Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Hønsehuset => Emne startet af: Hanne efter 19 Januar , 2008, 15:29

Titel: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Hanne efter 19 Januar , 2008, 15:29
Dette strømhegn tog min gode hønseveninde Lone Aa. og jeg en time at rigge til.

Stømmaskinen er købt i en landbrugs- / maskinforretning og resten - stolper, orange tråd samt grøn tråd er købt ved Harald Nyborg.

De hvide stolper er ikke særlig kønne, men ret effektive - særlig hvis man sætter en tentorstolpe ved siden af som støtte. Jeg synes de er gode fordi de kan klare så mange tråde ad gangen.

Skulle det se pænere ud ville jeg vælge nogle malede træstolper, hvor der var skruet 3 plastic trådholdere på - det kommer måske engang  .

Det bedste af det hele er at det virker!!

PS:
Det er vigtigt at holde al ukrudt og evt grene fra buske væk fra strømmen, da den ellers blivere svagere.

Man kan ofte høre hvis der sidder noget på tråden, for da vil den ligesom gnistre - det har jeg oplevet med græsstrå, edderkopper eller dræbersnegle som er kommet for tæt på!!


Billed 1:
(http://farm2.static.flickr.com/1256/1364464959_548aaeacce.jpg)
Sådan ser det ud, fra fronten af hønsegården ud mod haven.


Billed 2:
 (http://farm2.static.flickr.com/1161/1364464979_b3e1e2a263.jpg)
Selve strømfordeleren. Strømmen er hentet via en 25 meter lang udeledning i min garage og ført ind i hønsehuset. Der går to tynde strømledninger fra denne og ud af huset. Dissse tråde er tyndt metal som er isoleret med grønt plastic.
Plasticen fjernes i begge ender, der hvor strømmen skal forbindes. ved apperatet er det dels på den sorte, dels på den røde knap som ses på billedet. Begge disse tråde går nu ud af huset (i mit gennem et par knasthuller i træet  ).


Billed 3:
 (http://farm2.static.flickr.com/1090/1364464967_28ecbdffc2.jpg)
Den ene tråd - hvor plasticet er taget af i den anden ende også, snoes nu rundt om en jordforbindelsespæl som skal på dybt ned i jorden. Her har vi brugt en tentorpæl, men man kan få rigtige jordspyd, som koster ca 85 kr stk. Jorden omkring denne pæl skal holdes fugtig - tøm vandtruget her dagligt...


Billed 4:
 (http://farm2.static.flickr.com/1101/1364464963_5bdb7dffdc.jpg)
Den anden tråd fra den røde knap, bliver også befriet for det grønne plastic i enden og snoes nu rundt om den orange strømførende nylonsnor - håber billedet er tydeligt nok.
Der er nu strøm på, og den skal så fordeles....


Billed 5:
(http://farm2.static.flickr.com/1223/1365366328_13bdaf225b.jpg)
..således at der kommer strøm til alle de orange nylontråde. Det gøres blot ved at sætte små ekstra tråde mellem de vandrette hovedtråde.


Billed 6:
 (http://farm2.static.flickr.com/1359/1365366322_1e286c084e.jpg)
Stolperne står nu fordelt med en passende afstand rundt om hele herligheden. Her baghaven.


Billed 7:
 (http://farm2.static.flickr.com/1374/1364464983_e12eeeeaa6.jpg)
Til den anden side og rundt om skrukkehuset.


Billed 8:
 (http://farm2.static.flickr.com/1124/1364465001_54d47cb21f.jpg)
...og til slut de kære små som det hele jo drejer sig om!!

NB: Strømhegn på denne måde er den hurtige og kortsigtede løsning. Strømledningen skal graves ned i jorden og være beregnet til dette (gummisvøbt). Der skal oprettes en rigtig stikkontakt inde i huset med jordforbindelse m.m. dette er en elektrikeropgave! J
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Jens Juhl efter 13 Februar , 2008, 17:11
Ja undskyls men hvad skal det elektriske hegn bruges imod. Holder det en ræv væk? Jeg har oplevet at ræven sprang over en havelåge der er 140 cm høj, og så med en høne i munden. Kan sådan et smule hegn virkelig holde den væk. Jeg ville tro at den bare gravede sig under det.
Jens
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Hanne efter 13 Februar , 2008, 18:07
Hej Jens.

Ja drabeligt ser det ud og jeg nyder absolut heller ikke synet.

I 8 år har jeg haft hønsene til at gå frit i min have, men en (flere) ræv(e), fandt ud af dette skattekammer i midten af Ålborg by!

