Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: Hans-Kurt efter 15 November , 2016, 18:18
-
Er der ikke nogle der har gode ideer til hvad man kan beskæftige høns med, nu hvor de skal være indespærret - måske i lang tid.
Jeg skulle lige til at rydde halm ud og noget nyt ind i huset, det vil jeg naturligvis gøre, selv om det skaber meget uro, at rode rund mens alle er inde. Men nyt halm må give beskæftigelse en vis tid, men hvad så, når alt halm er vendt flere gange ?
Tildeling af indkøbt grønt - skal man tildele flere gange dagligt.
Lys - kunstigt - skal man ikke undlade det ?. Så kan der være ro i længer tid og der er jo ikke mangle på foder /forudsætter jeg.
Normalt får mine høns kun korn/guf mm i dertil indrettet anordninger, men kan man smide korn og andet rundt på gulvet eller ?
-
Hvidkål kan der bruges meget tid på - mine er tossede med hvidkål skåret ud i halve eller kvarte.
Grønkålsstokke - evt ophængt.
Mon ikke korn strøet i halmen vil få dem i gang med at lede og skrabe.
-
Hele græskar eller squash er gode at hakke og pille i - og andre store ting. Solsikkeblomster.
-
En sæk fodergulerødder plejer at gøre lykke her /o
Og jo større og grovere, jo bedre, for de store er nemmere at hakke i.
Og så kan hønsepasseren jo spise de mindre og pænere gulerødder selv, de smager fint!
-
Hvad med en dåse med huller i fuld af solsikkekerner? Så drysser kernerne ud når de skubber til dåsen. Alternativt kan man bruge en lille flaske.
-
Tak for de gode råd/ideer
-
En sæk tørre, visne blade i hvert rum, med 'sukkerdrys' af hvedekorn på toppen, gav både højt humør og livlig aktivitet i huset i weekenden. Knap så nemt at fjerne møgklumper i (spåne-) strøelsen her til morgen, men hønsenes glæde over noget natur at rode i, gjorde det det værd.
-
Græskar er et stort hit. De har fået lidt frost, så de er nemme at gå til.
I dag står den på kogte kalveben og suppegrøntsager, da jeg har kogt suppe. I går stod den på kogt ørred, kalvehjerte, kartofler mm.
jeg tør ikke give dem grønt fra urtehaven, tænk nu hvis. . . . .