Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: david_dollas efter 14 Marts , 2010, 15:51
-
Hejsa.
Nu er jeg ikke den store kok, så jeg har brug for hjælp til at koge et æg. Findes der ikke en liste over koge tid alt efter vægten på æget?
MVH
David
-
hmm stor kunst,,, køb en ægkoger, den koster 100 kroner, og gør et fantastisk job.
Ellers læg ægene i koldt vand så de lige er dækket, tænd for blusset når vandet koger 4 minutter blødkogt, ca. 5 minutter smilende, 8 minutter hårdkogt .
Her taler vi om hønseæg i alm. størrelse.
-
Velkommen på forum, David :D
Omkring kogning af æg afhænger det meget af, hvor store æggene er, og også hvor friske de er, du må prøve dig frem og lave din egen tabel /o
-
Det er ikke så ligetil og koge et æg, det har også noget at sige om ægget kommer fra køleskabet eller bare har stået på køkkenbordet.
Jeg selv bruger en elektronisk æggekoger, der skal man modsat andre æggekogere ikke afmåle vandet efter hvor mange æg der koges, den indstilles trinløst efter om ægget skal være blød, soft eller hårdkogt.
http://www.stoevsugerposen.dk/product_info.php?products_id=2992
-
Jeg har et gammelt hæfte: Alt om æg og æg til alt.
Ved ikke lige hvornår den er trykt, men kogetiderne på æg har jo nok ikke ændret sig ;)
Håber det kan bruges.
-
Og så den helt avancerede udgave, set på 24 timer (http://www.24.dk/article.jsp?articleId=8494) og her er den norske oprindelse med indbygget nedtælling..
http://www.kjemi.uio.no/publikum/popularkjemi/egg/
Formlen er
(http://www.kjemi.uio.no/publikum/popularkjemi/egg/formel.jpg)
-
Jamen Finn, så er det jo ingen sag at regne ud. Står lige op en ½ time før imorgen /o og regner den ud. ;D
-
Herlig læsning :D