I løbet af sidste år mistede jeg over 20 - 25 dejlige høns. Hver gang jeg strammede mine forholdsregler fandt den på nyt. Til sidst var jeg så ødelagt af, at have fået nye høns - vel 4 - 5 gange og nået at knytte mig til dem, hvor efter den slog til igen og huset stod gabende tomt!

Den sidste gang havde jeg dristet mig til at lukke mine to sidste enlige høner ud på en tur i haven - mens jeg gik og ordnede bede.
En time efter gik jeg ind for at tage en bid frokost, og stod vel 5 min ved mit køkkenbord, vender mig om og kigger lige ind i øjnene på ræven der står med den ene høne i munden inde i hønsegården - 20 meter fra min terassedør! - den anden havde den bidt, næsten ihjel.

Jeg græd i et par dage og tænkte at nu var det slut med høns, men sådan er det ikke med mig - høns er for ever.

Det ENESTE der har holdt ræven væk i et halvt år er strømmen. Den har været her, men den hverken graver under eller hopper over for, det vil den få et ordentligt rap af!

Og hønsene kommer kun ud sammen med mig, der må undvære frokost og eftermiddagskaffe når det står på <G
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Ina.... efter 13 Februar , 2008, 20:08
Hanne Jeg kan da se at du har nogle udmærkede stolper til at holde hegnet på din hønsegård,,, hvorfor i al verden har du ikke bare skruet plastikdimserne fast til dem, og så trukket tråden i dem, så kommer de dejlig tæt på hønsegården og de iøjenfaldende hvide stolper kan du så bare fjerne,, der kommer ikke srøm på hønsehegnet af den grund, for de der plastik eller porcelainsdimser er rigeligt brede til at tråden ikke kommer i nærheden, og det ser meget pænere ud. <T
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Danny Westh efter 13 Februar , 2008, 21:13
Jeg forslog også Hanne det samme på det gamle forum. Man kan endda få isolatorer der er ca. 10 cm længere så det ville komme væk i en mere "sikker" afstand fra selve hegnet. Disse kan skrues ind i stolperne uden de store problemer.

Til Jens: Jeg har set ræve hoppe og kravle over hegn på 1,7 meter og grave forholdsvis dybe huller for at komme under. Men strøm forsøger de sig kun med en enkelt, eller ihvertfald få gange.

Danny
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Hanne efter 13 Februar , 2008, 21:39
Hmm hvorfor var det nu jeg valgte den løsning...

Jo, hvis du ser på det første billed Ina, så har jeg en rose og en hortensia oppe af hønsegården, så det var for at komme fri af dem.

Tja og så var det også fordi det skulle gå hurtigt eftersom, jeg lige havde fået mine nye babyer, som for guds skyld ikke skulle have krummet en fjer på deres små hoveder...

Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Jens Juhl efter 14 Februar , 2008, 19:44
Hanne så forstår jeg bedre. Jeg har også et par historier om ræve på lager: En af mine hønseudlånere havde gjort hønsene så tamme, at de gik rundt i haven. En søndag morgen, før kirketid, gik låneren (en kvinde) og mugede ved hønsene mens datteren på 10 dækkede bord til morgenmad lige ved siden af. Hønsene gik og klukkede rundt mellem hønsehus og morgenbord. Så blev freden brudt ved at ræven strøg ind gennem hækken fra naboen. Snuppede den ene høne og sprang over havelågen og var væk. 2 uger senere passede den ældre mormor hønsene mens familien var på ferie. Hun sad i haven i solen og strikkede, mens de 2 resterende høns ik rundt ved hendes fødder. Så kom mikkel igen. Samme sted fra, og så var der kun en høne tilbage. Enden på den historie blev, at låneren måtte betale for 3 nye høns, man kan jo ikke sætte 2 sammen med en 3. Så.... pas på ræven
Jens
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Hanne efter 14 Februar , 2008, 19:51
Ja byræve har fanden skabt!

Der er folk som synes det er vældig sjovt og hyggeligt med ræve i byen. Og som mener vi bør holde vore høns bag hegn, frem for at forhindre rævens fremfærd.

Jeg mener ræven høre til i skoven og på skrænter i naturen. At den går og æder vores affald er unaturligt.

Jeg har diskuteret dette flere gange med én Naturhistorisk Museum i Århus.

Her kan du i øvrigt se min og Lone Aasteds rævehistorier :)

http://www.naturhistoriskmuseum.dk/stenbronatur/historier/hist6.htm
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Johs. efter 14 Februar , 2008, 20:49
Ved ikke om jeg er special heldig

Vi har haft høns siden 1997 uden at lukke lemmen til huset men har altid haft strøm omkring gården tråden er ca 20 cm over jorden.

