Dansk Fjerkræ Forum

Arrangementer og kampagner => Arrangementer og kampagner => Emne startet af: Finn Jensen efter 22 December , 2012, 10:28

Titel: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Finn Jensen efter 22 December , 2012, 10:28
Nu er det fa... NOK!

Jeg synes at det bliver værre og værre med de beretninger om minkoverfald der ødelægger fjerkræhold. Ikke alene så mister man et kært dyr, men også værdifuldt avlsmateriale går tabt. I mine øjne er minken langt værre end andre rovdyr. Dels er den mere talrig end f.eks ilder og dels så er den sværere at holde ude end f.eks ræven. Her kan bruges strømtråde og andet, men dem smutter minken udenom.

Minken er også en "invasiv" art, som er bragt til landet af mennesker. 80% af minkene i naturen er født i fangenskab og på den ene eller anden måde er undsluppet og laver stor skade i naturen. Både på de vilde dyr men også på specielt fjerkræhold. Og der er ingen erstatning for de skader som minken laver...

Hvis det var en hund som var undsluppet og lavede skade i en hønsegård, så var det muligt at få erstatning også selv om hunden er uforsikret eller ukendt. Men når det er en mink, så er der ingenting...

Det er ikke rimeligt. Derfor vil vi (Fjerkræ Forum) og DFfR (Niels Rasmussen) prøve at lave om på, så hvis det er et minkangreb, så kan man få erstatning på samme måde som ved hundeangreb.

Men førend vi går i dialog med med minkavlerne (og politikerne og pressen..) så har vi brug for at få samlet så mange beretninger som muligt om de tilfælde hvor mink har angrebet fjerkræbesætninger og de skader de har anrettet.

Det SKAL være angreb hvor der INGEN tvivl om at det er mink der har angrebet. Som minimum skal man have set minken, men også meget gerne et billede af minken, hvis man har fanget den.

De oplysninger som vi gerne vil have er
Derudover så meget gerne en personlig beretning om skaderne, suppleret med billeder hvis det er muligt. Både af minken og af de døde dyr.

Denne tråd er udelukkende til beretninger om minkangreb. Diverse kommentarer og diskussioner henvises til anden tråd.
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=30261.0
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Finn Jensen efter 22 December , 2012, 10:28
Reserveret til senere brug for statistik
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Lomo efter 22 December , 2012, 11:07
Minkangreb d.30/10, Slagelse kommune. Mistede 20 dyr.
Minken blev skudt og kastet i åen, så der er desværre ingen billeder....
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: walter efter 22 December , 2012, 11:23
Hej Finn
jeg havde 1juledag i 2010 om morgenen mink angreb det kostede 27 dyr livet der i blandt alle mine avlshaner,i sær landhønsene så jeg blev kastet langt tilbage i avlen.
Jeg ringede til minkavleren ca.1,5 km herfra og han kom og fangede minken,desuden havde han en masse minktråd med som jeg kunne hegne husene og gårdene ind med.
Efter et par dage sendte jeg ham en regning som han betalte med det samme.Har hørt at mink avler foreningen anbefaler deres medlemmer at betale med det samme,da de er bange for at de skal chips i deres dyr?
Det er Aabenraa kommune
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: kristiank efter 22 December , 2012, 14:04
her til morgen mink angreb i hønsegården en høne hvis fremtid er uvis, minken slap med skrækken, og var angrebet af en ilder den 13 dec, dokumentation ir film den følgende nat hvor dyret var tilbage og at fylde maven, resultat en død avlshane.
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Linda Andreasen efter 22 December , 2012, 19:04
Den 30 Januar 2008 havde jeg besøg af en sort Mink som slagtede 15 af mine dyr inden jeg fangede den i en lånt fælde med mink foder i.

Sommeren i 2010 havde jeg besøg af en sort Mink. Den nåede ikke at tage nogle af mine dyr , da vi fangede den først.

Sommeren i 2011 fangede vi en sort mink hos mine forældre som også har høns. Den nåede ikke at tage nogle af deres høns, da vi fangede den først.

Den 18 December 2012 havde jeg besøg af en hvid Mink som slagtede 5 af mine dyr inden vi fangede den.

