Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Randi Krak efter 13 Februar , 2010, 20:42
-
Min 'plukker' nåede ikke at få plukket hanen mens den var lun så han blev nødt til flå den
Så vil jeg høre jer andre om i har nogle erfaringer med om det gør en forskel at den er flået istedet for plukket eller om i har nogle gode opskrifter :)
-
Kunne han ikke bare putte den i en grydefuld varmt vand? :)
Nå, men du kan brune den på alle sider i en gryde, og så derefter koge eller ovnstege som normalt :)
-
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift_land.php?land=256&id=14766
eller måske kylling i karry ::) smager godt.
Tror det er godt til noget hvor mange i forvejen ikke spiser skindet kogt.
corn flakes kylling (paneret m. corn flakes) er også en mulighed, hvis man ønsker den der crisp..
-
Kunne han ikke bare putte den i en grydefuld varmt vand? :)
Han forsøgte men den var for besværlig ::)
-
Hehe...det er fordi han er en mand, han siger sådan *e ;D
-
Jeg ville skære kødet fra, strimle og brune af.
Skroget skæres i mindre stykker og koges af, gerne sammen med en masse lækre grøntsager. Det giver en fantastisk fond.
Ud af ovenstående kan blive en lækker risotto. Mums :P
-
Nu er jeg ikke den store ørn i køkkenet, men jeg tror ikke det gør den store forskel om den er plukket eller flået. Feks tror jeg at det er meget normalt at man flår fasaner. Det gør vi ihvertfald.
Man skal selvfølgelig sørge for at man ikke steger kødet tørt, hvilket der er større risiko for hvis skindet er flået af.
-
Der sidder noget fedt lige under skindet, som man mister, hvis man flår...
-
For det manglende fedtlag som forsvinder ved flåning kan der kompenseres ved at lægge lidt baconstrimler over kyllingen.
Giver iøvrigt en glimrende smag.