Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Tina Taomina efter 05 Januar , 2010, 22:04

Titel: Kød fjerkræ
Indlæg af: Tina Taomina efter 05 Januar , 2010, 22:04
Nu har jeg fået mine søde silkehøns, Knold og Tot (faktisk min mands julegave fra mig. Man skal jo give noget man selv kunne tænke sig, ikk ;)

Min mand faldt for dem på en udstilling. Min holdning havde egentlig været at de er for pjattede, ikke rigtige høns, ala børns kaniner. Men jeg må sige at jeg meget hurtigt er blevet vildt forelsket i dem.

Nu er min plan, at de skal udruge noget dejligt hjemmegjort kød. Så når de skrukker her i løbet af de næste måneder tænker jeg at købe nogle rugeæg.

Hvilken race kan anbefales? God smag og masser af godt kød værdsættes.

Hvor lang tid går der før man slagter med godt resultat?
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Lene Kongstad efter 05 Januar , 2010, 22:13
Maran, Sussex eller faverolles. Det er mine foretrukne slagtehøns.
Omkring 15-17 ugers alderen, så har de en god slagtevægt.

Tillykke med dine silkedamer.
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Lene Lestat efter 05 Januar , 2010, 22:26
På Vejrø går der 4000 - 5000 økologiske hanekyllinger rundt på en sæson, de er af racen Bresse (mon ikke det er La Bresse, franske er de) disse hanekyllinger lever det frie liv mellem æbletræer og mæsker sig desuden i grød og mælkekogte urter.
De er kåret sidste år til at være iblandt de 7 bedste økologiske produkter af Politiken og Økologisk Landsforening.
De kan ikke købes i butikker, men de kan bestilles på internettet.
Og de koster .................................... KUN 325 kr. pr. stk.
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Tina Taomina efter 05 Januar , 2010, 22:36
På Vejrø går der 4000 - 5000 økologiske hanekyllinger rundt på en sæson, de er af racen Bresse (mon ikke det er La Bresse, franske er de) disse hanekyllinger lever det frie liv mellem æbletræer og mæsker sig desuden i grød og mælkekogte urter.
De er kåret sidste år til at være iblandt de 7 bedste økologiske produkter af Politiken og Økologisk Landsforening.
De kan ikke købes i butikker, men de kan bestilles på internettet.
Og de koster .................................... KUN 325 kr. pr. stk.
Ja, men skaf mig da sådanne rugeæg. Det kan jeg gøre lige så godt her i Farum og til en anden pris. :D

Maran, Sussex eller faverolles. Det er mine foretrukne slagtehøns.
Omkring 15-17 ugers alderen, så har de en god slagtevægt.

Tillykke med dine silkedamer.

Tak, Lene.
Kan du evt. klare nogle Maran rugeæg til mig? Har du overhovedet nogen hane?
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: pilegaarden efter 06 Januar , 2010, 00:11
Jeg ville foreslå New Hampshire som er både gode æglæggere og gode slagtedyr. Så kunne du jo slagte hanerne og beholde hønerne.
Slagtealderen afhænger noget af hvordan de holdes. Hvis de har meget plads at røre sig på ville jeg tidligst overveje slagtning ved 6 mdrs alderen.
Har de mindre plads at boltre sig på kan de nok slagtes lidt tidligere.
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Christina efter 06 Januar , 2010, 00:12
Jeg har samme tanke som dig, nu hvor jeg kun har silker, at der skal ruges nogle æg ud her til sommer! :) Jeg har været sådan lidt i tvivl om om jeg skulle få fat i noget slagtefjerkræ fra industrien, men jeg er nok kommet frem til at det vil jeg ikke...jeg vil hellere have slagtehøns, hvis ben kan bære dem frem til slagt. Og efter at ha overvejet længe, er jeg kommet frem til sussex, så jeg skal ha fat i nogle af dem :) (De er heller ikke så flyvske ;) :D)
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Søren efter 06 Januar , 2010, 08:44
Hej Tina
Jeg har lavet denne tråd for det samme http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,6147.0.html
Søren
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Henriette Hall efter 06 Januar , 2010, 11:41
De fleste mellemstore og store racer er jo gode slagtedyr, og hvis de er fritgående og får masser af grønt, så smager de pragtfuldt. Meeen franskmændene har jo gjort en dyd ud af at fremavle smukke kød-racer.
Mine barneveldere er jo oprindeligt fremavlet til at lægge mørke æg, men da de er en mellemstor race giver de også et fint slagtedyr. De smagte dejligt, og jeg glæder mig faktisk til at få rigtig mange hanekyllinger så der er noget til kødgryderne. ;D
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Lene Kongstad efter 07 Januar , 2010, 00:19
Tak, Lene.
Kan du evt. klare nogle Maran rugeæg til mig? Har du overhovedet nogen hane?

Nej det er humlen ! Jeg har ingen hane men har udstationeret en del af mine gøgespættede med hane hos en god hønseven så til foråret er der nok mulighed for rugeæg.
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Wanda efter 07 Januar , 2010, 06:54
På Vejrø går der 4000 - 5000 økologiske hanekyllinger rundt på en sæson, de er af racen Bresse (mon ikke det er La Bresse, franske er de) disse hanekyllinger lever det frie liv mellem æbletræer og mæsker sig desuden i grød og mælkekogte urter.
De er kåret sidste år til at være iblandt de 7 bedste økologiske produkter af Politiken og Økologisk Landsforening.
De kan ikke købes i butikker, men de kan bestilles på internettet.
Og de koster .................................... KUN 325 kr. pr. stk.

Grød og mælkekogte urter????  er det ikke lidt det vi kalder hønseguf? ;)
Men det er da et fund til de penge, waow pludselig får vores hanekyllinger da en helt anden status ;)
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: hanegalgak efter 07 Januar , 2010, 09:18
Rolig nu Wanda - du skal jo lære dem fransk først : La Bresse   ikke ?
Du får da ikke mange kroner for en plovfugehane  ;D

kh  hanegalgak
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Tina Taomina efter 07 Januar , 2010, 11:17
Nej det er humlen ! Jeg har ingen hane men har udstationeret en del af mine gøgespættede med hane hos en god hønseven så til foråret er der nok mulighed for rugeæg.

Super, det husker jeg. Du bor jo så dejlig tæt på ;D
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Stinne efter 07 Januar , 2010, 12:38
Rolig nu Wanda - du skal jo lære dem fransk først : La Bresse   ikke ?
Du får da ikke mange kroner for en plovfugehane  ;D

Ligesom Christianfeld er kendt for honningkagerne, kunne I jo også blive kendt for lækre hønsegufhaner (de skal nok bare have et mere salgsbart navn. Det er der sikkert andre, der har meget mere forstand på end jeg). ;)
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Wanda efter 08 Januar , 2010, 06:38
Rolig nu Wanda - du skal jo lære dem fransk først : La Bresse   ikke ?
Du får da ikke mange kroner for en plovfugehane  ;D

kh  hanegalgak

Ah hvaaaad Jeg har da franske maraner!!!! om jeg må be ;) (måske der er salg i at fodre dem med honningkager fra Christiansfeld???? )
Titel: Sv: Kød fjerkræ
Indlæg af: Storm-Olsen efter 08 Januar , 2010, 10:55
Honninghaner...
De må da ku' sælges :D