Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: P. Jakobsen efter 23 Maj , 2010, 19:23
-
Har lige været så "heldig" at få ca 3 kg rabarber ind af døren. :)
Den er ikke lige min stærke side i et køkken.. Mon der er nogle der har gode ideer til at få dem brugt. Dog skal det ikke være rabarbergrød/kompot, det fik min kæreste også med hjem.
-
Rabarbersaft er bare lækkert ..... en iskold drik i disse varme dage.
Ellers er det super at blande sammen med andre bær i både kager,saft og marmelade.
Rabarberstykker i et fad ...drys med hakkede nødder eller mandler og sukker...smuldredej over ..ind i ovn
spises lun med vanilieis,flødeskum eller cremefraice
eller bare rens og skær i stykker og put i fryser til senere /o
-
Saftevand, rabarberkage/tærte, fromage, is, syltetøj m.m. God fornøjelse. :D Søg på nettet efter opskrifter, hvis du ikke har syltebøger/kogebøger.
Mmmm. Elsker bare rabarber.
-
Jeg ved godt at det ikke er den store hjælp, men her hos os er hønsene vilde med rabarber - og menneskene ikke helt så vilde... ;D
-
Dog skal man passe på med mængderne grundet den der syreting de indeholder ;)
-
Rabarbersaftevand er smagen af sommer /o Hvis man ikke er til det søde kan man jo lave en chutney i stedet... Eller en kvartsur kompot til den grydestegte kylling med skilt sauce. Eller en langtidshævet rabarbertærte -der er masser af muligheder lige her http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/article937612.ece (http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/article937612.ece)
(jeg er suuuuulten)
-
Mange tak ;D
Ja der er da lidt at gå i gang med.. Og det lyder noget mere appetitligt end grød.
Er jo lige før 3 kg ikke rækker mere <M
Hvilket herligt forum det her er *p
-
Det som der er i rabarber er Oxalsyre.. hvilket der er meget i spinat også..
Det er ikke giftet men det hæmmer optagelsen af calcium i tarmkanalen..
Så hvis man spiser spinat og rabarber hver dag skulle man nok spise noget andet engang i mellem :D
-
i saft putter jeg altid nonoxalsyre i, det kan købes de flest steder, jeg synes saft er vildt skønt, og tærter mums så bliver det ikke bedre. go fornøjelse,
-
En blanding af rababer og jordbær er efter min mening himmelsk, det gælder både saft, marmelade, grød osv.
-
Jeg ville springe Nonoxal over, det dræber smagen fuldstændig og du skal skisme spise mange rabarber/spinat før det skader din kalkoptagelse.
-
Kom lige til at tænke på barndommens glæder. ;D
1 stks nyplukket rabarber.. Og så suuuse ind til morfars sukkerskål *r
Hvor let kan det dog være *e
Men denne dags opskrift blev til http://klidmoster.blogspot.com/2009/05/rabarbercrumble.html
Og så må jeg på den i morgen.. Med nogle af alle de ideer og lækkerier i er disket op med.
-
Lige nu har jeg gang i at henkoge rabarber i glas i ovnen - det er så supernemt :D
-
Henkogning i ovn?
Bruger man bare alm. sylteglas til det? Kan det ikke godt være lidt farligt? undertryk og glas der springer og sådan? ???
Undskyld nok et dumt spørgsmål.. Men er ret grøn.
Hvorledes gør du det Annette?
-
... der findes ikke dumme spørgsmål :)
Jeg fandt den her opskrift: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift-hverdagsmad.php?id=20422 - jeg lod dog rabarberne få 100 grader i 1 1/2 time og rabarberne er ikke kogt ud alligevel :)
Når du har kommet ingredienserne i glassene (jeg bruger bare "aflagte" rødbedeglas etc.), skruer du glassene helt til for derefter at løsne dem lidt, sådan at dampen kan slippe ud. Så stiller du glassene i en kold ovn, tænder ovnen, lader glassene "koge" i den planlagte tid og lader dem køle lidt af, inden du lukker dem helt til. Derefter skal glassene køle heeelt af i ovnen. Indholdet er sterilt og der er dannet vakuum inde i glasset og det holder helt tæt.
Jeg henkoger også kilovis af tomater på den her måde - det er en Camilla Plum opskrift - og det fungerer perfekt. Her i huset kalder vi det "at gemme sommeren på glas" :D
-
/o Nejjj Pernelle... nu smed du mig lige 40 år tilbage i tiden.... et glas med sukker og rababerstilke vi gik og dyppede... Åhhhhh sommer kom nu... /o
Det skal min dreng på 9 ha' lov at prøve ;)
Tak Berit
-
Mange tak Annette.. Det vil jeg prøve. for det lyder jo immervæk nemt /o Og hvis bare ikke rabarberne bliver udsplattet, så kan det jo bruges til mange ting.
Berit :) Ja men så håber jeg da din dreng vil elske det. Ved ikke hvorfor den kom i glemmebogen hos mig, lige indtil igår.. Neeej hvor var det bare lækkert, sådan at dyppe en stængel i sukker.. som var man tilbage i mormors og morfars have, med al sin frodighed *o
Og hvor var det dog utroligt, hvad man egentlig måtte der. For det var vist ikke rigtig etikette sådan at bruge morfars sukkerskål <T
-
jeg mener der skal vand i bradepanden/pladen ellers kan glassene sprænge, med hensyn til rabarber er der minsdt syre først og sidst på sæsonen, det er rigtigt de afkalker, rabarberblade er også gode til at lægge under rododendrum.
mvh randi n
-
Rabarberstykker i et fad ...drys med hakkede nødder eller mandler og sukker...smuldredej over ..ind i ovn
spises lun med vanilieis,flødeskum eller cremefraice
Erstat smuldredejen med marcipan evt. rørt på med lidt æg... Mums! *d
-
jeg mener der skal vand i bradepanden/pladen ellers kan glassene sprænge...
Nix, er ikke nødvendigt. Det handler om at sætte de kolde glas i en kold ovn, sådan at glassene varmes langsomt op - og så selvfølgelig at sørge for at dampen inde i glasset kan slippe ud ;)
-
Det handler om at sætte de kolde glas i en kold ovn, sådan at glassene varmes langsomt op.
Samme metode kan bruges til hyldebærsaft ! Jeg koger hyldebær i en saftkoger, samtidigt har jeg lagt nogle tomme Whiskyflasker *r uden prop i den kolde ovn som opvarmes til 100°C, når hyldebærsaften er færdig tappes den varm direkte på de varme flasker og lukkes med proppen, de kan holde i flere år ( med mindre man drikker det ::) ) Flaskerne skal ikke vaskes inden brug da spritten har sørget for at alt er rent.
-
Samme metode kan bruges til hyldebærsaft ! Jeg koger hyldebær i en saftkoger, samtidigt har jeg lagt nogle tomme Whiskyflasker *r uden prop i den kolde ovn som opvarmes til 100°C, når hyldebærsaften er færdig tappes den varm direkte på de varme flasker og lukkes med proppen, de kan holde i flere år ( med mindre man drikker det ::) ) Flaskerne skal ikke vaskes inden brug da spritten har sørget for at alt er rent.
Hvis flaskerne er tomme?? Hvornår skal spritten så tilsættes i opskriften?? :o
-
Ups tager det lige i mig igen ;D aha.. tomme uvaskede whiskyflasker. ::)
-
Tja - siden gederne er begyndt at komme i haven, så har jeg ikke set mere til rabarberne, jeg havde ellers en del, som blev meget store.
Men rabarber er godt, både saft og kage med smuldre dej, mindes jeg ;) ;D