Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: joerne efter 19 December , 2009, 15:03

Titel: Kong vinter
Indlæg af: joerne efter 19 December , 2009, 15:03
-har også besøgt mit hønsehus, med frosne æg til følge.
Jeg er i tvivl om, hvordan man "behandler" frosne æg. (De er ikke revnede).
Kan man blot læge dem i køleskabet sammen med de andre eller.....?
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: Wanda efter 19 December , 2009, 15:21
Jeg smider godt nok bare mine ud på marken, til glæde for småfuglene. de er ikke gennemfrosne indeni men hvis ikke de er en smule lune når jeg er ude for at hente æg (altså nylagte) så ryger de ud. :)
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: GKV efter 19 December , 2009, 16:02
Min hønsestald har bestået prøven ingen frost der, hvilket jeg er glad for. /o Så kan der også opbevares lidt frostsvage planter.

VH Gunni.
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: Marianne Vedel efter 19 December , 2009, 16:30
Jeg ville nok ikke bruge de frosne til blødkogte eller hårdkogte æg, men jeg ville anvende dem i bagning og madlavning.  /o
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: Pjaltenborg efter 19 December , 2009, 20:47
De helt ok at bage med  /o
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: Wanda efter 19 December , 2009, 21:11
Nå ok, så blev man da så klog :)
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: Christina efter 19 December , 2009, 21:13
Ja, og Wanda eller giv dem da til dine egne høns, det er sundt for dem :) Så længe du serverer dem uden skallen, så opdager de ikke hvad det egentlig er :) Jeg gir' jævligt mine kyllinger og hønemor et æg, og de lapper det i sig! :)
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: Wanda efter 19 December , 2009, 21:21
Ja det gør mine skam også, men de får sørme så rigeligt i forvejen ;) tænker jo også på småfuglene.... som iøvrigt idag har lappet hønseguf i sig med største fornøjelse :)
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: joerne efter 20 December , 2009, 07:41
Tak for venlige og oplysende indlæg!
Jeg har imidlertid lidt svært ved at forstå, at æg der anses for egnede til madlavning og bagning tilsyneladende ikke også er egnede til f.eks hårdkogte æg.
Eller sagt på en anden måde - hvis man koger æg, der har været frosne,
hvordan ser/erfarer man så, at de havde været bedre anvendt til madlavning eller bagning?
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: Marianne Vedel efter 20 December , 2009, 07:54
Jørn, vi har kke en videnskabelig forklaring, men har netop diskuteret emnet i denne tråd:
http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,7046.0.html

Jeg har lige brugt æg, der var frosset i skallen til frikadeller, og de blev gode  /o
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: Christina efter 20 December , 2009, 09:07
For mig er det konsistensen jeg ikke bryder mig om, ved at spise det som kogt æg. Men i maden, kan man ikke "smage" konsistensen :)
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: Pjaltenborg efter 20 December , 2009, 09:09
Jeps .. frosne æg er ikk sammenhængende i kogt tilstand...hvilket er underordnet  når det blandes i dej eller fars.

Om hæveevnen går tabt aner jeg intet om ...men får stadig en gul og smidig bolledej. Der er jo gær i alligevel.

Ville måske ikk satse at lave suffle eller lign.
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: joerne efter 20 December , 2009, 09:11
Marianne, tak for henvisningen til ovennævnte tråd, -det hjalp gevaldig på forståelsen.
Og nu ved jeg så også, at der er flere gode alternativer til blot at kassere de frosne æg.  !mc
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: antiking efter 22 December , 2009, 09:50
hej jeg er ny her og har også haft problemer med frosne og revnede æg. jg har indtil nu givet dem til mine hunde, 8 hvalpe og en tæve, men de må jo ikke få så mange æg, jeg vil nu også smide dem ud i marken.
jeg takker for dette forum, som jeg vil benytte mig af igen.
velsignet højtid til alle her
Titel: Sv: Kong vinter
Indlæg af: Marianne Vedel efter 22 December , 2009, 12:22
Velkommen på forum, Anne  :D Og også en glædelig jul til dig
 !mc