Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: Christina efter 06 Juni , 2010, 13:30
-
Ja, ved ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men prøver. Det er som om at hviden i mine hybriders æg, sidder fast i skallen.
Det er ikke et problem i det ene(! ::)) silkeæg jeg får, kun i hybridernes...? Nogen der ved hvad det kan skyldes? Deres hvide er også grumset i det...
Jeg gør det, når jeg har kogt dem, at jeg "taber" dem på bordet, så skallen krakkelerer, og så putter jeg dem i isvand...
Har lige taget et billede af hvordan de ser ud...
-
Æggene er for friske...
Man kan evt. have en ekstra bakke til æg stående, så de æg der skal bruges til hårdkogt er 10-14 dage gamle, så slipper skallen uden problemer.
-
Ej, er det virkelig rigtigt? :o Troede faktisk lidt at det var en skrøne *r Det må prøves, tak /o
-
Når jeg har æg, har jeg samme problem ???. De er rigtig "trælse" at pille, og oftest skal jeg ikke have en æggemad alligevel :-\
Tror Bjørn har ret, de er for friske ;).
-
Ja, lige et lille 'gok' i skallen i det nykogte æg og ned i det kolde vand igen. Når ægget er koldt eller har ligget lidt, er det nemt at pille, da der er trængt lidt vand ind mellem skal og hvide.
-
Ja, det er lige sådan jeg plejer at gøre, Marianne, og det fungerer fint normalt...men ikke med de her æg...men nu prøver jeg at lade dem ligge...eller ja, altså, vi spiser dem så hurtigt, at de ikke når at blive for gamle, men når jeg en dag har så mange...SÅ prøver jeg! :D
-
Jeg putter salt i vandet når jeg koger friske æg, det hjælper her.
Hilsen Mercedes
-
Ja det er min erfaring når æggene er for friske..
-
Tænk! Jeg troede at det med friske æg der ikke ku pilles var en skrøne!
Jeg har ABSOLUT ingen problemer med de æg jeg har. om jeg så koger dem samme dag de er lagt. De får 10 minutter og så af med det varme vand, på med det kolde!
Lækre æg hvor skallen bare smutter af som skindet på en mandel :D
Der må være en forklaring mere ;)
-
Vores æg holder også rigtig godt fast i skallen, så at sige! Jeg "saver" ægget midt over, så er der nemlig to muligheder for at få ægget fra skallen:
1) At "skære" langs indersiden af skallen med en teske, så man har to halve æg (man "svupper" dem ud!)
2) At skynde sig at lægge de to halve æg i hver sit æggebæger - især nyttigt hvis ægget er blødkogt! ;D
Men fruen er nu også ved at have fundet den perfekte tid i koldt vand, så æggene stadig er lune og skallen slipper nogenlunde - som I andre også skriver ovenfor...