Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Marianne Vedel efter 04 Maj , 2010, 21:57
-
Tjek lige dette link:
http://neworleans.craigslist.org/grd/1723346426.html
De ved da hvad de vil have for deres daggamle kyllinger. /o
-
Nok er farve varianten sjælden derovre, meeeeen, synes nu også den pris er lidt vel overgearet.
-
Ja, men hatten af for det, hvis det lykkedes at sælge dem til den pris. Det tror jeg nu ikke man ville have held med her på forum :D
Kan i øvrigt godt lide denne: "My birds are bred to the French standard with feathered shanks", hvorefter der så er indsat et billede af en høne uden befjerede ben ::)
-
40,- kr for en daggammel
Jeg syntes at det er ok !
-
Ja, det lyder da voldsomt. Men jeg har nu lige regnet lidt på mine guldhalsede Araucana-kyllinger - fordi jeg har fået forespørgsler. Turen til Tyskland løber op i ca, 1300 kroner (UDEN slid på bilen). Æggene kostede godt en tier stykket. 50 æg blev til 33 kyllinger. Så er de vaccineret mod Mareks syge. To kyllinger er døde nu, tre dage gamle. To er spagatkyllinger, der måske ikke klarer den. Om et par uger kan jeg begynde at sortere fra på de haler, som de under ingen omstændigheder skal have. For sidste års tyske import var det ca. halvdelen, der fik lidt hale. Det samme med øretufter. Dem er der vist ikke mange af.... Måske 10-15 af de 31 tilbageværende. Så hvis jeg er meget heldig, ender jeg med 5 høns af rimelig kvalitet og måske rimelig farve - efter seks måneders fodring og pasning. Måske er tre af dem haner.... så for en 1,2 - 1,3 avlsgruppe har jeg investeret mere end 2200 kroner. Og måske er æggene ikke så turkisblå som jeg ønsker dem. Heldigvis er det jo en hobby ;D
-
De steder jeg kigget ligger prisen på ca. 45 kr. for daggamle. Rugeæg ca. 15 kr.
Synes det er ok., hvis det kommer fra kvalitets opdræt.
Thomas
-
Hvad så med Chokoladefarvede Orpington..
Rugeæg løber nemt i 10£ pr. stk
Jeg synes det er en eller anden form for optrækkeri, selvfølgelig skal man kunne tage lidt mere, når man har eksempelvis importeret, eller frembragt en ny variant, men man skal jo også passe på, at det ikke bliver så dyrt, at det bliver svært at få en ordentlig genpulje op at stå.
-
....hollandske toppede chokolader - uhmmmm det lyder lækkert ;D. Princippet i rugeægpriser er vel at dem, der har haft mange udgifter på at starte noget specielt, prøver at få dækket nogle af omkostningerne ind ved salg af rugeæg. Det er der vel ikke noget ondt i. Man kan jo lade være at købe og vente nogle år - så er prisen nok nede - men det samme er efterspørgslen.
-
Hos Maxsø i Rødovre tager de 35kr. for daggamle racehøns, men 40kr. for en daggammel Hybrid...
-
Jeg gav 30 kr. pr. stk. for mine daggamle kobbermaraner (racerene men uden papirer) for 3 uger siden.
-
Jeg får nu 8 $ til at være ca. kr 45, og selv om der ikke er den store forskel på 30 og 45, så er det trods 50 % mere. Yder mere er området Louisiana og især omkring New Orleans stadig præget af svære tider økonomisk, de lider stadig ovenpå Katrina, mange områder stadig ikke kan bruges fordi bygningerne stadig ikke er sat i stand; og nu lurer oliekatastrofen lige om hjørnet, så det undrer mig, at de kan få den pris, men godt nok hvis de kan :D
-
Jeg ville godt give 40 kr for en daggammel /o Jeg har ikke regnet på hvad mine araucana har kostet ;) med æg fra england og udrugning i byen. Jeg er heldigvis ikke god til at regne ;D
-
Marianne, måske netop fordi området er hårdt ramt er priserne i top.Jeg kan forestille mig at mange har mistet muligheden så kun de "heldige" er på banen lige her og nu.
Vi regnede lige på vores importerede æg og kyllingerne derfra har kostet 48 kr. stk.usorteret. Der har så også været en acceptabel klækningsprocent.
Siden hen kommer jo alt det som Ankerine også har fortalt, det vil jo ikke være dem alle der er lige gode.
VH
-
Kære Alle Sammen.
Generelt kan man for øjeblikket, ikke købe ret mange kvalitets ruge æg, uden for Danmarks grænser, til under 2 euro pr. Stk.