Alle gangene har det været tamme dyr som ikke har været bange for os, så de har været vandte til mennesker. Vi har 3 Minkfarme inden for 1 km radius.
Den ene gang afleverede vi den hos en af farmene, men de ville ikke have den da de ikke manglede nogle af deres dyr.
Svaret fra os var, at vi ikke avlede Mink og ikke ønskede mink på vores matrikel da vi havde høns.....blot havde vi ikke så mange mere efter Minkens besøg !!
Ringkøbing kommune.
Ingen billeder men en død Mink i skraldespanden som ikke bliver hevet op igen
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Berit Linea efter 22 December , 2012, 20:46
dec. 2012 bed en mørkebrun mink 8 høns her på matriklen. Jeg mistede bla min dv.maran hane og 5 høns. De sidste blev såret men lever endnu.
Minken er død og begravet . Jeg tog en del billeder, men har slettet alle på nær 2. det ene viser minken og det andet fodsporene i sneen. Men hvor meget bevismateriale det er når billedet ikke er snuppet i hønsehuset, men bare viser en mink i sneen, ved jeg ikke :-[. Heller ikke her var minken bange for os.  :-\
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Chris efter 03 Januar , 2013, 08:56
Vi har  3 gange i julen 2012 og senest idag haft besøg af mink, dvs. i alt 4 'besøg'. Alle gangene er de dræbte dyr kun bidt i hovedet, som i nogle tilfælde er gnavet af. Vi har el-hegn omkring hønsegården. Det er simpelthen så trist at møde sådan et blodbad om morgenen....

24. december 2012: 2 haner og 3 høns dræbt (desværre ingen fotos)

26. december 2012: 5 duer dræbt (desværre ingen fotos)

29. december 2012: 1 hane og 4 høns dræbt (desværre ingen fotos)

3. januar 2013: 1 hane, 2 høns og 1 mink dræbt (fotodokumentation)

Minken blev taget på fersk gerning og skudt af gemalen her til morgen. Nu håber vi, at der er fred igen. Vi har nu kun 6 høns og 3 duer tilbage af vores dyrehold, der før jul talte i alt 4 haner, 15 høns og 8 duer  :'( Der er primært tale om stor racer høns (Orpington, Lys Sussex, Plymouth Rock) og så en håndfuld Skånske Blomsterhøns (som der ikke er flere tilbage af nu).

Stedet er Varde Kommune og der er mange minkfarme i omegnen. Det er dog første gang i løbet af 5 års hønsehold, at vi har haft mink på besøg.

Hilsen Chris

Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Soren82 efter 05 Januar , 2013, 17:08
5 Januar 2012

1 høne død
1 hane såret

Morsø kommune
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Miss Julle efter 08 Januar , 2013, 19:59
i perioden ca 1 december 2012  til 7 januar 2013 er 10 dyr døde. primært unge dyr på 4-5 mdr og ældre dyr på + 2 år ( 2 orpington høner og en maran høne, der ikke har været så kvikke at sove højt nok)
7 januar fanges en mink mørkbrun i rottetråd fælde.
Afhentes af minkavler fra nærområdet der sørger for aflivning/bortskaffelse.

Varde kommune.
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: ulla efter 17 Marts , 2013, 07:58
22februar 2009 5 Jersey høner og 1 Jersey hane skambidt og/eller døde , fandt en sort mink død inde hos min hest trampet ihjel , 2 dage før var der forsvundet en kanin , og ca ugen før et kuld kattekillinger , jeg ved jo ikke om det er den, der har taget dyrene, men lidt pudsigt med tids sammen faldet , det skal siges at alle dyrene bor i samme stald , hvor det er kattelem , jeg har desværre mistet kameraet hvor billederne lå på . Jeg ved ikke om der er nogle minkfarme her nordvest for vordingborg , og buddet på at det var er mink er fra en jæger jeg har ikke lært mig forskellen på de små kønne djævle.
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Helle Frandsen efter 23 December , 2013, 11:48
Vi har d. 22 december mistet 4 høns og 2 haner til minken   >:( det er fandme træls !!!!
Det var mine flotte sort/sølv store wayndotte det gik ud over. Minken er fanget og slået ihjel
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Steen lillegård efter 23 December , 2013, 12:58
Jeg fik for ca en måned siden, taget 20 unghøner/haner + en nyindkøbt hane, som skulle have været brugt til avl næste år. De fleste var døde med det samme, tre gav jeg en chance, men de to af dem måtte jeg ret hurtigt aflive alligevel. Jeg har selv haft mink, så jeg er ikke i tvivl om det var sådan en. Min hun fandt den siddende inde i en støjmur vi har ud til vejen, den kunne lugte den og jeg prøvede at sparke til hegnet, det fik den til at skrige som en mink gør når den er presset. Desværre kunne jeg ikke fange den, og den har ikke været her siden.
Jeg bor i Ikast.
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Lene Skelmose efter 23 December , 2013, 14:41
For ca 15  år siden tog en mink ca 25 høns - stor orpington og dværghøns. Minken blev efterfølgende fanget i fælde og skudt. Har ikke haft høns i de mellemliggende år før nu. Mit nuværende hønsehus og gård er minksikret.
Jeg bor og boede også dengang i Varde Kommune.

