Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Lene Kongstad efter 26 Februar , 2010, 16:04
-
2 mellemstore helst usprøjtede appelsiner 325 g
6 æg
150 g sukker
1½ tsk bagepulver
150 g mandler
100 gram chokolade til pynt (kan udelades)
3 spsk smør
Skyl appelsinerne og kog dem hele i vand i 2 timer og lad dem herefter køle af
Skold og hak mandlerne, ikke for fint.
Pisk æg og sukker til det er let og skummende, bland bagepulver i mandlerne og vend det i æggemassen.
Skær de kogte afkølede appelsiner igennem et par gange og findel dem i blender.
Derefter røres de i ægge-mandel massen og det hele hældes i en smurt og rapsdrysset springform.
Bages ved 175 grader i forvarmet ovn i ca. en time på næstnederste rille.
Dejen hæver op under bagning men falder lidt ved afkøling.
Der kan evt. smøres med smeltet chokolade.
Den har en dejlig konsistens og kan sagtens serveres på 2. og 3. dagen.
-
Mmmm, Lene, tak! *h
Det er vel meningen at appelsinskallen skal med, ikk? Nu hvor den har kogt og er usprøjtet :)
Og mon ikke den vil smage godt med store stykker hakket chokolade også? *e *f
-
Jo hele appelsiner med skræl og det hele.
Tror at den vil blive lidt for "våd" med chokoladestykker i.
Den ligner et stykke æggekage !
Og så skal det jo lige fremhæves at den har en fantastisk farve dels af appelsinerne men jo også pga. de gode havehønseæg.
Mon ikke at jeg skal kilde oplyse nu når det er ude på et Fora ?
Jeg har opskriften fra Gyldendals kagebog skrevet af Sigrid Fugl og Anne skovgaard-petersen.
-
Den smager pragtfuld ;D
Da jeg kom hjem, og havde skovlet sne, googlede jeg straks opskriften, fandt en, som dog er ikke er helt magen til, den du skriver her Lene. Men ellers ser den ens ud. /o
Kan varmt anbefales at prøve *o
-
Tak for opskriften /o Den må prøves!
-
Kom lige til at tænke på at den nok vil blive meget smuk med blodappelsiner.
Det må afprøves !
-
Fru Plum, har også en magen til i sin bog "Mors mad"
Hun skriver at den oprindelig opskrift stammer fra Mellemøstlig madlavnings grand old lady, Claudia Roden - hvem hun så end er !
-
Fandt lige denne opskrift frem.
Appelsinerne er nu sat over. *o
Det er simpelthen så godt at tråde ikke bliver slettet på vores forum.
-
Uh, den lyder lækker..den må jeg prøve /o
-
Fandt lige denne opskrift frem.
Appelsinerne er nu sat over. *o
Det er simpelthen så godt at tråde ikke bliver slettet på vores forum.
@ Lene.
Hej Lene.
Spørgsmål : Kan Appelsin kagen sendes i færdig lavet tilstand fra Rungsted til Falster ???
NB: Man bliver godt nok lækker sulten, når du og andre beskriver den her i denne tråd /o /o <+ <M <I *s *b.
Hilsen fra Jørn.
-
Fandt lige denne opskrift frem.
Appelsinerne er nu sat over. *o
Det er simpelthen så godt at tråde ikke bliver slettet på vores forum.
-
Jeg vil fluks gafle opskriften og sende til min venindes mor med cøliaki (glutenallergi). Hun er rigtig træt af alle de produkter med specialmel der smager "forkert".
-
Jeg har også lige "nappet" opskriften, jeg har nemlig også glutenallergi.
Mht. søgning af opskrifter, var det så en idé at skrive: glutenfri appelsinkage?
I hvert fald tak herfra.
Mvh.
Bjarne
-
@ Bolding
Der fåes nu mange gode opskrifter på glutenfrie ting der ikke snager "forkert"
(Da jeg kom på glutenfri diæt tog jeg 13 Kg på i løbet af 3 mdr...........)
Mvh.
Bjarne.
-
Herligt at flere kan bruge den....
Næste gang jeg bager den, tror jeg at jeg vil tilsætte en smule mandel mel for at gøre den lidt mazarin agtig.
Retter overskriften, af hensyn til søge resultater. /o
@ Bjarne jensen, overraskende at du tog på af glutenfri kost !
-
@ Bjarne jensen, overraskende at du tog på af glutenfri kost !
Mon ikke Bjarne "bare" fik ro i fordøjelsen så den fungerede normalt - uden gluten? Fødemiddelallergi kan jo give betragtelige vægttab på den ubehagelige måde ;)
-
Hej igen.
Vedr. glutenallergi og vægt. Jeg var lige nede og vende på 51 Kg. fordi jeg ikke havde fået næring i lang tid. Den glutenholdige kost røg bare lige igennem.
Derfor kom jeg mig drastisk da jeg kom på glutenfri diæt.
Venlig hilsen
Bjarne.
-
Hej igen.
Vedr. glutenallergi og vægt. Jeg var lige nede og vende på 51 Kg. fordi jeg ikke havde fået næring i lang tid. Den glutenholdige kost røg bare lige igennem.
Derfor kom jeg mig drastisk da jeg kom på glutenfri diæt.
Venlig hilsen
Bjarne.
Hvor godt at du fandt en forklaring på din fejlernæring.
Har du prøvet kagen ?
Er der andre der har bagt/ smagt den ?
Jeg må sige at jeg er ret vild med den selv. Tror at den vil være rigtig god til en kugle hjemmelavet is også /o
-
Jeg har ikke prøvet kagen endnu, men lagt opskriften sammen med nogle andre spændende ting som skal afprøves ved lejlighed.
Mvh.
Bjarne.