Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Lene Kongstad efter 11 Maj , 2009, 11:43
-
Hej Kyllingemødre og fædre
Vi er så mange der har kyllinger for tiden.
Jeg vil så gerne gi mine små kyllinger varieret og alsidig mad, men kan godt blive i tvivl hvad de små maver kan tåle.
Jeg ved jo at der sidder så mange bag skærmene med oceaner af gode idder og erfaringer, så er det at jeg tænker.
Skal vi ikke lige dele det med hinanden nu hvor det er aktuelt for mange af os ?
Kom med gode foder forslag.....
-
Jeg tror de kan tåle stort set alt, hvad de voksne får, for når man ser skrukken tage dem med rundt i haven er det jo alt de spiser.
Hvis du giver dem grønt skal det være meget fintklippet. Jeg har sommetider taget græs og givet mine et døgn gamle kyllinger med skrukkens velsignelse; jeg klippede det i bittesmå stykker, og lagde foran dem, og skrukken viste rigtig kyllingerne, hvordan de skulle spise det.
Fint hakket nærmest moset hårdkogt æg, er også et hit.
Selvfølgelig er det jo nemmest, når skrukken passer dem.
-
Nu tænker jeg på kyllinger der udruget i kasse og ikke har en mor andet end mig ;) der skal vise dem hvad der er godt.
Er der nogen former for kød, der er godt til de små kyllinger ?
Hvad med hirse ? kan kyllingerne tåle skallerne der er uden om ?
Husker jeg rigtigt at der er nogen der giver kyllingerne undulat blanding ?
-
Jeg har givet mine magert hakket oksekød, og også hakket kalvehjerte er godt, men det skal finpudses, så der er ikke er noget fedt på. Hirse er også godt.
Jeg vidste godt det var dine små hollændere. *p
-
Jeg har gode erfaringer med havregryn(evt opblødt med lidt vand)..undulat el. kanarieblanding og selvfølgelig kyllingestartfoder. Derudover har de en bakke med fuglesand, som kan købes billigt i Rema..efter 3-5 dage gir jeg dem franskbrød opblødt i vand, det er de vilde med..og drøner rundt med franskbrød i næbbet og de andre kyllinger lige i hælene..sjovt syn..vh. Rikke
-
Jeg opbløder ikke i vand, jeg smulder det ned til dem, og de elsker det, jeg giver alt muligt appelsin har jeg lige prøvet, det var super alt var væk, hakket æg, hakket tomater alt grønt fint klippet, hirsekolber ja der er næsten ingen grænser for hvad de vil spise, forleden kogt blomkål og gullerødder de guffede det bare i sig :D
-
Skvalderkål hakket godt i stykker. Hyldebær og havrgryn plejer også at være store hit her :D
-
Nu er det jo ikke alle som har skvalderkål.. ;D
-
Nej, det er jo rigtigt, men det har man somregelt hvis man ikke plejer alle områder lige godt :D.. Her er ihvertfald rigeligt, og det passer lige med at når jeg slutter i den ene ende af stykket med skvalderkål så er der kommet nyt op der hvor jeg startede, så det er fedt nok :D
-
Nu er det jo ikke alle som har skvalderkål.. ;D
Bare det var mig der kunne sige det.....
Sikken en masse guldkorn der lige kom... tak !
@Marianne, er kødet råt ?
-
Ja, det er rigtig husket - det med undulatblandingen.
Jeg køber en pose undulatblanding hver gang jeg får et hold nye kyllinger.
Jeg har læst det i Helen Ørndorf's artikel "Kyllinger" under "Artikler om avl" ude i venstre side.
Der er i øvrigt mange flere gode råd at hente! :)
Held og lykke!
-
@ Lene
Mine små får også franskbrød, ikke opblødt. Sand i bunden til at rode i og nippe lidt a`og har vi en rest kogte ris så ææææælsker de det.
Hvis de skulle få store klatter i rumpætten, så vasker jeg dem forsigtig og putter derefter vaseline på ;D så glider lo...t nemmere og sætter sig ikke fast *e
Pøj pøj med dem.
-
Spegepølse! I små doser, forstås.
Det er også godt som hønsegodbidder!
-
Jeg har læst det i Helen Ørndorf's artikel "Kyllinger" under "Artikler om avl" ude i venstre side.
Der er i øvrigt mange flere gode råd at hente! :)
Held og lykke!
Åh ja, jeg glemmer ofte lige at konsultere de gode faste sider.
-
Ja, kødet er råt, og selvfølgelig helt friskt, jeg fryser det i meget flade pakker, så man lige kan brække et stykke af. De elsker det simpelthen, både kyllinger og de voksne.
Vi bruger blendet kalvehjerte til nogle af vores akvariefisk også (discus).