Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: hanegalgak efter 03 Marts , 2010, 11:54
-
Som overskriften lyder -kender i sådan en marinade ?
Vi skal nemlig have sådan en på æ weber på lørdag ;D
kh
hanegalgak
-
Jeg kan godt lide en lidt asiatisk inspireret marinade.
Helt på sjusmål:
Soya
flydende honning
risvinseddike
evt. lidt vand til at tynde op med
hakket hvidløg
chili
ingefær
fintsnittet forårsløg/alm. løg
-
hmm er oksetyndsteg noget man skal marinere ??? Jeg plejer nu at give den godt med hvidløg ;D og salt. Måske kan man gourmetsalte den først?
Må marinaden så være med alkohol?
for så kunne du jo prøve en ølmarinade.
Jeg fandt en gang en marinade inde på grillguru.dk.. De kan altså lidt ting derinde og elsker vist deres weber ::)
Ved bare ikke om den passer til oksetyndsteg. Den passer i hvertfald til skinkeculotte og er smadder god syntes jeg.. resten simres ind til sauce.. Og der skal man ikke have ret meget, før der er smag.
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=6082&highlight=
nogle andre anbefaler sådan en chimichurri-marinade. Den har jeg så ikke prøvet. Men tror da selv liiiige jeg skal have tjekket den lidt mere ud, når min weber skal luftes ::)
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=987
-
Hvad med en Chimichurri marinade, den passer til grill og smager herligt /o
Chimichurri marinaden er meget enkel at lave. Du skal bruge følgende:
2 store håndfulde bredbladet persille
5-6 stængler løvstikke
2 tsk salt
1 tsk grov peber
2 store fed hvidløg
1 tsk hot pepper chili flakes
1,5 dl olie
0,5 dl klar eddike
0,5 dl koldt vand
1 spsk citronsaft
Det hele op i en blender, blend til en jævn masse, mariner tyndstegen natten over.
-
Det smager altid skønt med marineret kød. Jeg marinerer da tit en oksesteg, både når den skal på grillen eller i ovnen.
Sidste sommers store hit var "pulled pork" også inspireret af grill-guruerne. Men jeg gad altså ikke blive oppe hele natten og putte små stykker kul på, så jeg forstegte hele natten i ovn ved 100 gr og startede så grillen op om formiddagen og grillede grisen med røgsmuld hele dagen. Guf!!!
-
Når Bjørn anbefaler chimmi-churrimarinaden
så tror jeg godt jeg tør springe ud i den ;D den ser jo meget grøn ud :D
-
Konen takker og har givet kokken (mig ;D) besked på chimmi - churri marinaden.
mange tak alle sammen
jan