Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Johanne Schiødt efter 28 Maj , 2010, 20:54
-
Ja ud fra de andre tråde her på forum skulle man tro at alle æg der kommer ud af vores høns her på forum enten ligger under en skrukhøne eller i en rugemaskine. Er der nogen her på forum som rent faktisk stadig spiser æg, eller betragtes det som barnemord? ;D
Jeg synes der er æg overalt! Æg i køleskabet, æg i min mors køleskab, æg på køkkenbordet, æg under høns... /o ;) og jeg elsker det, jeg føler mig så rig /o
Men samtidig er det overflod så det batter og jeg er ikke så god til at bruge dem. Hvad bruger i jeres æg til?
Æg mmmmm det er lækkert /o
-
Æg i en skål , lidt mælk , lidt mel og lidt bagepulver - piskeris og i ovnen.
Billig aftensmad - og knægten ææææææææææææææææææælsker hans madpakke dagen efter ;D
-
Kager, mayo, kogte, spejlede, spinattærte m.m.
Vi skal om lidt pille rejer og dyppe dem i hjemmelavet hvidløgsmayo. Mums.
-
Når vi er ved at ha´æggebjerg er der dømt æggekage med stegt flæsk og purløg i den store pande.
Til os 6 bruges der ca 30 dværgæg..... det dobbelte når vi har gæster /o
-
Foruden det der er nævnt, så koger jeg de ældste til hønsene i sønderknudt form.
Min 11 årige søn har i flere år kunnet lave røræg med purløg og ketchup og forleden fik farmand
serveret et spejlæg og en lille bunke røræg lidt ristet hvidløg ristet brød med ost og en kop kaffe /o Det barn må aldrig flytte hjemmefra.
-
Det barn må aldrig flytte hjemmefra.
Han lyder skøn - kunne man få en stikling /o
Men tilbage til tråden: vi har pt. to karriere høns: den kobberfarvede maran og en wyandotte, så vi har vel omkring 11-12 æg om ugen. De andre seks wyandotter og en enkelt maran er skrukke, endelig har jeg en enkelt karrieremaran på romantisk ferie hos Linda.
Jeg er lidt civil ulydig, når jeg har ekstra æg, ikke at jeg sælger dem, men det sker da at familie og naboer får en håndfuld. Ellers indgår vores æg i husholdningen, og her i kyllingetiden bruger jeg også at blende hele hårdkogte æg (også skallen) sammen med havregryn til en tør smuldret masse, kyllingerne elsker det! <L <L <L
-
Lige en lækker søndags-morgenmad, hvis der er gæster (eller man vil forkæle sig selv)
Pr person:
En pænt stor tomat halshugges, og det bløde fyld plus skillevæggene fjernes.
I bunden lægges et par friske esdragonblade samt lidt salt og peber.
Et frisk æg slås ud oveni
Der drysses med salt og peber og endnu et par esdragonblade.
Et stk bacon lægges over og hænger nedad tomatens sider.
Bages i ovnen ca et kvarter v 200 grader - så er hviden stivnet og blommen blød.
Mums!
-
Hos os kommer børnebørnene jo af og til på besøg, og så står den på pandekager.
Men det kan alligevel ikke holde æggebeholdningen nede.
Så er det jo rart at vores nabo har anpart i hønsene, så de kan få deres også.
-
Så er det jo rart at vores nabo har anpart i hønsene, så de kan få deres også.
er og en måde at formulere det på ;D
god ide /o
-
Her bruges de som pålæg, i kager, til fars og i pandekager.
Derudover som kyllingefoder, og så er jeg blevet lidt forfaldet til at koge dem, halvere dem, pille blommen ud og mose den med mayo, sennep, cayennepeber og salt, og så fylde det i æggene igen. Mmmm.. :D
-
marengs og muffins i lange baner. Muffins til fryseren, så skal de lige ha' 1 minut i mikroen, så er de lune og næsten bedre end friskbagte. MUMS!
-
Her sker det af og til at svigerfar låser sig ind npr vi ikke er hjemme - og han er sg* fræk den gamle! Han stjæler vores æg! Vi har (næsten) aldrig givet ham lov... ;D
-
vi spiser selv alt hvad vi kan.. som kogt, spejlede og scramblede.. Resten giver jeg til en bekendt, som så giver mig "lommepenge" ;)
-
Her bruges de som pålæg, i kager, til fars og i pandekager.
Derudover som kyllingefoder, og så er jeg blevet lidt forfaldet til at koge dem, halvere dem, pille blommen ud og mose den med mayo, sennep, cayennepeber og salt, og så fylde det i æggene igen. Mmmm.. :D
Wow.. lyder nice.. det skal sq prøves *ss*
-
Creme Brûlée!
Se link her: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/creme-brule
og faktisk kan det imponere hele venneskaren "Uha klassisk fransk dessert" og man kan få lov at stå og lege med bunsenbrænderen. Den til lejligheden i Imerco indkøbte, er desværre ikke ret god, så nu ønsker jeg mig en større/mere driftsikker. Og teenageknægten synes det er det bedste han nogensinde har smagt. :D
-
Creme Brûlée!
Se link her: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/creme-brule
og faktisk kan det imponere hele venneskaren "Uha klassisk fransk dessert" og man kan få lov at stå og lege med bunsenbrænderen. Den til lejligheden i Imerco indkøbte, er desværre ikke ret god, så nu ønsker jeg mig en større/mere driftsikker. Og teenageknægten synes det er det bedste han nogensinde har smagt. :D
Kvalimad.dk - det kan vi li' *y
Måske sidder der en lille dims til at stille på lufttilførslen på din bunsenbrænder ??? - hvis mængden af luft ikke er korrekt, bliver flammen ikke varm nok.
Her i huset bruger vi æggene til pandekager, æggekager, lagkager, chokolademousse, fromager, is, gratiner, mayo, bearnaise /o vafler, muffins, marengs osv osv. Vi har vist hang til søde sager i husstanden ::)
Både høns og kyllinger får en masse hårdkogte æg, og den ene hund er helt vild med rå æg - sjovt at se, hvordan hun meget forsigtigt dasker hul på ægget med poten (en stor hund på 45 kg).
(og alligevel er vi af og til ved at drukne i æg...)
-
Har læst mig til i Skarv serie om "høns til husbehov" at æg kan fryses. Så det har jeg tænkt at gøre med en del af overskuddet i år. Skal dog lige lave en test først ;)
Frosne æg skulle du til alt andet end spejlæg og blødkogt æg tror jeg det var, så bagning, omelet osv dur det fint. Hader at købe æg om vinteren ::) De dur seføli nok heller ikke lige til den slags kager med stiftpiskede hvider ;)
En anden løsning er at lægge dem i det der vand (kalk eller vandglas) som stopper porrene til så der ikke kommer ilt til ægget. Derved ingen fordærvelse... men det lyder mere kompliceret end fryseren :P