Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Edwardlind efter 14 December , 2015, 21:18
-
Hejsa.
Jeg går lidt og leger med tanken om at lave en indhegning med et bevægeligt hønsehus til der vil kunne huse hanekyllinger fra varmefrie til de skal slagtes.
Jeg har aldrig rigtigt opdrættet kyllinger med slagt for øje, det har altid bare været en sidegevinst. Men kunne egentligt godt nu tænke mig at opdrætte nok at til at kunne “sælge” til venner og familie. Sælge i parentes grundet at det ikke er med overskud i tanke, men det skulle gerne kunne gå i nul. Da det er dyrt nok at have høns i forvejen.
Hønse mæssigt ville jeg gå efter at blive i “mine” racer, da det vil være nemmest.
Men hvor billigt vil jeg kunne opforstre et par ordentlige slagthaner og hvor hurtigt. De vil have mulighed for frisk græs mm. hele tiden og kunne bevæge sig over et stort areal. Det vil primært være i forår/sommer månederne det vil være aktuelt så markerne skulle gerne være meget næringsholdige.
Nogen der har afprøvet noget lignende - og vil jeg kunne lave hanekylling der går i nul uden af kræve vanvittige priser fra familie medlemmer?
E - tak på forhånd.
-
Har ikke erfaring med det, men går da lidt selv med lignende tanker (i hvert fald "opdræt til slagt" delen).
Mht. pris så tvivler jeg på det vil kunne gå helt i nul. I hvert fald hvis du tæller arbejdstimer med.
Jeg synes at have læst et sted at når de er omkring 5 mdr. gamle så er tilvækst kontra ekstra foderforbrug ikke længere gunstigt, og herefter holder man mest dyrene for udelukkende at få mere krop på dem.
Citat fra Faverolles klubbens hjemmeside:
Som slagtedyr vandt denne nye race hurtig berømmelse, ikke mindst som halvdelen af den berømte krydsning Faverolles/ Gatinaise (en anden fransk kødrace). Dette krydsningsprodukt havde fremragende egenskaber som kødproducent til de kræsne franske ganer. I England fandt man også ud af, at faverolles var velegnet i krydsningsproduktionen. Her krydsede -og krydser - man racen med lyse sussex, der efter sigende skulle give et udsøgt slagtedyr.
Altså kunne en krydsning (udelukkende til slagt) være en mulighed?
Ang. økonomien, siger man så ikke at en fuldvoksen høne spiser ca. 150 g. foder dagligt? Så kan du jo prøve at regne lidt på det (kyllinger spiser jo nok en smule mindre i starten).
Men hvis du sælger et fornuftigt slagtedyr til 50-75 kr. får du vel alt andet lige et fornuftigt tilskud til dit opdræt /o
-
Siden vi begyndte at snakke om stalddørssalg af slagtet fjerkræ, så har vi fået en utrolig masse henvendelser af folk der geren vil købe! Både private og såmænd også virksomheder. Så der er helt sikkert et marked for gode kyllinger.
Med hensyn til race, så er Labresse en af dem som bruges ofte. Sussex i hvid/sort columbia også. Prøv evt at høre Mathias som har Labresse http://etlivpaalandet.dk/
-
Jeg regner ikke noget af det her i arbejdstimer. Fordi så ville jeg ikke kunne overskue denne hobby meget længere hehe.
En faverolles blanding - ja, det kunne nok være muligt. Men så skal jeg fjerne muligheden for at lave rene hønsekyllinger. Hvilket jeg vægter højere end slagtedyrene.
50-70kr? Det lyder da egentligt meget fair. Er det unfair at regne med at en hane koster én halv krone om dagen? Så er der regnet kyllinge tiden med, for man kan vel ikke regne med at de spiser som en voksen før de er i alderen 10-12 uger.
Jeg har prøvet MANGE hønseracer. Men har mest haft langsomtvoksende høns såsom Brahma, Jersey Kæmper, Orpington mm. Så vi har altid bare slagtet når vi havde overskud, eller når vi havde lyst til en hanesteg. Og vi har da kunne mærke en forskel på en 25 ugers hane (som vel nok er det yngste) vi har slagtet. Og en hane der var et par år. Men faktisk ikke noget der gjorde det store for os.
