Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: lis nielsen efter 27 Maj , 2009, 11:39

Titel: blød hvide
Indlæg af: lis nielsen efter 27 Maj , 2009, 11:39
hej folkens har brug for et råd.
jeg har nogle new hampshire høns der ligger de fineste æg skallen er fin, faven perfekt, men hviden er blød og svampet når den er hårdkogt, jeg prøvede i går at koge et æg i 20 min. men hviden er stadig blød og svampet. hønsene trives er sunde og raske uden synligt utøj eller lidelser. men jeg kommer til at spekulere på om de måske mangler noget eller er syge.. hønsene er ca et år gamle...
Titel: Sv: blød hvide
Indlæg af: Lars Erik Bobsin efter 27 Maj , 2009, 13:47
Hej Lis

Jeg tror dine æg har fået frost, eller ligget rigtigt koldt i dit køleskab, eller hvor du nu har opbevaret dem, det har intet med dine dyrs helbred at gøre.
Titel: Sv: blød hvide
Indlæg af: lis nielsen efter 27 Maj , 2009, 15:03
jeg har heller ikke på fornemmelsen at de er syge..men.. æggene jeg kogte i går kom direkte fra hønsene så jeg tror ikke det kan være det
Titel: Sv: blød hvide
Indlæg af: Lisbeth Kristine efter 27 Maj , 2009, 18:42
Det kan godt få lidt en sjov konsistens hvis man koger dem når de er helt nylagte. Men om de bliver decideret svampede ved jeg ikke lige.
Titel: Sv: blød hvide
Indlæg af: P. Jakobsen efter 27 Maj , 2009, 18:46
Har faktisk samme problem med puttemors æg..

dog er det kun yderste del af hviden.. den bliver sådan lidt grynet/vandet og svampet.
Titel: Sv: blød hvide
Indlæg af: Lars Erik Bobsin efter 27 Maj , 2009, 19:05
 :( I am Lost  :(