Jeg har også monteret en sensor hvis der er besøg når det er mørkt tændes lyset i hønsegåden

For nogle år siden stod lillemor i køkkenet og lavede aftensmad og lyset tændte, hun så ræven luske væk om den har fået stød eller lyset har skræmt den er uvist

Hisen Johs.
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Hanne efter 15 Februar , 2008, 08:58
Det var en go ide med den sensor!!
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Jette Jensen efter 02 Juni , 2008, 19:48
Hvor meget står hele indretningen i, (altså i kr. ) Hanne? og har du flere rævehistorier?
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Lone efter 03 Juni , 2008, 11:54
I det seneste harald-Nyborg-katalog er der vist en strømdims til lige under en tusse. De hvide pinde fåes til omkring 20 kr. pr stk (mener jeg) Selve tråden rundt om hønsegården fåes på rulle med (vist nok) 200 m til (omkring) 80 kr. Så det hele kan ordnes for under 1500 kr. Prøv lige at regne på, hvor få gange, der kan indkøbes nye avlsdyr for de penge, når der også medregnes benzin (det er p....dyrt for tiden) og, ikke mindst, blod sved OG tårer - hver gang!
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 04 Juni , 2008, 08:57
Hej Jette.

Ja det er meget rigtigt hvad Lone skriver. Samtidig har jeg set at der ofte er strømmakiner til salg i blå og gul avis, til ikke så store penge. Man skal bare sikre sig, at der er power nok på.

Lones og mit kører med 9000v og alligevel er en ræv kommet igennem hos Lone - jeg tror nu ikke den gør det igen!!

Skal du til at have sat strøm op Jette?

Jeg har HELDIGVIS ikke flere rævehistorier. Jeg tror Mikkel, Mikkeline og jeg lever sammen i vore fælles revir, uden at støde unødigt ind i hinanden ;)
Den kommer her, det kan jeg se på den kendte sorte, sorte lort midt på plænen og de huller den ind i mellem begynder på i min have. En morgen så jeg den stå og kigge på hønsehuset (måske el-hegnet), men det var som om den vidste det var bad news, og gik lige så stille videre hen til hækken efter fuglereder.

Hønsene kommer ud når der er liv i haverne omkring os, eller vi er der selv - hele tiden!! Frie høns i haven er stadig vild lykke :)
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Martin Nicolaisen efter 07 November , 2008, 22:10
 ;D Hej, jeg har god erfaring med, at hænge en død høne/and på noget el-tråd mellem 2 pæle og tilslutter mit elefanthegn.
Det har jeg hørt virker og ræven bevæger sig meget langt uden om min hønsegård! ;D
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Linda Andreasen efter 08 November , 2008, 08:25
Martin
Velkommen til <I
Det var et godt tips <E
Dejligt at du vil dele dine indput med os <D
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: jeppeshøns efter 01 Januar , 2009, 15:39
Hej Alle
meget interessant læsning, især fordi vi skal i gang med at bygge hønshus i vores villahave. Vi bor i Odense og en bekendt har fortalt mig at elhegn i ca. 15-20 cm højde er særdeles effektivt. Vi vil lave dette uden om hønsehuset da dette giver, mener jeg, en køn løsning i en "prydhave". Når vi er færdige kan jeg lægge nogle billeder ud.
Mange nytårs hilsner
;D
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Susanne Ebbe efter 01 Januar , 2009, 16:08
I forbindelse med elhegn, så har jeg selv lige været på udkig. Og bla. nordic agro (som der er link til ovre i venstre side), har nogle smarte batteri modeller, netop til hønsegårde oa.

Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Rie Møbjerg efter 01 Januar , 2009, 17:41
Ang elhegn.
Der er et par ting jeg vil råde omkring.

1.Sæt to tråde i forskellige højder. Med kun den lave tråd kan Mikkel springe ind på tråden og kravle over - med to rammer den en af trådene. Kender en økolog som havde den lave tråd og 180 cm hegn. Ræven tog over 200 høns, men problemet er løst efter han satte en extra tråd. Vi snakker om en indhegning med flere 1000 høns. Vi fik myrdet vores 9 ænder ( Moskus og Rouen) sidste forår med en tråd. Nu har vi to tråde og lukker dyrene ind om natten.

2. Luk for jeres dyr om natten... hver eneste dag.

3. Tænk på når i trækker tråden, at den skal være så "løs" og fri som muligt. Hvis man snurrer den rundt om klokkerne for at være omhyggelig, mister den noget strøm for hver vinding. Jordforbindelsen skal også være god.

