Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Lyysa efter 21 April , 2010, 08:20
-
Ja jeg spør bare.
Før hed de Mille fleur, opkaldt efter en middelalderlig måde at male og brodere imellem de egentlige motiver på, og betyder tusind blomst.
Hvordan kom man frem til at et så fint og endog en anelse poetisk navn skulle ændres? Og hvem kom frem til det?
Og Sabel Poot betyder frit oversat noget a'la Sabel Fod. Jamen ih hvor skønt *s . Lige noget jeg gerne vil have rendende rundt. Et dyr med sabler på fødderne /d
Eller den danske betegnelse, fodbefjerede dværge. Hva ??? Det lyder som en dobbelt mutation fra en skrækfilm. Øv :'(
Så hvem kom på det, og hvorfor fik han lov til at kalde dem det. Den klap.....
Og hvis jeg lige rammer vedkommende herinde som kom på det, jamen så mener jeg de da, hvordan kom du på det skrækkelige navn ???
-
Fordi han røg for meget pot ?
Det gerne der folk gør underlige ting ::) ;D
-
Ja det er egentlig et meget spændene spørgsmål... håber der kommer nogle gode svar ;D
Vi har også omdøbt vores silkehøns selvom det egentlig er et fint navn, vi kalder dem Fraglerne
-
Hvis man ser på deres fodbefjering, så kunne det godt ligne at de bærer en sabel ved deres fod.
Ellers har jeg engang fået forklaringen og det var noget med de 1000 blomster og farverne på de små kræ .............s... kan ikke lige huske mere /d
-
Han var sulten? :) De fleste fejl sker på tom mave....
Jeg syntes egentlig fodbefjeret dværg lyder lidt hobbit agtigt, og jeg eeeelsker hobitter :)
-
De legbarfarvede er saftsuseme flotte, Jørn
-
Lige legbarfarvede er bare ikke mig, uanset race. (Der findes også legbar-barneveldere :P ) Jeg synes de er for "rodede" i farveudtrykket. Mærkeligt for jeg er da ikke farve-hader. Jeg synes f.eks. sådan en lille mille-fleur er fin. Nå, sådan er der så meget. ;)
-
Hej Jørn
Du skal ikke vise alle de farver der findes inde for fodbefjeret, så ender det bare med at man bliver smittet igen.
Sølvhalset er den smukkeste farve.
Mille Fluer betyder vel også tusindeblomster, det var de første høns jeg havde som dreng, har desværre kun sort/hvid billeder af det.
Tommy
-
Det var netop sådan en "gammeldags tusindblomst" jeg mente. De er sååå fine. Jeg så også en masse citron-mille-fleur på landsudstillingen. De var også flotte. Tak for billedet. :) Nu skal jeg vist passe på jeg ikke får have-syge. Min nye hønsegård er jo næsten færdig, men den er altså reserveret af min mand til store danske landhøns.
-
Hej
Desværre fik jeg solgt dem alle, de var sku.. gode, har et godt billede der blev brugt til plaket til lokaleudstillinger for år tilbage.
Jeg har stadig et godt øje til dem, hvis der skulle dukke noget godt op.
Tommy
-
Ja det er meget smukke små høns - især alle de porcelænsfarvede /o
-
Jeg har jo en drøm om at lave brahma i sabel poot farve ;D muhahahaha. De små fodbejedrede dværge er så fantastisk smukke, som små sommerfugle høns. Men hvad bruger man deres æg til, bortset fra til flere sabel poots? :D
-
@ Johanne
Et æg er et æg, og er det de små tager du bare to. Forøvrigt er blommerne i dværgæg større i forhold til hviden kontra blommer og hvide i de store æg.
-
Hi hi det er selvfølgelig rigtigt at man kan tage to. Jeg elsker i hvert fald billederne du viser Jørn /o, en dag ender jeg da sikkert med en blandet flok. Ruger de?
-
JEg får næsten dagligt et lille bitte fint æg fra vores lille Sabel-Lulu som Yazmin charmede ud af Lugovets :)
Det er perfekt i en børnemad-kasse og det er altså lidt sejt at have sådan et fint lille æg med i skole ;)
Og ja, der er ret meget blomme i forhold til hviden... fantastiske spejlæg ;)
-
@ Lugovets ;D Dejlig forklaring. Mange tak. Jeg kan godt se at det er smart at kalde dem noget der ligner det de hedder i udlandet, men alligevel at tage navnet fra de pot rygende hollændere med deres gebrækkelige sprog. <A Tsk Tsk ::).
Men jeg kan altså forstå på det hele at det kommer sig af at man nu godkender racen i en masse andre smukke farver, hvor tegningerne ikke er mille fleur. Og så giver det mening at kalde dem noget andet. Så hollænderne har alligevel fat i noget ind imellem coffee shop besøgene. ;)
Men det må næsten også betyde at den farvetegning som jeg lærte at kende som Mille fleur, stadig hedder det?? Altså Mille fleur tegnet Sabelpoot. ??? eller øh?
Angående æg så er de særdeles stabile æglæggere og der er en tendens til at deres æg har en stærkere gul farvning af blommerne end de store racer. De gør sig virkelig godt i æggekager hvor den gule farve får det til at ligne "sol mad" som en ven udbrød engang han skulle spise med.
Mange tak for forklaringen. Nu har jeg da en anelse om hvorfor, men vil du lige fortælle mig om jeg har ret mht farveslagets navn, eller om det hedder noget helt andet? ???
-
Øøøøj hvor er den smuuk :o
Hvor i al verdenen har du dog fundet så dejlig en model at tage billeder af ;)
Jeg har en magen til herhjemme og den er jeg virkelig glad for. Og så tror jeg sørme snart den ligger sig skruk! /o
-
Kunne vi ikke lege, at det var ligesom med Luttehøns?
I datidens Danmark var "Luttehøns" jo en betegnelse for lavbenede høns, ligesom "Smedehøns" var en betegnelse for sorte høns. "Høns" betød på det tidspunkt Danske Landhøns, for der var ikke andet.
Sådan er det stadigvæk, selvom man har fået skrevet Luttehøns ind som en selvstændig race (hvilket det ikke er).
Mille fleur var jo en betegnelse for - tjah - Mille Fleur, og den eneste grund til, at det ikke hedder det mere er, at det hentyder til farven.
Så hvorfor ikke kalde de porcelænsfarvede Mille Fleur for "Mille Fleu", og så ellers kalde Mille Fleur med alle mulige andre farver for "Sabelpoot".
Jeg har i øvrigt en rødlig høne, der sandsynligvis er halvt Sabelpoot. Hun skulle være Chabos, men har fjer på benene. Hun er den dejligste hønemor i verden...
PS: Der er intet i vejen med hollandsk!
Min svigerinde er dér fra.
-
Jørn, fornemmer jeg en vis sprudlen, *ggg
Dejligt at se, når du er i dit es, med disse herlige Sabelpot.
Og tak for endnu engang at se nogle af dine flotte billeder.