Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Loppe efter 18 August , 2010, 17:49
-
Nogen der har forrsøgt denne opskrift???
1 l malt-,vin- eller cidereddike
25 g bl krydderier : Nellik, muskat, allehånde, kanel, ingefær + 2 peberkorn
12 dværg æg
hvordan smager det?
<A <A
-
ja det gad jeg også godt vide.. de spiser dem meget på pubber i england.. har jeg hørt..
-
ja det gad jeg også godt vide.. de spiser dem meget på pubber i england.. har jeg hørt..
Ja det stod det i opskriften
-
Der er nogle opskrifter på syltede æg her :
http://www.helpwithcooking.com/egg-guide/make-pickled-eggs.html
-
Jeg fik for nylig porcherede (staves det mon?) i sennepssovs.
Dét vil jeg ikke anbefale........ /3
-
Skidne æg?? ej det er ellers godt.. med bacon og rødbedder, og sennep som trækker tårer ud,,
det eneste der er ikke så lækkert... er navnet.. ;)
-
Phyyyyy. Så må det have været min svigerfar, der ikke var god til at lave det... /d
-
Det skal da prøves, tror det smager godt med de syltede æg.
Jeg arvede moster Ernas gamle frk Jensen kogebog (fra dengang under krigen, der er mange sparetips både på sukker og energi) og jeg tror også, at der er opskrifter på syltede æg i den. Der er i hvert fald, hvordan man præserverer æg med kalk og lægger dem i høkasser. De skulle eftersigende så kunne holde sig hele vinteren.
Ikke gangbart i dag, men da ret sjovt.Dengang havde man jo ikke store hønsefarme der indeholdt burhøns i millionvis.
VH Gunni.
-
Man kan også lægge æg i vandglas og opbevare dem til senere brug.
Jeg har aldrig prøvet det, og tror ikke jeg har lyst, men jeg havde på et tidspunkt en nabokone, der gjorde det.
-
0
-
Jeg har ikke smagt syltede æg, men kunne sagtens forestille mig at det kunne smage godt - hvorfor ikke?
Skidne æg, altså smilende æg med sennepssauce og hvide kartofler er et stort hit hos min familie. Jeg blev faktisk lidt inspireret, så jeg tror jeg skal i Brugsen efter noget fiskesennep og så lave en go' gang skidne æg i aften ;D.
-
Vandglas er natriumsilikat (Na2Si3O7, H2O). Stoffet er flydende og har massefylden 1,06 kg/liter. Stoffet har tidligere været brugt til konservering af æg, fordi det hærder lufttæt op og lukker fuldstændigt af for smittekim.
I dag bruges vandglas især til efterbehandling af betonstøbninger, der skal være vandtætte (gulve, bassiner, rørføringer osv.). Stoffet bruges også til at gøre ting brandfaste, bl.a af fyrværkere.
Det kan også bruges, hvis man f.eks. har en vase, der er lidt utæt, eller af urtepotter af uglaseret, keramik.
-
Det hører jo næsten til i samme kategori som gaffatape ;D
-
Jeg har lige lavet en portion English Pubæg ;D ;D
Kom til at tænke på at de da også måtte smage godt i den samme lage som jeg bruger til kryddersild, så det skal prøves.
Gunni.
-
Det lyder spændende Gunni .
Jeg ææælsker skidne æg..det en påsketradition fra mit barndomshjem .....
Må da se at få det på frokostbordet mere end den ene gang om året !!! ;D
-
Æg der er porcheret er ikke det samme som når man koger en æg med skal, de er ikke så gode til skidne æg.
Pochering af æg: Æg til pochering skal være helt friske, så hviden holder bedre om blommen og ikke fordeler sig i vandet. Brug rigeligt vand og tilsæt 1 spsk eddike og 1 tsk salt pr. liter vand. Vandet bringes i kog. Æggene knækkes ud i en kop, et ad gangen og lad dem glide forsigtigt ned i vandet. Æggene koges i 3-4 min og tages op med f.eks. en hulske, hvor efter ægget pudses af.
-
Jeg skrev forkert. Det er de skiiiiidne æg, jeg bare ikke kunne spise. /3
Svigerfars opskrift.
Det må være en påsketradition. Jeg kender det slet ikke fra da jeg var barn. ???
-
Skidne æg?? ej det er ellers godt.. med bacon og rødbedder, og sennep som trækker tårer ud,,
det eneste der er ikke så lækkert... er navnet.. ;)
Hvad er opskrift på disse?
-
Man laver bare en god hvid sovs, ligesom den man ville lave til persillesovs, og kommer masser af fiskesennep i i stedet for persille.
Den må godt være lidt tyk, så den kan "hænge ve' ". /o
-
Man laver bare en god hvid sovs, ligesom den man ville lave til persillesovs, og kommer masser af fiskesennep i i stedet for persille.