Vi har hegnet for et pænt beløb og faktisk først købt den mindste model i Harald Nyborg, for så at købe en støder med mere kraft, da vores tråd går nogle tusinde meter i forskellige hønse- og andeindhegninger. Det er nu engang vores store glæde og en hobby, så skidt med at det koster.
Jeg synes det er rædselsfuldt når de dejlige dyr (og uerstattelige avlsdyr) ender deres dage på den måde. Også selv om jeg selv spiser fjerkræ med glæde, jeg skræmmer da ikke livet af dem først, og lader dem evt ligge halvdøde og hårdt sårede tilbage.
God fornøjelse med hegnet Rie.
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 03 Januar , 2009, 09:03
Det er rigtig fine råd Rie, for ja, bæstet kravler unde hvis det ikke er i kort højde over jorden - og husk at holde græs og ukrudt nede, for rører det tråden afledes det ligeså.

((Og for søren da en sulten ræv - 200 høns!! :) ))
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: ksnim efter 27 Januar , 2009, 21:49
Er nystartet udi "hønseriet" og startede med en ret trist oplevelse.

Jeg har den sødeste hund, som aldrig har krummet et hår eller fjer på hverken kat, børn eller de ænder jeg havde til at gå op til jul. Men en australorp høne var åbenbart for stor en fristelse og den spiste en halv   -uden fritter ;)

Og for første gang nogensinde gav jeg hunden en overhaling. Sikkert mest pga egen frustration - det er jo trods alt hundens natur.

Så kom jeg i tanke om at hun(d) jo et par gange var løbet i hegnet til hestefolden og nu ikke kan lokkes i nærheden af folden, selv med den bedste godbid.

Så jeg tog den anden halve høne og stak et stykke hegnstråd igennem, forbandt det til hegnet på hestefolden og lagde kadaveret på en plastikspand med bunden i vejret, for at undgå jordforbindelse.

Pludseligt ud på aftenen hørte jeg hunden udbryde et kæmpe hyl, komme løbende i fuld fart forbi stuevinduet og væk fra huset, for først at komme tilbage langt ud på natten.

Nu går hund, høns og katte frit udenfor sammen.

Dagen efter så jeg ræven helt inde i haven tæt på hønsegården, ( vi bor dog også på nedlagt landbrug ved siden af en skov)men ræven syntes hunden bestemt ikke om, så den blev jagtet flere hundrede meter ud over markerne. Igen satte jeg min halve høne i spil, lige i kanten af grunden og ræven har været der, kan man se, men den halve høne var der stadig. Ræven har vi ikke set siden.

Så nu håber jeg at vores høns kan gå frit uden at blive ædt af hund og ræv. Hunden viser i hvert fald ingen synlig interesse længere...
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Marianne Vedel efter 27 Januar , 2009, 22:14
Hold da op, men hvis du virkelig slipper for at hunden er interesseret i hønsene og ræven holder sig væk, kan man jo sige, at hønen døde for en værdig sag!
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: ksnim efter 27 Januar , 2009, 22:28
Ja med de problemer andre lyder til at have med ræve etc. er det jo billigt sluppet. Nu må vi bare håbe det varer ved, det er jo kun 14 dage siden det skete.
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: maronada efter 09 Juni , 2009, 16:13
Jeg overvejer at føre en tråd ned og hønsegården fra mit hestehegn det slår godt til så vil jeg håbe ræven kan holde sig væk...  :-[

Ved ikke hvad jeg vil gøre hvis ræven kom og tog mine høns >:(
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: GKV efter 09 Juni , 2009, 16:57
Sådan en historie har jeg også. Vi var også plaget af ræven, hvor vi boede før, men fik rådet med at sætte en død høne på el-hegnet.

Vi havde netop fået lavet folde til fårene og til dem kræves ret meget strøm for at det skal virke. Nå, en hane blev slagtet og det var lidt makabert. Der var så meget strøm på hegnet at hver gang det stødte ja, så røg vingerne op og ned på hanen. Man var helt bange for at den ville blive genoplivet selv uden hoved ::)

Senere på aftenen hørte vi hylet, Jaw, Jaw Jaw ud over marken og vi havde ingen problemer med Mikkel siden da.

Nu nærmer det sig, hvor vi skal til det igen, her hvor vi nu bor, i vinters kom han ind på gårdspladsen og snuppede en and ligefor næsen af os, de er altså frække, men jeg synes også det er et charmerende dyr som har sin berettigelse. Vi ser ham hver aften ude i marken, han er så flot, men han er ikke på kost her og skal holde sig væk.

