Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Hønsehuset => Emne startet af: Ego efter 18 Oktober , 2020, 19:41

Titel: Er der en alder?
Indlæg af: Ego efter 18 Oktober , 2020, 19:41
Jeg vil gerne høre hvornår unge haner må få deres egen flok? Jeg har en ung hane på 3 mdr, han er inviteret til en lille flok på 4 hønniker på 4 mdr. Er der "ansvarligt"?
Jeg har gl dansk landrace, og ved ikke om det er forskelligt fra race til race.
med venlig hilsen Jeanette
Titel: Sv: Er der en alder?
Indlæg af: Helle K. efter 19 Oktober , 2020, 16:39
Hvis hans kommende harem kun består af 4 hønniker på 4 mdr, så vil jeg mene, at det er forsvarligt at sætte ham sammen med dem.
Han er ikke gammel nok til at sætte sig i respekt over for hønnikerne endnu og han vil sikkert få nogle hak i starten, fordi han er ny i flokken, men det varer nok ikke så længe, inden tøserne begynder at kunne mærke, at de har en leder i deres flok.
Titel: Sv: Er der en alder?
Indlæg af: Ego efter 19 Oktober , 2020, 18:40
Tak for dit svar, han er begyndt på galeøvelser og forsøger at finde sit eget sted. Desuden irriterer han sin far, KYK, så jeg er glad for at det kan gå.
Jeg ved godt, nu, at jeg kom til at skrive på det forkerte sted!
Titel: Sv: Er der en alder?
Indlæg af: Hans-Kurt efter 19 Oktober , 2020, 19:23
Jeg har 2 hanekyllinger der er langt over skels år og alder - efter min mening - de er vel noget over 30 uger, har fået kam og fine hanefjer, men de er ikke klar over hvem de er.
De andre høner og også jævnaldrende hønniker revser dem daglig. Men de har altså heller ikke en voksen hane at se op til  ;)
Titel: Sv: Er der en alder?
Indlæg af: Ego efter 20 Oktober , 2020, 09:57
Hej Hans-Kurt det er dog pudsigt. Det er ham her altså ikke i tvivl om. Han flytter på mandag og så må vi se om hans lillebror klækket en uge senere kan finde ud af hvad han er. Tak for din udmelding det er dejligt at kunne spørge om de, for nogen måske, mest naturlige ting men som man selv ikke kender svaret på.