Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Susanne Ebbe efter 20 Januar , 2008, 17:24
-
Indsendt af Jette Gok Jensen
Opskrift af Anders Grøndal
1 hane, skæres op i stykker (opskriften siger engkylling på 1,5 kg, men vi kan jo tage en havehane på 2 kg Wink )
salt og sort peber
5 ss olivenolie
30 g smør
150 g magert bacon
1-2 nye porrer
3-4 nye gulerødder
4 nye løg
5 fed hvidløg
3 cm tørret chilipeber
timian
1 laurbærblad
evt. 1 bladselleristilk (det har jeg ALDRIG)
ca 3/4 flaske god rødvin (hvis man nænner det)
100 g champignon
evt. hakket persille
Svits først grøntsager: Smør/olivenolie varmes op og og løg, porrer, gulerødder i grove stykker og hvidløg, som er skåret en gang igennem, svitses. Dette tages op på et fad. Brun nu bacon, skåret i 3-4 cm store stykker. Brun så hanestykkerne godt. Put evt. lidt mere olivenolie i.
Varm gryden op og hæld rødvinen i. Lad den bruse af og put så grøntsager i. Lad retten småsimre til hanen er mør, ca. 1 time. Det sidste kvarter koger de rengjorte og halverede champignon med. Chilipeberen koges med indtil man synes saucen er stærk nok, så fiskes den op. Ellers kan den udelades.
Kødstykker og grøntsager lægges i et dybt fad. Saucen kan sies og skal så jævnes, som du plejer. Hældes i fadet og serveres med godt brød eller baguettes til.
Jeg plejer at lade ryggen koge med for at give kraft. Så kan man pille noget af kødet fra, mens den er varm. Men her om sommeren bliver det måske for kraftigt. Du kan også regulere mængden af grøntsager efter lyst.
Prøv denne skønne ret med hjemmeavlede høns. Det fås ikke bedre, vil jeg påstå.
Hilsen Jette Gok Jensen
-
Hvis man skal koge hanen, behøver man vel ikke plukke den, hvis man gerne vil have kraft og smag i suppen.
-
Brita Jeg tror ikke kraften sidder i fjerne ;), og selvfølelig skal hanen plukkes.
-
Altså - jeg flår dem naturligvis!!!
-
Ja det havde jeg jo ikke lige tænkt på, men selvfølelig kan man det. ;D
-
Der er der mange der gør Brita. Man får netop saften og kraften, og undgår fedtet der sidder i huden.
Christian har lavet en fin vejledning til dette, hvis nogen skulle have interesse ;) :
http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,34.0.html
-
Gravet frem denne opskrift, den skal prøves i dag på en sussex hane /o
-
Overvejer om jeg skal forsøge mig med denne opskrift til Yazmins fødselsdag næste søndag. Har to dv.haner som godt vil ligge krop til (de ved det bare ikke endnu)
har lige et par spørgsmål.... kan man ikke godt undlade det hvidløg???
og så bare lige for at være helt sikker.... der er folk på antabus i min familie... men alkoholen forsvinder da når det koges ik? :) (ja ja ved det godt, er køkkenmongol) ;)
-
du kan godt undlade hvidløget, men så forsvinder smagen af hvidløg jo ;D Alkohollen fordamper helt rigtigt når du koger den. Du kan osse bytte rødvinen ud med en god hvidvin istedet hvis du bedre kan li smagen af det
-
Nej Wanda, folk på antabus tåler ikke alkohol i mad trods at det har været opvarmet.
-
Nå Wanda, nu undlader du både hvidløget og vinen, så kaldes retten måske noget andet :)
Eller også hælder du alkoholfri vin i, og vælger en anden krydderurt, som du selv kan lide, derefter kan du jo kalde den Coq au Wanda, og det smager helt sikkert himmelsk /o
-
alternativt kan du lave bøf stroganoff med kyllingekød istedet for oksekød. Det smager drøn godt og er utroligt nemt og ha med og gøre
-
Tak for brugbare svar :) Cock au Wanda.... det lyder sq næsten perverst Ina *f *f *f
går lige i tænkeboks lidt igen.... hvad med det der kylling i Cola? nogen der har en god opskrift på det? som er nem at gå til ;)
-
Her kommer lige 10 gange colakylling. Så er der lidt at vælge imellem ;)
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/soegnavn.php
-
Linket gider ikke virke som jeg vil. Men prøv at søge på dk-kogebogen.dk. Den er rigtig god og man kan se andres karakter og kommentarer. /o
-
Laver pulled pork istedet :D
-
Tak for brugbare svar Cock au Wanda.... det lyder sq næsten perverst Ina
Ja ja nu ikke så sart, sikke en tankegang :angel: man skal jo ind i mellem opfinde noget nyt /o