Ænderne er de værste de skulle hedde natteravne istedet for, for de er altså lidt sene til at gå i seng.

Heldigvis tog vi det store el-hegn med os så han skal nok lære det.

VH Gunni.
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Albani efter 26 Marts , 2010, 19:03
Jeg er så HELT ny,i denne hønseverden  :D

Vi skal have hønsehus,bagerst i haven,ud mod marker,og jeg VED at der
render ræve rundt (svigerfar er jæger her)

Jeg ser ikke stødhegn som en god løsning her,da vi har børn
fra 1 år - 13 år,og vil bare gå og være nervøs for mine børn  ::)

Hvad kan jeg så gøre for at sikre vores kommende høns??
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Christina efter 26 Marts , 2010, 19:06
Du kunne enten grave nettet ned, og det skal så være noget stærkt net, som ræven ikke kan gnave over. Men ellers kan du sagtens bruge stødhegn alligevel, og så bare få sat et tænd/sluk ur på, som tænder når det bliver mørkt, og som så er tændt indtil f.eks. kl 8-9 stykker :)
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Marianne Vedel efter 26 Marts , 2010, 19:36
Velkommen på forum, Rikke  :D
For at sikre hønsegården, kan I grave fliser ned på højkant, og så lade rammerne til hønsegården hvile på dem. Det har vi haft, og det betød, at da ræven en nat forsøgte at grave sig ind, ja, så opgave den efter at have forsøgt fire steder. Det havde nu ikke betydet noget, hvis den var kommet ind i gården, for mit hønsehus er altid lukket om natten.
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Lindemose efter 02 August , 2012, 21:11
Halløjsa..

Min hønsegård har stormasket hønsetråd op i 180 cm højde, selvfølgelig med lægter øverst og nederst. Udvendig på hegnet har jeg så sådan noget almindelig hønsetråd i en meters højde og udenpå har jeg ført bredbåndet hegnstråd med stød fra hestefolden rundt om (og jeg skal hilse og sige at det virker MEGET godt.. av mit knæ)

jeg havde i januar besøg af to jagthunde som splittede min hønsegård og høns ad, så nu ligner min gård fort knox!.. mit stødhegn sidder 40 cm. over jorden (følger hestefoldens højde på den nederste tråd ) jeg overvejer at sætte en mere på som følger foldens øverste tråd.. den er så i 90 cm over jorden, men ved ikke om det har nogen effekt overhovedet.. nogen råd omkring højden på flere tråde? så mikkel røv den anden dag, godt nok på nabo marken.. men vil ikke risikere noget!.. hverken med hunde eller ræve..
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: hønehuset efter 18 August , 2012, 10:49
Hejsa hønsevenner.

Ja, det er godt nok et stykke tid siden tråden er oprettet, men den går jo ikke lige af mode  *f

Vi har noget mobil fårehegn som kan tilsluttes strøm.
Indtil vidre har vi gået og leget lidt med indretningen  og størrelsen på hønsegården- Da det jo er ret nemt og lige til med det her hegn.
Vi gik først fra en hønsegård på ca. 100m2, men fandt jo hurtigt ud af at hvis vi flyttede og udvidde gården var det super hyggeligt at kunne se dem inde fra huset langs den ene side. MEEEEN, Nu er de blevet så trygge vedos at de kommer løbende når vi går ud til dem og i går slap vi dem løs et par timer i hele haven. Hold da op hvor de nød det og kunne sagtens finde tilbage i seng. Her til morgen har jeg lukket dem fri igen og de hygger sig. ( Det gør vi også) Så nu er vi blevet enige om at det måske et lidt overflødigt med en hønsegård hvis de bare får hele haven.
Vi er dog nervøse for Mikkelræv som for 2 år siden slagtede 2 af vores moskusænder. Vi tænker derfor at sætte el-hegn om hele haven, men er det så også nødvendigt med et evt. lavt inderhegn så de kære fjerbomber ikke ender med at blive forvandlet til grilkylling?
Hvor meget smæk skal det på hegnet så det er nok til ræven holder snuden for sig selv og bambi og dennes familie ikke bliver skadet. ( De er nemlig også vant til at komme frit i haven )

 

Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Ina.... efter 18 August , 2012, 11:50
Halløjsa..

