Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: joerne efter 19 December , 2009, 15:03
-
-har også besøgt mit hønsehus, med frosne æg til følge.
Jeg er i tvivl om, hvordan man "behandler" frosne æg. (De er ikke revnede).
Kan man blot læge dem i køleskabet sammen med de andre eller.....?
-
Jeg smider godt nok bare mine ud på marken, til glæde for småfuglene. de er ikke gennemfrosne indeni men hvis ikke de er en smule lune når jeg er ude for at hente æg (altså nylagte) så ryger de ud. :)
-
Min hønsestald har bestået prøven ingen frost der, hvilket jeg er glad for. /o Så kan der også opbevares lidt frostsvage planter.
VH Gunni.
-
Jeg ville nok ikke bruge de frosne til blødkogte eller hårdkogte æg, men jeg ville anvende dem i bagning og madlavning. /o
-
De helt ok at bage med /o
-
Nå ok, så blev man da så klog :)
-
Ja, og Wanda eller giv dem da til dine egne høns, det er sundt for dem :) Så længe du serverer dem uden skallen, så opdager de ikke hvad det egentlig er :) Jeg gir' jævligt mine kyllinger og hønemor et æg, og de lapper det i sig! :)
-
Ja det gør mine skam også, men de får sørme så rigeligt i forvejen ;) tænker jo også på småfuglene.... som iøvrigt idag har lappet hønseguf i sig med største fornøjelse :)
-
Tak for venlige og oplysende indlæg!
Jeg har imidlertid lidt svært ved at forstå, at æg der anses for egnede til madlavning og bagning tilsyneladende ikke også er egnede til f.eks hårdkogte æg.
Eller sagt på en anden måde - hvis man koger æg, der har været frosne,
hvordan ser/erfarer man så, at de havde været bedre anvendt til madlavning eller bagning?
-
Jørn, vi har kke en videnskabelig forklaring, men har netop diskuteret emnet i denne tråd:
http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,7046.0.html
Jeg har lige brugt æg, der var frosset i skallen til frikadeller, og de blev gode /o
-
For mig er det konsistensen jeg ikke bryder mig om, ved at spise det som kogt æg. Men i maden, kan man ikke "smage" konsistensen :)
-
Jeps .. frosne æg er ikk sammenhængende i kogt tilstand...hvilket er underordnet når det blandes i dej eller fars.
Om hæveevnen går tabt aner jeg intet om ...men får stadig en gul og smidig bolledej. Der er jo gær i alligevel.
Ville måske ikk satse at lave suffle eller lign.
-
Marianne, tak for henvisningen til ovennævnte tråd, -det hjalp gevaldig på forståelsen.
Og nu ved jeg så også, at der er flere gode alternativer til blot at kassere de frosne æg. !mc
-
hej jeg er ny her og har også haft problemer med frosne og revnede æg. jg har indtil nu givet dem til mine hunde, 8 hvalpe og en tæve, men de må jo ikke få så mange æg, jeg vil nu også smide dem ud i marken.
jeg takker for dette forum, som jeg vil benytte mig af igen.
velsignet højtid til alle her
-
Velkommen på forum, Anne :D Og også en glædelig jul til dig
!mc