Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Clemens efter 07 August , 2009, 15:46
-
Hej alle.
Vi var så heldige iår, at få hele 20 flotte blandings kyllinger. Ca. 1/2 af dem er haner, og dem har jeg tænkt mig at fede op..
Kan man det?
og
Hvis man kan, er der så specielle forderblandinger der feder? ;D
Håber i kan hjælpe mig. /o
-
det må jo være noget voksefoder du skal ha´til dem. det jo musklerne der skal vokse.... for direkte fed hanesteg er da en klam sag :D
-
Masser af majs vil jeg tro.... så får kødet også denne flotte gule farve :)
-
hej...
Jeg vil sige godt voksefoder i starten, og så alt det majs og/eller hvede de kan æde de sidste 4 - 6 uger.
mvh
jesper
-
Jeg plejer bare at give mine overskydende haner det samme foder som resten og så slagte dem, når jeg synes, :o de har passende størrelse.
Men man kan da måske godt få dem til at blive større hurtigere med andet foder?
-
Jeg fodre med knust hvede og majs ad libitum året rundt til mine sussex. De bliver ikke for fede her, måske det skyldes pladsen de render på.
Så opfedning her er bare den vanlige fodring for en kylling og indtil den bliver slagtet eller ansat som über-ægge-dame :D
Startfoder - voksefoder - hvede/majs og kraftfoder.
-
Susanne, når du skriver ad libitum, mener du så at du giver dem en portion hver dag, eller at de har fri adgang? :)
-
Jeg mener at jeg pt. hælder op i deres foderdims, så de har alt det de vil æde. Der er noget tilbage om aftenen i øjeblikket, om vinteren er der kun smuld.
Som regel sigter jeg efter at de spiser op inden de hopper på pind. Men i disse lyse tider, står jeg ikke op og fodre når hønsene står op, og så får de altså rigeligt så de har til næste morgen/formiddag (skulle sengen holde mig fast ;) )
-
Ok, det lyder super, tak! :)
Indtil videre har jeg bare givet mine voksefoder (nu æglægningspiller), husholdningsrester, grønt og så et par håndfulde hvedekerner. Tror jeg vil begynde med majs også...de har jo fået dem fra dåse, da vi altid har levnet lidt, men det har jo ikke været hver dag.
-
Bare du husker at ikke alle racer kan spise majs og hvede uden at blive fede.
-
Åh, det er jo en kæmpe videnskab at holde høns! :D Jeg ved at orpington hurtigt bliver fede...men hvad med de skånske? ???
-
Syns mine skånske er nogle værre magre spetakler i forhold til de andre ....så hæld du bare i dem :D
-
Nu har jeg et par gange undret mig over det der med at de kan blive for fede. Jo, da, hvis de skal avles på, men som slagtedyr???
Jeg havde sidste år disse industrikyllinger som jo æder, æder og æder og jo de var fede da jeg slagtede dem, men jeg synes det er samlet det meste i bagdelen af dyret og lige til at tage ud.
I starten kasserede jeg så fedtet og det var da lidt trist at se op til 2-400 gr, forsvinde.
Ved et tilfælde skulle jeg så finde en madopskrift og hvad skuer mit øje? Gourmeten anbefalede at stege i hønsefedt!!!!
Jeg begyndte så at afsmelte dette forøvrigt helt fine og rene fedt og det er altså sk...godt at stege i. Det branker ikke det har en meget mild smag, deller og andet bliver lækkert sprøde og gyldne.
Jeg ærgrer mig i den grad over at jeg havde kasseret så meget.
Det er ikke noget stort arbejde at afsmelte fedtet, det står ligeså stille i gryden og tro mig fedtegreverne er bare mums.
VH Gunni.
-
Nu har jeg et par gange undret mig over det der med at de kan blive for fede. Jo, da, hvis de skal avles på, men som slagtedyr???
Jeg havde sidste år disse industrikyllinger som jo æder, æder og æder og jo de var fede da jeg slagtede dem, men jeg synes det er samlet det meste i bagdelen af dyret og lige til at tage ud.
I starten kasserede jeg så fedtet og det var da lidt trist at se op til 2-400 gr, forsvinde.
Ved et tilfælde skulle jeg så finde en madopskrift og hvad skuer mit øje? Gourmeten anbefalede at stege i hønsefedt!!!!
Jeg begyndte så at afsmelte dette forøvrigt helt fine og rene fedt og det er altså sk...godt at stege i. Det branker ikke det har en meget mild smag, deller og andet bliver lækkert sprøde og gyldne.
Jeg ærgrer mig i den grad over at jeg havde kasseret så meget.
Det er ikke noget stort arbejde at afsmelte fedtet, det står ligeså stille i gryden og tro mig fedtegreverne er bare mums.
VH Gunni.
Nå, hold da op...hvilken race var det du havde fedet sådan op? :)
-
Kyllingerne var fra Raunsmed og vejede slagtet 3 - 3/½ kg!!!!
VH Gunni.
-
Mon ikke det var de hvide industri-plumouth rock'er? Dem man laver bornholmerhaner af?
-
De får i hvert fald den der fedtbræmme der lige er til at skovle ud.