Min hønsegård har stormasket hønsetråd op i 180 cm højde, selvfølgelig med lægter øverst og nederst. Udvendig på hegnet har jeg så sådan noget almindelig hønsetråd i en meters højde og udenpå har jeg ført bredbåndet hegnstråd med stød fra hestefolden rundt om (og jeg skal hilse og sige at det virker MEGET godt.. av mit knæ)

jeg havde i januar besøg af to jagthunde som splittede min hønsegård og høns ad, så nu ligner min gård fort knox!.. mit stødhegn sidder 40 cm. over jorden (følger hestefoldens højde på den nederste tråd ) jeg overvejer at sætte en mere på som følger foldens øverste tråd.. den er så i 90 cm over jorden, men ved ikke om det har nogen effekt overhovedet.. nogen råd omkring højden på flere tråde? så mikkel røv den anden dag, godt nok på nabo marken.. men vil ikke risikere noget!.. hverken med hunde eller ræve..

Det er bedre at have en tråd nede ved jorden, ca 10-15 cm over jorden, da det er der Mikkel sætter snuden til hvis den mener den kan grave sig ind i hønsegården, det var særdeles virksomt da min hønsegård blev invaderet af en hel rævefamilie.

Det er nu godt under alle omstændigheder at have en hønsegård, hvis man ikke kommer hjem til sengetid
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: hønehuset efter 18 August , 2012, 14:10
Ina, mener du strøm rundt om haven og så en gård ved hønsehuset inde i haven, eller ville du også forsyne gården inde i haven?
Ville nemlig helst give dem frihed i hele haven, men er usikker på om de er i sikkerhed for ræven selvom vi f.eks. ikke er hjemme, bare så længe der er strøm på. ( Lidt udviddet hønsegård)
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: KEW efter 18 August , 2012, 14:54
@hønehuset
Behold hønsegården selv om de render frit det gjorde mine også. Skal man på ferie eller i byen har hønsene stadig en gård at gå i fremfor at skulle sidde inde og fise husleje når man så er hjemme er det bare at lukke låger op og de vil drøne ud i haven om du vil hegne den ind er op til dig og hvor nysgerrige dine høns er ligeså om du vil have strøm på.
Jeg har strøm på gården og ingen hegn om haven da mine høns kun kender haven og dermed er alt andet "farligt"  ;D derfor plejer jeg at sige mine høns har autisme..  ;)
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Berit Linea efter 18 August , 2012, 15:28
Om du vil hegne hele haven ind kommer også an på hvor sultne rævene i jeres område er . Her kommer Mikkel gerne midt på dagen, også når vi går ude.  :-\
Så skal mine høns i det fri igen blir det med strøm tråd om.  :police:
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: hønehuset efter 18 August , 2012, 21:22
tak for rådne. Vi har heldigvis ikke oplevet ræven i dagtimerne men har godt hørt om flere der har haft besøg selv om de også går rundt udendøs. Det er netop derfor jeg tænker på at hegne det hele ind er dog bare lidt nervøs for vores katte og skovens dådyr. Men det er vel svært at finde en total løsning.
Har kigget lidt på en stødgiver som efter 5 pulsslag selv afbrydder. Så får dyret et kæmpe chok men sidder ikke fast og lider.
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Grønkjærgaard efter 30 April , 2014, 23:14
Jeg er selv igang med at planlægge at sætte en strømtråd rundt om hønsegården.
Men da jeg ofte lader mine høns komme ud i haven, hvad så? Kan hønsene ikke også få stød? De er jo så små,og det må være en meget voldsom oplevelse for en lille høne. Vil helst at der kan være strøm på hele tiden, i tilfølde af, at jeg glemmer at tænde det igen.
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Maskinarbejderen efter 08 Maj , 2015, 22:48
Jeg er startet med høns i år, jeg har haft parakitter i mange år, der havde jeg dobbelttråd ind til fuglene, jeg havde ikke de samme uheld som andre der havde enkelt tråd, 1 fugl mistet betaler mange meter voliere tråd.

Valgte hegn fra dag 1 da jeg i nabolaget har mikkel boende, 2 tråd ved jorden og 1 i toppen, det virker, jeg har den overbevisning at løse problemet, i stedet for at vente på uheldet, og skal mine høns lade livet, er jeg overbevist om at så er det mig der bestemmer tiden, ikke mink eller ræv og andre rovdyr
Strømmen skal være så kraftig at det svirrer græsset, så er det effektiv hver dag

Hilsen frank
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: nimrod efter 09 Maj , 2015, 08:56
@frank, hvordan får du jordforbindelse til den i toppen?
Jeg har selv overvejet at sætte pigtråd øverst for at komme den problematik til livs (selvfølgeligt på ydersiden så fuglene ikke kommer til skade)
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Gok efter 09 Maj , 2015, 10:18
Hvis trådhegnet er gravet ned, er det jordforbindelsen.
Hvis det ikke er gravet ned, må du enten trække en jordledning fra strømaggregatet til hegnet, eller slå et jordspyd i jorden ved hegnet, og forbinde spyddet med hegnet ved hjælp af en alm. ledning.
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: nimrod efter 09 Maj , 2015, 12:14
Jeg har tidligere forsøgt at have en jordet metaltråd lige under den strømførende, det duede ikke.

