Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: viktor efter 12 ſeptember , 2009, 17:04
-
Hvis man fodrer høns med fisk får kød og æg som bekendt afsmag af fisk. Men hvad hvis man fodrer med velsmagende krydderplanter, vil kødet så smage "krydret?" Naturligvis forudsat, at hønsene æder masser af dem. Det var bare det, jeg spekulerede på.
mvh
jesper
-
Prøv! :)
Og lad os høre om det.
Jeg tror, der skal en del af samme urt til for at den ligefrem giver f.eks. lavendel smag, men jeg er helt sikker på, at krydderurter giver bedre smag til kødet generelt.
-
Interessant tankegang. Men mine gider altså ikke spise krydderurter :-\
Det burde vel egentlig virke, altså hvis hønsene gider at spise urterne. Jeg fodre nogen gange slagtekyllinger med friske majs de sidste par uger, smagen går videre i kødet
-
Måske smager krydderurter bare for stærkt til, at høns gider spise særlig meget af dem. Sådan kan vi andre jo også have det - at man bliver mæt af en smag..
-
Ellers en interessant tankegang ! Rosmarinkylling - naturmarineret :D
Eller hvad med høns i asparges med ekstra aspargessmag - for ikke at tale om karrykylling /o
(Men en grillkylling skal ikke ha slugt en grill for at smage rigtigt, vel? ;D)
-
Mine høns spiser heller ikke ret mange krydderurter,
men de vil gerne lægge æg i skyggen af dem :D
det går måske lettere med citronmelisseduft i næsen.
mvh
Vibeke
-
I skal bare hakke dem, og så blande dem op med noget A38, så skal de nok glide ned :D
-
hva med lakrids??får man så lakridshøns?? :D
-
@Mikkel: Hønsene? *g
-
Mmmmm...hvidløgskylling...
-
Manden min (som er fiskersøn i 800 generationer eller noget) hævder stædigt, at hvis bare fisken er kogt, sætter den ikke smag til æg og høns?
Nogen erfaringer der?
Helt sikkert er det jo, at hjemmedyrket kylling har mere smag end kølediskdyr!
-
Tror lidt det er overtro, det med at 'foderet' giver smag i kødet. Med mindre man fodrer udelukkende med et enkelt foderstof med en lidt særegen smag, f.eks fisk.
Men ellers et spændende tankeeksperiment.
Mine høns skulle da smage specielt af hvidløg. De får 'Hønseguf' en gang om ugen og derudover tilsættes hvidløgspasta til deres drikkevand 1 - 2 gange om ugen.
-
Min høns og kyllinger sætter bunker af f.eks. persille til livs, men de smager nu ikke selv af persille.
Der er nogle fødeemner der indeholder enten farvemolekyler eller aromamolekyler, der ikke nedbrydes i fordøjelseskanalen, men passere ud i kød og fedt og sætter enten smag eller farve. De to mest almindeligt kendte er 'fiskesmag' og at fedtet bliver gult når man fodre med majs (betacaroten).
Mht krydderurter så er det eneste mine vil æde altså persille og basilikum *s. De går uden om f.eks. mynte, estragon, timian, rosmarin o.l.
Jeg trór så ikke at man kan undgå fiskesmag selvom det fisk man kunne finde på at give sine kyllinger er kogt. Fiskemel er også et opvarmet produkt og det skal man da bestemt ikke give sine kyllinger hvis man vil undgå at de skal smage af fisk (det må man så sikkert heller ikke pga BSE......)
mvh
Mette
-
Dem kan du sikkert også hakke susanne, men ved ikke hvor godt det er ;D...
-
@ Mikkel
Er sikker på det er fint som foder men man får nok ikke så mange æg (fra de hakkede høns *g).