Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: Finn Jensen efter 24 Juni , 2009, 17:27
-
Grønkål i foderet giver flere større og bedre æg, viser et nyt forsøg med økologiske æglæggende høner.
Grønkålen var i skarp konkurrence med krydderurter som timian og basilikum, men var konkurrenterne klart overlegen.
Hobro Avis (http://www.nordjyskeugeaviser.dk/VisArtikle/tabid/53/Default.aspx?AID=60094527)
Mere her..
http://www.icrof.dk/Sider/Publikationer/pdf/klummer/klumme_428.pdf
-
Tak for linket. Det er jo interessant med 'beviser' på dét, man altid bare har fået at vide som et godt råd.
-
Stort set alle ledige pladser i vores have er enten optaget af grønkål, eller salat.
Grønkålen er til sen efterår og vinter, salaten er den som kaldes pluksalat, så den kan man tage af indtil frosten kommer.
-
Her har vi også en laaang række grønkål til vinterbrug til fjerkræet. Regner ikke med at vi selv skal have noget af det, er ikke lige livretten, med mindre jeg kan få en opskrift på noget nordjysk som jeg engang smagte, det var godt!!!!
VH Gunni.
-
@ Gunni
En hvid opbagt sovs lavet på sødmælk - og så godt med hakket grønkål og en masse sukker. Dét er simpelt hen min livret - og jeg får det hvert år til min fødselsdag (dog inkl. frikadeller og kartofler). Men måske er det ikke den søde version af grønlangkål, du har fået i det nordjyske...
-
Jeg tror at det jeg fik var med fløde samt farin, Det var helt mørkt og det var mest grønkål, det smagte skønt til hamburgerryggen ;D ;D, men hvordan den ret blev fremstillet aner jeg ikke.
VH Gunni.
-
Den er her, den med Farin:
Grønlangkål
150 g grønkål
1 spsk margarine
1 spsk mel
2 dl vand/soyamælk
Salt og peber
1 spsk brun farin
Fjern stokken fra grønkålsbladene og hak den nogenlunde fint. Læg den i en gryde og hæld kogende vand over. Lad stå et par minutter og hæld grønkålen gennem et dørslag og dryp den godt af. Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mel. Pisk det godt sammen og tilsæt vand/soyamælk lidt efter lidt, til du har en tyk jævning. Krydr med salt og peber og vend grønkålen i. Kog det hele godt igennem og smag til med brun farin.
-
Ja ok jeg har også lidt af grønkålsforskrækkelse :P
Men det var nu mest pga når min mor lavede grønkålssuppe foregik det i den STORE gryde !!! Efter dag 3 gad man ikk spørge mere om hvad skal vi spise i aften <R
MEN...så mødte jeg jo min famøse gemal og når han serverer grønlangkål stopper jeg ikke med at spise før der er eksplosionfare !!!
http://www.haugaardslund.dk/Opskrifter/Opskrifteroktober2004.pdf
Fandt den lige på nettet....ååååh det gooooodt ! Og jeg levner INTET til dagen derpå *gg*
-
Vi snyder så lige lidt med bare at købe de der grønkålsboller på frost .... de hedder faktisk bare vendsysselsk grønlangkål *ss*
-
MEN...så mødte jeg jo min famøse gemal og når han serverer grønlangkål stopper jeg ikke med at spise før der er eksplosionfare !!!
ååååh det gooooodt ! Og jeg levner INTET til dagen derpå *gg*
He he... Og så bliver din mand starffet hele natten for hans kokke anstrengelser ;).... PRUUT
Danny
-
Tak Søs, jeg er sikker på at det er opskriften, nu får vi så se , hvor meget der bliver tilbage til hønsene ;D ;D
Gunni.
-
Nu kommer gartneren igen på banen! Når man nu gerne vil have masser af grønkål i haven, kan man varierer det med også at plante toskansk grønkål, også kaldet palmekål.
http://www.skiftekaer.dk/sider/toskansk.html
De er decorative, smager som grønkål, og kan såmænd pynte i et staudebed.
-
Øv, nogen har spist mine små grønkålsplanter. Ikke larver, måske jordlopper el. lign.
Men man kan vel godt nå at så palmekål, det er så flotte!!
-
Danny..det hedder HÆVN !!!! *GG*
-
Jeg holdt op med at dyrke grønkål, det år kålsommerfuglen tog det hele. Eller rettere: dens larver. De kom en tidlig morgen, og inden middag var alle 10 kvm. grønkål fuldstændig ribbet.
Jeg har aldrig set noget så sørgeligt.