i min stegeso.
I trykkogeren får man selvfølgelig ikke sprødt skind, men haneskind kan af og til være ret tykt og sejt, og ind i mellem har man jo også valgt at flå dyret.
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Loppe efter 21 Januar , 2011, 11:39
Jeg spørger måske dumt, men jeg er ikke så kendt med stegeso...så et billede af en kylling med sprødt skind i en uden låg,

skal den steges i stegeso med eller uden låg??
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Charlotte J. efter 21 Januar , 2011, 12:10
Loppe: Jeg tror hele idéen med stegeso er at der skal låg på, ellers kunne man lige så godt bruge et ganske almindeligt ildfastfad  ;)
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Marianne Vedel efter 21 Januar , 2011, 13:01
Du steger både kyllinger, flæskestege og andet i stegesoen MED låg.
Inden du bruger den, skal du hver gang lægge den i vand mindst 10 min. så leret får suget godt vand.
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: karina dj efter 21 Januar , 2011, 15:32
Men Marianne! Får man så ligeså godt et resultat (sprødt skind) med en stegeso der er glaseret? Eller er en stegeso bare aldrig glaseret  ???
Har set Römertopf'er som var glaserede indvendigt...
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: ina..... efter 21 Januar , 2011, 15:41
Jeg har en pyrex stegeso, altså i klart glas, og den virker fantastisk, altså sprød sværd og sprødt skind  /o men der skal låg på
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: karina dj efter 21 Januar , 2011, 15:48
Ej hvor skønt...det lyder jo helt gonat man kan få sprødt skind i et lukket megafugtig miljø! Nu vil jeg med ro i sindet bestille en stegeso hos min yndlings keramiker  :D
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: Trine Bierberg efter 21 Januar , 2011, 23:17
Vi har 2 forskellige størrelser Römertopf!!
Den ene er glaceret i bunden, men ikke i låget og den anden er slet ikke glaseret......dog bliver begge dele på hver gennemvædet med vand, inden brug!!! Og de fungerer lige godt!!
Titel: Sv: Hvad gjorde vi forkert?
Indlæg af: karina dj efter 21 Januar , 2011, 23:45
Jeg fik i fødselsdagsgave en Glud&Markstrand emaljeret lav gryde... der kunne lige ligge 2 hanelårbasser og lidt grøntsager. Det blev bare godt altså, 1½ time på 220 og sprødt skind og lækkert mørt saftigt kød. Et udemærket alternativ til en stegeso åbenbart  :D men den kan jo ikke ta' en hel steg  ::)