Jeg bruger næsten udelukkende plastbelagt hegn, så din metode duer ikke rigtigt her :-)

Nogen der har erfaringer med pigtråd?
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Maskinarbejderen efter 09 Maj , 2015, 18:31
Så snart den udevedkommende røret volieretråden sammen med hegntråden, er der direkte forbindelse til jord, volieretråd er indvendig på stolpe hegnet udvendig, så der er omkring 10 cm mellem hegntråd og voliere tråd.
Da ræven fra naturen side vil prøve at komme under, rammer den helt sikker de 2 hegntråd ved jorden, en ræv er snu, den kan godt grave en 1/2 til 1 meter før hegnet og grave sig ind, men der har jeg stabil grus, da det er en tilkørsel til huset
Man kan aldrig gardere sig 100 %
men har man ingenting gjort vil man ærgre sig
Har ræven først fået stød, vil den søge andre føde kilder
Høns er en del af fødekæden, så dem der ikke gardere sig må så holde for
Der er 2 hønse avler i mit nabolag, der har mistet høns, men de bruger heller ikke hegn, indtil videre er jeg sluppet

Hilsen Frank
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: kaj efter 28 Maj , 2015, 19:47
Jeg har lige været inde på Harald Nyborgs side...elefanthegn, isolatorer, 75 mr tråd i god tykkelse, det hele for under kr. 1.000,- .... jeg er ikke i tvivl om, at det må vi have om vores hønsegård, når den står færdig. :-) :) :) :) :) /o
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Nicklossi efter 18 Februar , 2016, 10:01
Hej.
Jeg er ved at bygge min hønsegård, og i den forbindelse ville jeg egentlig gerne have strøm rundt om.

Til det har jeg lidt spørgsmål.
Hvilken strømgiver er tilstrækkelig? Harald nyborgs den billigste, eller skal man op i en større model?

Hvordan har I trukket strøm ved døren ind til hønsegården, så døren stadig kan åbnes? :-)
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: kaj efter 20 Februar , 2016, 19:57
Jeg har lavet en hævet låge ind til hønsegården, som er fastgjort på hver side til 2 stk 3x3 tommer stolper. Så der går en tråd med strøm ca 15 cm over jorden hvor lågen også er, men, er hævet, så når jeg går ind skal jeg løfte benet, og træde ind over det nederste stykke.....jeg har måske et billede liggende, men, synes det er lidt svært at lægge billeder op herinde...de må ikke være for tunge....synes faktisk det er lidt bøvlet i forhold til facebook....men, er du på facebook, så kan jeg da lige vise dig min løsning, som fungerer fint...
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: kaj efter 20 Februar , 2016, 21:04
Hov...der var jo flere spørgsmål....mener den jeg købte giver 1,4 kilojoule...det gør fanme nas, og, er nok til at trække både hønsegård, og, hvad man ellers skal bruge strøm til....ex. grisefold, heste m.v. Du kan se billeder på facebook...dansk fjerkræ forum
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Leif Tranum efter 21 Februar , 2016, 16:13
Du skal have en forbindelse fra den ene pol på strømgiveren til en jordforbindelse ( evt. et metalrør banket i jorden ).Den anden pol forbinder du til dit hegn med isolatorer så strømmen ikke forsvinder ned i jorden.I "gamle dage" målte man strømmen på hegnet i volt og et godt hegn gav 10.000 volt.Det er så en spænding uden ampere og derfor er den ikke livsfarlig men det kan fa..... mærkes. /o /o Hvis du bruger alm. hønsenet er det meget vanskeligt at isolere fra jord.Du kan ikke banke hønsetråd på træstolper og så sætte strøm til.Det virker ikke, da strømmen følger pælene ned i jorden.Specielt hvis de er gennemblødte af vand.Bruger man el-hegn,er det bedst med tråde rundt om hønsegården.Selvfølgelig kan det laves med trådnet hvis man har tålmodighed til det og isolatorer nok  /o /o /o
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Gok efter 21 Februar , 2016, 18:45
Her er en skitse, som viser, hvorledes du skal forbinde ledningerne fra dit "elhegn".
Du bruger de tynde fleksible ledninger, som du f. eks. køber hos Harald Nyborg.
Ved døren sørger du for, at binde/vikle ledningen flere gange om isolatoren, og måske lime med epoxylim (Araldit) så knuden ikke løsnes.
Løkken skal hænge 5-10 cm ned, for så kan du åbne hønsedøren, uden at ledningen belastes.
Ledningen går hen over døren, så den ikke er i vejen, når du åbner døren.
Der er en løs ledning, som skal forbindes med en skrueforbindelse, hvis du ønsker to ledninger lige der.
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Vibeke P efter 04 Oktober , 2016, 07:07
Har i prøvet et strømførende flytbart hønsenet?
Jeg har et monteret med tænd/sluk ur, det kører kun om natten. Det er nemt at fjerne eller flytte, man trækker bare stængerne op og sætter dem det nye sted
Titel: Sv: Strøm omkring hønsegården - Fort Fox
Indlæg af: Handberg efter 26 Juli , 2018, 21:14
Jeg har lige gjort min hønsegård færdig og der kom en hegntråd på i ca 20cm højde og så fandt jeg et nervus mini master elhegn på den blå, netop beregnet til små indhegninger (som en hønsegård er). Det er en net lille sag. De lange isolatorer til tråden, har de hos Land og Fritid til små 100kr for 15stk.