Den må godt være lidt tyk, så den kan "hænge ve' ". /o
Og så koger man ca. 3 æg per person ind til de er smilende ;D
-
jeg synes at i er hoppet af sporet, det var syltede æg der blev spurgt om og ikke skiden æg.De syltede æg kalder vi for "sole æg"det er en gammel Sdj.spise opskr. ægenekoges i mindst 8 min. der efter lægges de i en lage, exsempelvis den der er bleven nævnt, i mindst 14 dg.så pilles de og skæres over på tværs den halve blomme tages ud, der fyldes sennep,olie, eddikke og en lille dråbe tabasko i hullet blommen sættes med den flade side på som låg, spises i en mundfuld
hmmmmmmmmmmmmmmm himmerigs spise.
rigtig god appetit Walter
-
Walter!!
det er nemlig rigtig.....det spises hvert år på Tønderfestivallen.....og så skal der en snaps til!!! /o
-
Trine
ENIG
-
Vi hopper da altid af sporet ;D
i øvrigt er begge ægge-versioner fantastiske /o.
-
Solæg og syltede æg er ikke det samme. Solæg har vi opskrift på, her kommer en opskrift på syltede æg:
Ingredienser:
10 æg
skallen af 4 store løg og 1 rødløg
1 stykke peberrod
2 laurbærblade
2 dl. cidereddike
salt
sorte peberkorn
2 spsk. sennepskorn
1 æg
2 dl. rapsolie
3 spsk. grov dijonsennep
1 tsk. mørkt sukker
1 spsk. eddike
Skræl løgene og kom skallerne i en gryde med vand. Kog dem i en halv time. prik æggene og kog dem i lagen i 5 min. Kom dem i koldt vand. Si lagen og kog den op med krydderier og eddike. Pil æggene og læg dem i et sylteglas med lagen og krydderierne over. Lad dem trække mindst 1 dag. Rør en mayonnaise af olie og æggeblomme, smag til med sennep, en smule eddike og sukker. Spis til æggene og giv en salat til, f.eks. af frisk spinat.
-
Marianne ..ja det mente jeg da nok..kan da huske vi har haft en tråd om solæg herinde
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=3850.0
-
Og så koger man ca. 3 æg per person ind til de er smilende ;D
Skal man så bare spise æg med sennepssovs??
-
Skal man så bare spise æg med sennepssovs??
Ja, og kogte kartofler. Andre har nævnt at der også spises rødbeder og peberrod til, men det varierer nok fra familie til familie, hvordan man serverer sine skidne æg. Hos os er det smilende æg, kogte kartofler, sennepssovs lavet af fiskesennep og så smeltet smør (smørsovs) ved siden af, for at få det hele fedtet godt ind ;D.
Her er en opskrift:
http://www.samvirke.dk/samvirke/mad/opskrifter/Sider/Skidne%20aeg.aspx
-
Her hedder det IKKE skidne æg men æg i sennepssovs :D det andet lyder da bare alt for klamt /d
-
Skiden æg er jo det oprindelige navn, og kommer nok af, at man bruger fiskesennep til sovsen. ;D
-
Jeg mener at kunne huske fra min skoletid at "skidenlørdag" var påskelørdag hvor der blev vasket storvask, så tingene var klar til påskedagene. Af tidsmæssige årsager blev den varme mad en "nem" ret, altså skidne æg der jo ikke krævede alverden af husmoderen. Det var jo inden både vaskemaskiner og fast-food-perioden ;).
-
Jeg mener at kunne huske fra min skoletid at "skidenlørdag" var påskelørdag hvor der blev vasket storvask, så tingene var klar til påskedagene. Af tidsmæssige årsager blev den varme mad en "nem" ret, altså skidne æg der jo ikke krævede alverden af husmoderen. Det var jo inden både vaskemaskiner og fast-food-perioden ;).
Ja, det er også det jeg læste mig frem til: Navnet skidne æg er måske ikke så charmerende. Men godt smager den, denne gamle danske ret med kogte æg i sennepssauce. Skidne æg hører til påskebordet, nærmer bestemt påskelørdag. Påskelørdag kaldtes også »skidtlørdag« eller »skiden lørdag«, fordi det var vaskedag. Deraf navnet.
-
problemet var førhen, at der ikke var mange æg om vinteren, ingen lys ved hønsene, min mor konserverede også, det var udmærket, I taler om kemikalier der er faktisk mange i vores mad idag blev at læs på indpakningen, men jeg vil jo også helst have frisk mad
hilsen randi
-
Solæg og syltede æg er ikke det samme. Solæg har vi opskrift på, her kommer en opskrift på syltede æg:
Ingredienser:
10 æg
skallen af 4 store løg og 1 rødløg
1 stykke peberrod
2 laurbærblade
2 dl. cidereddike
salt
sorte peberkorn
2 spsk. sennepskorn
1 æg
2 dl. rapsolie
3 spsk. grov dijonsennep
1 tsk. mørkt sukker
1 spsk. eddike
Skræl løgene og kom skallerne i en gryde med vand. Kog dem i en halv time. prik æggene og kog dem i lagen i 5 min. Kom dem i koldt vand. Si lagen og kog den op med krydderier og eddike. Pil æggene og læg dem i et sylteglas med lagen og krydderierne over. Lad dem trække mindst 1 dag. Rør en mayonnaise af olie og æggeblomme, smag til med sennep, en smule eddike og sukker. Spis til æggene og giv en salat til, f.eks. af frisk spinat.
Så er denne opskrift klar til at prøves.....