Godt nok længe siden, men hvis der kommer nok beretninger fra flere år kan det måske sige noget om udviklingen.
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Tage Pedersen efter 24 December , 2013, 13:51
den 18-12-2013 tog jeg en mink der havde fat i en stor kylling, jeg har ellers gjort min hønsegård mink sikker,men hønsene vil jo gerne helt ud i det fri,så minken var gået ind i hønsehuset, forrige gang var i foråret 2013 der mistede jeg 12 høns og tog 2 minker det var en voksen mink der havde en stor unge med, så de yngler også ude i naturen   
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Linda Andreasen efter 18 Januar , 2014, 14:18
Den 17 januar
Besøg af mink  /d
Mistede alle mine Silker
Alle Araucaner
Alle sort-sølv Maran, på nær hanen.
Ialt 17 dyr.

Minken er fanget og aflivet. Lånte en fælde samt noget minkfoder af den nærmeste minkavler. 10 min så gik den i fælden
"Ringkøbing området"
 /d
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Linda Andreasen efter 07 ſeptember , 2014, 20:24
Tjaa ... Hvad skal jeg sige...... :'(
Så er det igen min tur til at ha`haft en mink i hønsehusene.
07-09-2014.

Mistede :
Silker   5
Maran 17
Ialt 22 gode dyr.

Minken er fanget og aflivet
"Ringkøbing området"
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: KarstenG efter 09 December , 2016, 12:55
Jeg har besøg af en mink.  Den kom ind og spiste af katte maden og var ret "tam"
Efterfølgende fangede jeg den i min mårfælde.  Problemet er at den smuttede igen da den havde spist lokkemaden.  Den er nem at genkende på sine karakteristiske skrig,  både dag og nat.  Mine katte finder den blot interessant,  så der kan jeg ikke forvente nogen hjælp. Hidtil er den ikke sluppet ind i mit lille hønsehus,  men nu er jeg da lidt bekymret!
Har været i tvivl om jeg skal aflive kræet eller aflevere på den nærmeste farm.  Hvad er jeres holdning? De venligste hilsner fra Karsten :)
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Niels Kongsbak efter 09 December , 2016, 20:42
Den bør fanges og aflives hurtigst muligt! Dem der har haft besøg af mink ved hvorhurtigt de kan rydde et hønsehus.
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: KarstenG efter 09 December , 2016, 21:22
Det blev jeg også enig med mig selv om! .. ikke mindst fordi Minken var i min stue da jeg kom hjem fra arbejde og havde skidt og pisset en del steder. meget ildelugtende!
Den havde fundet ud af kattelemmen. den var så tryg ved situationen at den selv gik ind i fælden, da jeg satte den ud i køkkenet og jeg kunne stille og roligt lukke bag ved den. ;) så nu er den ude! :(
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Lone efter 10 December , 2016, 13:39
Mon ikke det har været en ilder? kæledyr, der er sluppet løs et sted fra?
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Lene71 efter 10 December , 2016, 18:59
Godt den er fanget, men hvordan fa...n afliver man en mink eller iler? Jeg ville godt have været på den :(
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: KarstenG efter 11 December , 2016, 13:44
Jeg opdagede at det faktisk var svært at aflive en mink! Den er godt nok sejlivet.
Jeg prøvede først at gasse den med udstødingsgas. (en plastpose over mår fælden og en slange ind) det opgav jeg efter en halv time :(  det eneste jeg kunne gøre til sidt var en høtyv gennem nakken og det var ikke så hurtig en død som jeg havde håbet på. :(
Jeg havde først beroliget den med en klud med acetone...
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Lene71 efter 12 December , 2016, 09:34
Godt det ikke var mig  :o jeg har problemer med at slå en høne bevidstløs, før hovedet skal under øksen  :'(
Titel: Sv: Beretninger om minkoverfald
Indlæg af: Lene Skelmose efter 12 December , 2016, 14:57
En jæger klarer det nemt - men man skal jo kende een. Synes det må være til at se om det er ilder eller mink - næsten synd at slå en tam ilder ihjel - der kan jo være een der savner den.

Tror en mink ville gøre kort proces med hønsene - selv i hønsegård og have. Hvis de altså er ude - det er jo på flere måder usikre tider vi lever i.