(https://lh3.googleusercontent.com/wknU2QpxQJXbFdbAXEeLq51f4ux_XnB6uCy8ueVDNV_8AFQc2pDAfWQ7Ch2FTYFJNJ9caSNHnp_poH2w4nurL1AFLbLMXSLJZ61qZwVeK_bCj9UBiGem8AWBx-MUYzh3ybiGxxA4SZs3lzfu6k1emwvlDOckOvP3n3Io2QJhiZ7mW9dBrWFLY_glKYV04-1qG5LK-fFsLgneBS4RwcAHeyX7XRjAcJOrKXqPAVEW1ubVq_jFwf0m0GxrCNNNaARhXVPVq0pZIail53ozO2T7RIo4zYgn1euNwNmt21Xh19VX2Yf_yXve6Kbo4GB3mVwQy_wLY9gCjFcvfj1pkbDzVqGiRnzsUKMkO9_0aGkMQVscvV5vVS8UF8cEVzTgN1QDOawbSJHCYfADSimjygTYLqNcZKn5_XFcoEfaxeEKIexCEXNsbp8zj8DA0cJ2uy8ey6u2fl3HQ-TYUJkosOYbnguLFRp_KC8DsjxFi5h14PJ3z0FVXKEBFa8kJE_YmtnVEHshTD1KLP4rNtmWZy6cgobI1yH4QARusIFKcsO1bgIXbab2EGLqGnCDtab_4l7EGeCjhqlCksqLmfV9vWkvpoV_ycwFjGu6BjRhR_s=w1299-h974-no)
(https://lh3.googleusercontent.com/u0pKbaMyTWqgTa33xwmz2SB5G6MdFS5_4CBL35iactsXSM5_dwcNOQqSaTqrsM2CUg_1PoRPhzT8OBgg3Xep80RR9B0EmkvU2M2KOLMz06UpwQrem0VUGcSK0l6vDc6qap3IJ5iW4BKJZcDnija4FHC0L4WagGS0EcIHz_-Ne1982xpHq_JeN3So_MyZIdOhZaIihSkcHYHUroYNpOqW44crYiueSooCoq0vqOSapCoOC0zU8xvkJiO6W_6BeNyUDgRkuI4Xc0UDNQkR9ZtqouEIgKtyHCRgrgyblxc20e6IlIqJyygzsohbrUCdoQw4HwnhdNEMd9na4lg1hB91sMzzG0sSZ-H0fDrnIuoYhp_hT--AGUuvpWggCj76THHA0jpWjMD4TIz4nNLr0ReKfgE-ibNFAAam5UeXE2p4fe_5T_-w9etYMv9KYO3Md1GTmXOXwlNkzkD8_OqkBcWb1s66CTgflWFauVAXyKD4i1sWprO1z2mp9NbE9uTYL2AccjAnm6-dIvwmX3LMVBSZ2-hq_bncDSx4H4LkTTZxcb7KaD9XL8d-J7wok4yludQB5tvX_7oTERV-S0B9lyDgA_CxvKCIp9ty3loY8lU=w731-h974-no)

Update: 45min efter jeg postede havde vi besøg af en ung ræv, den måtte daske hjem over marken med uforrettet sag efter at have sat tuden på hegnet... he he.. så står der 1-0