Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Lyysa efter 07 Maj , 2010, 10:11
-
Hej forum.
Jeg er kommet til at diskutere lidt med en kammerat om hvor mange høns man må have.
Jeg ved godt at det er forskelligt fra kommune til kommune og fra land til by.
Men hvis jeg nu bor et sted hvor de lokale regler tilsiger at jeg må have 25 høns/haner.
Og jeg har 1 hane og 5 høner.
Jeg ønsker nu at lïgge flere til i løbet af sommeren, således at jeg kan udskifte en af de gamle høner til vinter, samt opfodre en del andre til slagtning i efteråret.
Men hvor mange opfodrings kyllinger må man have?
Når jeg nu får udruget kyllinger og ender med at få 20 kyllinger 3 gange i løbet af foråret.
Så har jeg jo aalt for mange. Men de vil tilsammen veje mindre end 1 voksen hane.
Da jeg regner med at miste nogle hen ad vejen og ende op med maks 50 der lever om 3 mdr, hvad tæller de så som?
De vil stadig være relativt små, idet det er en langsomt voksende stor race, og de vejer vel små 2 kilo på det tidspunkt, levende vægt vel at mærke. Altså slagtet vægt på omkring 1 kilo.
Og de vil have omkring 3 måneder tilbage at leve i.
Jeg vil lige sige at jeg har søgt i forum, men enten får jeg ingenting på det jeg søger efter, eller også får jeg over 30 sider med mulige tråde, og det kan jeg slet ikke overskue :-\
Jeg kan ikke lige se hvor jeg skal finde svaret hvis ikke herinde,
-
Inden for landbruget beregner man jo, hvor mange dyreenheder pr. HA man må have Jeg giver lige et link så kan du se, efter at regnet lidt på det, hvor mange kyllinger, der går på en høne.Det regulerer jo sig selv efterhånden som de vokser, men det er i hvert fald et godt udgangspunkt til en debat.
http://pdir.fvm.dk/Files/Filer/Topmenu/Publikationer/Vejledninger/Goedningsregnskab0405/kap19.htm
God fornøjelse, det tager lidt tid ;D ;D
VH Gunni.
-
Det kan man slet ikke sige noget om. Det er fuldstændig op til den enkelte sagsbehandler i kommunen....Mange steder står der også at dyreholdet skal tilpasses efter forholdene.
Det gode er så at kommunen kun gør noget ved klager og så hvis de kommer og kigger så kan man lave en aftale om at nedbringe antallet til det påkrævede.
Husk at reglerne kun kan gælde i by-zone, aldrig i land-zone.
-
Husk at reglerne kun kan gælde i by-zone, aldrig i land-zone.
Det lyder dejligt.
Jeg bor heldigvis i landzone, så det er ikke noget problem åbenbart. :D
Men nu skal jeg lige se den hjemmeside beregner halløjsa der er linket til højere oppe...
Mange tak forøvrigt :)
-
Hvis jeg nu betegner mine kyllinger som økologiske skrabekyllinger der slagtes efter 82 dage, så skal der 1200 til før jeg har 1 dyre enhed. :D
For pokker mand, så meget kan jeg ikke spise ;D Heller ikke på et år 8)
Og så er jeg ikke sikker på at de bliver slagtet efter 82 dage, det er jeg vist for doven til. :) De skal gerne være større end de er efter 82 dage.
-
Hvis jeg nu betegner mine kyllinger som økologiske skrabekyllinger der slagtes efter 82 dage, så skal der 1200 til før jeg har 1 dyre enhed. :D
For pokker mand, så meget kan jeg ikke spise ;D Heller ikke på et år 8)
Og så er jeg ikke sikker på at de bliver slagtet efter 82 dage, det er jeg vist for doven til. :) De skal gerne være større end de er efter 82 dage.
Ja 1200 kyllinger er noget af et menageri - MEN! Med mindre du er registreret som landbrug (cvr-nr. mm.) og laver gødningsregnskab og alt det der, så går du ind under bekendtgørelsen om "ikke-erhvervsmæssigt dyrehold" og må kun have "30 stk. høns" (forudsat du ikke har andre dyr på ejendommen...)
Se bekendtgørelsen her: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=12770#K3 (jeg ved godt der står at den er historisk - men de senere ændringer indeholder ikke ændringer af definitionen af ikke-erhvervsmæssigt dyrehold...)
-
Lyysa: Ring til kommunen og spørg hvor mange du må have. På min kommune oplyste jeg min adresse og hvilken form for hønsehold jeg har. Her må jeg have 3 dyreenheder af 167 stk, hvilket jeg aldrig kommer op på ;D
Det er teknisk forvaltning som står for hønsehold.
-
Hmm.
Jeg forstår godt at det er teknisk forvakling der har styringen med det her.
Men det besvarer ikke spørgsmålet om hvor mange høns en kylling tæller som.
Der er jo nogen der skal betale for at jeg skal have at vide hvor mange høns en kylling tæller som.
Og skatten er jo rigelig høj i forvejen. Og det er et spørgsmål der kan få mange kommunaltimer til at gå, fornemmer jeg...
-
Da vi var til møde på teknisk forvaltning omkring hønseregulativ her i kommunen var et af diskussionspunkterne også dette her med antallet. Vi forsøgte at få indført at der skulle stå "30 voksne høns af stor race" i stedet for "30 høns" men fik svaret at 30 høns er 30 høns. Basta, så en lille serama eller hollandsk dværg tæller lige så meget som en fuldvoksen plymouth rock eller jersey kæmpe... I hvert fald her i kommunen.
Nogle kommuner tæller også duer som samme antal som høns, andre tæller 2 duer for en høne.
Andre kommuner igen bruger foderforbruget som rettesnor for at afgøre antallet...
Så det er meget forskelligt fra kommune til kommune.Fælles er dog at de aldrig på egen hånd vil gå ud og kontrollere antallet.
Et citat fra Frederikshavn kommune
Da forskriften grundlæggende er baseret på Miljøbeskyttelseslovens § 42 har kommunen ingen pligt til at føre tilsyn med om forskriften rent faktisk overholdes af kommunens borgere. Kommunen kan således, fuldt lovligt, godt leve med, at borgerne fx har fritgående høns eller duer, som flyver frit omkring, så længe det ikke giver anledning til gener.
Bor du i landzone så er det altså et overbevisende argument overfor kommunen i tilfælde af klager.
Jeg ville altså slet ikke spørge kommunen, men holde det antal høns og kyllinger som jeg mente var forsvarligt og på ingen måde overlade det til kommunen at afgøre...
-
@ FINN *b Ha ha ha
Det er også lidt det jeg tror jeg gør.
Mit nye mobile hønsehus kan nok alligevel ikke tage 30 høns.
Og da jeg kun har 15 kyllinger til slagt og sammenlagt 10 andre høns så går det jo helt fint.
Så jeg vil ikke besvære kommunen i denne sag.