Specielt " Maran æg og Araucana æg " i stor race, samt store Brahma æg, og dværg Isabell Brahma æg " samt senest de Kobbber farvede Maran dværg æg, Topper for øjeblikket.
NB : Hertil kommer ruge æg, fra særligt små stammer af Seramas og Siamesiske dværg silke høns og Chkolade Orpingtons, samt de Hollandske Toppede Chokolader.
Med Hilsen Lugovets.
Om nogen, så er det dig der har fingeren på pulsen. ;D ;D
Jeg undrer mig dog over den bakke med de grønne æg, er de fra araucanere?? Jeg må sige i al venskabelighed, at jeg ville blive uendeligt skuffet, hvis jeg fik sådan et hold tilsendt. Blandt dem jeg fik, var der to og jeg havde allerede bestemt, at de kyllinger ikke ville blive her som avlsdyr, uanset hvad. Det gav sig selv, for de var tomme.
Araucanerhønerne jeg fik af dig, lægger de smukkeste rigtige lyseblå æg uden grønt skær.
VH Gunni.
-
Det er det evige spørgsmål om priser....
Jeg synes helt klart at ren racede dyr skal koste mere end hybrid høns.
Prisen på racehøns har slet ikke fulgt pris udviklingen som f.eks prisen har på racehunde og katte.
Nogle racer er også sværere at lave end andre og derfor sjældnere.
Jeg skal ikke tjene på min hobby, men det er dejligt at få dækket lidt af udgifterne.
-
@ Lugovets: Ved du om der er nogen i DK, der har araucana i den blå-guldhalset? (som den du satte billede ind af). Den er bare helt utrolig smuk synes jeg...
-
Tanja- Ankerine har lige hentet nogle rugeæg i Tyskland :)
-
Tanja- Ankerine har lige hentet nogle rugeæg i Tyskland :)
Jeg må se at gøre mig veninde med ankerine ;D
-
Det der startede min hønsefeber var tanken om, at der fandtes en race der lagde blå/turkis æg.Jeg læste om araucana, som racen med det kendetegn og igennem forum her fik jeg mine første racehøns. Heldigvis lagde de de ønskede lyseblå æg, men jeg tror jeg var blevet lidt skuffet, hvis de havde været olivengrønne.
Nu forstår jeg jo godt at der er udstillingsinteresser bag dette her og i den forbindelse ser man jo ikke på ægfarve.
De fleste æg uanset farve er jo smukke, jeg har set cremefarvede æg med lyserøde pletter, ja sågar billeder af lyserøde æg. Sådan en bakke fuld af alle disse smukke varianter er da en fornøjelse, men hvem lægger hvad??
Jo Maranerne lægger mørkebrune æg, men araucaneren lægger den så blå/turkis æg eller hva?.
Dette her er ikke for at være på tværs, men er man virkelig ligeglad bare dyret er den farve man ønsker sig? Araucanere er ikke en nem race at have med at gøre, hvis man vil udstille, det ved vi, men gør det det mindre vigtigt, at farven på æggene svarer til det som beskrives under racen.
VH Gunni.
-
Det er et svært spørgsmål Gunni- jeg er nok lidt af den holdning at man må starte med form og holdning- derefter æg og farvetegning. Derefter skal man jo finde ud af om man vil prøve at avle rugelyst, høj æglægning osv. ind.
-
Ja, helt sikkert og et spørgsmål om temperament og interesse. Nu var det jo oprindeligt en tråd om prisen på marankyllinger og her synes jeg bestemt, at sådan noget som en sikker ægfarve må spille ind på den. Som nu Marianne der kan få en præmie på sine æg samt også har gode dyr.
VH Gunni.
-
Jeg oplever ikke at du er på tværs Gunni, jeg synes også det er "snyd" at man skal udstille præmiehøns, der lægger elendige æg og udstille præmieæg, der kommer fra elendige høns. For mig hænger det først rigtigt sammen når smukke høns lægger smukke æg.
Her har jeg været utrolig heldig med mine gråstribede dværgmaraner, hvor det hele går op i en højere enhed, om end fjer på løbene er ønskeligt; de kobberfarvede dværgmaraner har det helt mht. udseendet, men æggene kunne lige så godt være lagt af en wyandotte, for de er sart lysebrune, og slet ikke noget man forbinder med maran.
Pt. er jeg igang med nogle forsøg, som forhåbentlig kan give mine gråstribede strømper på OG give mine kobberfarvede den rigtige farve på æggene.
Mht. olivengrønne æg er det faktisk min plan at krydse araucanahøns med den gråstribede hane og så håbe på, at der kommer nogle hønekyllinger, der vil give mig olivengrønne æg. Det er bare noget pjat og kun for sjov.