Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Spiser i en gammel hane ?  (Læst 7760 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Vibeke

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 330
Spiser i en gammel hane ?
« Dato: 12 ſeptember , 2008, 19:05 »
 jeg har en 3 år gammel hane som skal lade livet.  <A
Min damefrisør bvar interesseret i den, men jeg mente, at den ikke smager godt a la gamle orner, og derfor har jeg altid komposteret dem.
Hvad gør i andre, evt opskrifter.
Vibeke


mvh
Vibeke

desværre ingen høns i øjeblikket

Offline Susanne Ebbe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 782
Sv: Spiser i en gammel hane ?
« Svar #1 Dato: 12 ſeptember , 2008, 21:35 »
De kan godt bruges, men skal koges i mange timer for at blive møre.

Vi har kogt en i 6 timer, og mums han blev god. Han endte sine dage som tarteletfyld.
Men økonomisk er det jo ikke. Men her til vinter når brændeovnen snurrer, kunne man jo sætte en hane over  :D
Hilsen Susanne

Offline Vibeke

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 330
Sv: Spiser i en gammel hane ?
« Svar #2 Dato: 13 ſeptember , 2008, 00:24 »
 Det vil jeg prøve, høns i asparges er en lækkerbid i tarteletter,
eller hans bliver det så i dette tilfælde.  ;)
Er også lidt spændt på at se om han i virkelgheden er så fed at det  har påvirket hans fertilitet, eller han bare er velbygget.
Godt at få at vide, at der ikke er nogen "bi"smag ved ham.

Vibeke
mvh
Vibeke

desværre ingen høns i øjeblikket

Offline Mette Nygaard

  • Hønsegufs-expert :)
  • Global Moderator
  • Indlæg: 1 235
  • Jeg samler ikke snegle, det har jeg ænder til :)
Sv: Spiser i en gammel hane ?
« Svar #3 Dato: 13 ſeptember , 2008, 12:03 »
Hej Vibeke,

Christian - som vist har travlt med at passe sine mange børn, i hvert fald er det længe siden vi sidst har 'set' ham - fortalte, at ved gamle haner er det en fordel at skære riller i dem, især på lårene hvor senerne er ret hårde. Der var vist også noget med at skære kødet fra skroget og i små tern og herefter lade ternene simre i timevis med citron og honning...
Er der nogen der kan huske det mere præcist?

Aha, her var det - noget af det i hvert fald ;)
http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,652.0.html
Kig efter indlæg af Christian Erntsen (jeg ved ikke hvordan man linker til de enkelte indlæg...Finn????)

Klik på overskriften i det aktuelle indlæg og kopier så adressen/Finn
http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,652.msg4944.html#msg4944
« Senest Redigeret: 13 ſeptember , 2008, 14:25 Fra Finn Jensen »
Bå-båååårk!!! (hønsegufs-kald)

1.11 lyse sussex(-lignende)
0.1 Lille My (3farvet dværg-sussex) samt 4 døtre heraf
0.1 Prinsesse (orpington) i hønsehimlen :'( - og en ny i bestilling ;)
2.11 Moskusænder - anført af Rasmus Rapand
0.3 tossede får
1.1 tåbelige gårdkatte: TossePer og Prinsesse Misse
1 tårnfalkekasse :)

arnewisachsen

  • Gæst
Sv: Spiser i en gammel hane ?
« Svar #4 Dato: 13 ſeptember , 2008, 14:17 »
Det samme problemet var vel opprinnelig grunnlaget for oppskriften på retten Coq-au-vin?  ;)

Offline Vibeke

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 330
Sv: Spiser i en gammel hane ?
« Svar #5 Dato: 18 ſeptember , 2008, 21:42 »
 så måtte han lade livet, den fedebasse.  ;)
Da jeg parterede ham lagde jeg mærke til at han tilsyneladende var ret saftig i kødet. så jeg tænkte at han nok bare skulle behandlles ligesom en suppehøne.
han blev kogt i 4½ time, og var så meget fin mør. og havde en meget fin smag.
Men han var vel heller ikke rigtig gammel, havde han nu været 5 år så skulle der nok andre metoder til.
Vibeke



mvh
Vibeke

desværre ingen høns i øjeblikket