Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Bettina efter 25 ſeptember , 2009, 06:55
-
Hej alle sammen.
Jeg syntes at mine kokke er for magre når de skal slagtes, de er ikke tynde men der er ikke meget på dem. Jeg køber brød ved bageren til dem, giver majs, voksefoder og hvede, samt vispumin. de går enda fri. Hvad går der galt for mig? Hønerne er de eneste der er lidt på.
Jeg ved selvfølgelig godt at de er i en frygtelig fjertab lige nu og de skal slagtes i dag så kan ikke nå at fede mere på dem.
Hvor meget voksefoder, æglægningsfoder giver i andre i forhold til korn? ???
-
Hvem af dem, er det der skal slagtes?
Jeg tænker på, om der er raceforskelle?
Mine får æglægningsfoder ad libitum, og hvede og byg (og nu også lidt majs) ca. 1 dl. pr. kræ om dagen.
Jeg slagtede de to første sussex/brakel blandinger sidste weekend. Da var de cirka tyve uger -og for små. 1100 gr. renset vægt. De smagte fint og var tilpas fede. Der var bare ikke ret meget kød på dem.
Jeg nåede frem til, at det jo ikke kun er foderet, der gør det. De skal også have tid til at lave det til kød, og for at gøre det, skal de være færdige med at lave knogler ;)
-
Det er sussex og nogle plymouth rocker, men sussex er der ikke er meget kød på, de er ca 5-6 mdr.
Der er altid mad i deres foder skål.
Mine er ikke glade ved byg, det undgår de godt nok, så er stoppet med at give dem det.
-
Vi fik slagtet sussexhaner i går og havde slagtevægt på 1,4-2,1 kg.
Det synes jeg er fornuftigt når jeg tænker på at de har frit udløb. Men de kræver længere tid end traditionelle slagteracer. De her var fra marts og april, så 5-6 mdr.
-
Det forklarer ihvertfald noget her på farmen :D
Vi lader resten gå en måned eller to endnu! (Bare synd for naboerne. De kykkeli-øh-er en del)
-
Så blev de slagtet, vi havde en færdig vægt på ca 1,5 men der var ikke meget kød på dem.
Så er jeg spændt på hvordan de smager i aften, har det dårligt med at spise mine dyr :P
-
Som et ps. til min besked, så lader vi kyllingerne modne 1½ døgns tid i køleskabet inden de rammer fryseren, eller tages op 2-3 dage før de skal spises (også på køl).
Det giver en rigtig lækker og mør kylling.
-
okay, men jeg har inviteret min søster til at komme og spise i aften så de skal spises der :(.
Hvor lang tid skal sådan en steges?
-
Hvor meget voksefoder, æglægningsfoder giver i andre i forhold til korn? ???
Her får de en blanding af hvede og æglægningsfoder i forholdet 3/1. Endvidere får de hvad der er af spiselige rester fra husholdningen.
-
Som et ps. til min besked, så lader vi kyllingerne modne 1½ døgns tid i køleskabet inden de rammer fryseren, eller tages op 2-3 dage før de skal spises (også på køl).
Det giver en rigtig lækker og mør kylling.
Jeg følger dit råd og prøver at lave kyllingerne i aften i stedet for.
Er lidt spændt på det. <D
-
Her får de en blanding af hvede og æglægningsfoder i forholdet 3/1. Endvidere får de hvad der er af spiselige rester fra husholdningen.
Det er nemlig også sådan jeg fodrer, samt at jeg giver masser af blommer, æbler, græs og meget mere. men ligegodt er de ikke for store :'(
-
Jeg fodre med ½voksefoder + ½korn (hvede,byg,majs) til ungdyrene. Jeg tror ikke det er en fordel at fodre slagtedyr med æglægnings piller (de skal vokse, ikke lægge æg)
-
Hvor længe skal de gå til opfedning? :)... Har en skånsk hane der lige er kommet i en mindre gård, for at få lidt mere fedt på kroppen. Han sloges alligevel med den anden hane, så han er dømt til slagtning. Han bliver 6 måneder om fjorten dage ;).. Han lever udelukkende på hvede for at få lidt mere fedt på ham, er det klogt? :)
-
Jeg bruger så også voksefoder til de unge :)
Mikkel jeg tror du skal give dem noget voksefoder. ;)
-
Jeg tror fodring med kun hvede bliver for ensidigt og at resultatet mere bliver fedt
indvendigt i kroppen og manglende kød.
Jeg vil også anbefale en blanding hvor min ½ delen er voksefoder.
-
Mit problem er, at jeg ikke har hønsehuskapacitet til at tage slagtekyllingerne fra de æglæggende. Jegs ville umiddelbart også mene, at det var det ideelle med forskellig kost, til forskellige præstationer ;)
Sætter hvede mere fedt end majs eller er det, om jeg så må sige, et fedt? :D
-
Skal da lige hilse og sige at det var godt <D Men man skal lige vænne sig til at spise sine egne dyr.
-
@Bettina30
Og når man så har lært at abstrahere fra det at man har gået og nusset om dyrene så bliver det en sand fornøjelse at nyde kvaliteten af de dyr man selv har produceret. For det er og bliver noget andet end meget af det 'pap' fjerkræ man ellers kan købe.
Bon appetit.
-
Ja, jeg har ikke spist meget kylling på det sidste pga at jeg ikke vil støtte de hurtig voksende kyllinger, så jeg skal lære det :)