Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Mads og Ingeborg efter 02 Juni , 2010, 00:01
-
<L <L <L <L <L
Nu er vores kyllinger 4-5 dage. De får havregryn og kogte æg som er most.
Men hvornår skal vi begynde og give dem kyllinge starter??
-
NU..... /o
Og en undulat blanding med hirse er ritig godt for deres maver.
-
Ja så må vi da hellere komme igang med at give dem det....
Kan startfoderet så afhjælpe på den hårde afføring. Hertil aften har freddy holdt styr på kyllingerne, imens jeg har stået og vasket dem bagi med noget vat, da der sad hård afføring og stoppede hullet.
nu har vi dårlig samvittighed, hvis det er grunden til det. :-[
-
Dårlig samvittighed skal I bare veksle til erfaringer. Det kommer man længre med. /o
Mht. den hårde mave vil olien som der er i hirse hjælpe rigtig godt.
De første par dage bløder jeg kyllingernes startfoder op i vand. Både fordi at kyllinger kan være lidt længe om at komme igang med at drikke og netop for at undgå de hårde maver.
-
I kan også roligt (begynde) at tænke på at give dem fex. revet gulerod og andre grønsager. Jeg har 5 kyllinger som har fået gulerod fra tidlig alder , de e l s k e r dem og har dem helt for sig selv :o De andre kyllinger lader gulerod ligge ::)
En lille rest af de kogte grønsager fra aftensmaden kan moses eller blendes - det glider også godt ned her hos os ;D
pøj på pøj med de små - det er de ike ret længe ................
hanegalgak
-
Mine nye kuld får rød hirse, startfoder og smuldret havregryn blandet sammen. Hver eller hver anden dag blender jeg et helt hårdkogt æg med skal sammen med havregryn. De er ikke ret gamle, når de får grønt, for skrukkerne tager dem jo med ud. De får også hønseguf fra en tidlig alder. Hvis jeg har en rest fisk (kogt er bedst) får de det, skrukkerne er helt kulrede, når de får det. Når de er en uge gamle og fremover, giver jeg dem af og til råt hakket oksekød (den med den laveste fedtprocent). Det er rigtig sjovt at give dem, for de spurter rundet med deres små "orm". Jeg smider det som små "totter" - aldrig mere end der bliver spist op.