Den ældre var selvfølgelig grovere, men meget mere smagfuld. Og mine erfaringer siger at tilberedningen afgøre meget mere end alderen. Så længe man har alderen i baghovedet.
Tror bare jeg prøver lidt frem - vil bare helst ikke ende i en situation hvor jeg enten ikke kan komme af med kyllingerne, eller lave for få. Men har stukket en finger i jorden, og har kunnet finde folk der var interesseret, hver i en 3-5 stykker. Og tror derfor ikke det vil være et problem at afsætte 20-30 kyllinger - plus det ikke ville lave pladsproblemer.
Hvis jeg nu i første forsøg laver 20-30 kyllinger.
30kyllinger*20uger*3,5kr = 2100kr.
Så vil jeg kunne sælge hver kylling for 70kr. Hvilket da må siges at være meget fair - også ved man de er sunde, og har haft det godt.
Nogle der ved hvad en faverolles vejer slagtet ved 20 uger?
Tak for hurtigt svar - verdensklasse.
-
Det er i al fald et spændende projekt. Jeg er ikke sikker på jeg forstår hvorfor du ikke har mulighed for at lave renracede. Du kan jo eks. holde en Sussex hane, og 5 Sussex høner, og 5 Faverolles høner. Det der kommer fra Sussex æggene kan så blive til æglæggende høns, og de kan også sagtens slagtes, da Sussex før i tiden var en af de mest avlede til slagt i England (især den lyse, da man dengang solgte dyrene med fjer på, og den lyse tog sig godt ud på disken).
Sussex/Faverolles blandingerne skal så ikke avles på, men udelukkende slagtes.
Går selv med tanker om at skaffe noget Faverolles høner, som min Sussex hane kan sættes på, og så skal kyllingerne slagtes. Og grunden til jeg overvejer at skaffe Faverolles, i stedet for kun at avle Sussex (som jo også er ret hurtigtvoksende), er at laksefarvede Faverolles ikke skrukker, hvilket mine Sussex gør. Og så giver det ingen æg jo :D
Men efter at have læst her i tråden kunne jeg da måske også overveje La Bresse. Hmm, decisions decisions
-
Synes det lyder meget billigt. Er godt klar over, at du ikke vil indregne arbejdsløn, men der går alligevel meget tid og mange kræfter bare fx med plukningen. Jeg har ikke regnet foderforbrug mm ud, men hvis jeg får mulighed for at sælge, så vil jeg ikke under 50 kr pr kg.
-
1,5 kg. slagtet kylling er også 75 kr, ved 50 kr/kg, så den er vel ikke helt gal? :)
-
Det er nok fordi jeg er vant til dyr, der for det meste ligger over de 2 kg ;) Men Edward skriver jo også 50-70,- pr dyr. Det synes jeg er billigt, hvis det er dyr på omkring de 2 kg, og især hvis man skal stå for at plukke og rense dem.
-
Ja. Det kan vist godt være.
Ja, for hvis man skal til at investere i en plukkemaskine, så stiger budgettet jo.
-
Jeg kender en med plukkemaskine jeg kan bruge - gratis. Så den udgift er jeg fri, hvilket er skønt. Mit største problem er egentligt en gruekeddel, det er ikke så nemt at holde vandet varmt når det er 30 haner der skal igennem - nogle ideer? Vil man eventuelt kunne lave sin egen, med et stort gasblus og termostat?
Jeg læste lige på facebook at folk foreslog at lade sine Faverolles gå til 24 uger. Og de ved denne alder kan nå 2,5-3 kilo!! Kan det virkelig passe?
Jeg kan godt se hvad du siger Raziel - og det bliver nok også en 50-60 kr pr. kilo. Da det jo ikke et en forretning, men mere en vennetjeneste. Jeg ønsker dog at have et lille “overskud”. Bare for at fjerne nogle af sideudgifterne. Og siden målgruppen er familie og nære venner. Er der jo tit sidegevinster ved sådanne salg. I hvert fald efter hvad jeg har erfaret - som frisk ung gut.
E
-
Hvis det skal koste gratis at lave haner til slagt, så er det vist billigere at gå i Netto. :P
Det koster at fodre dem op, for de skal have et ordentligt foder (nok proteiner) for at kunne sætte kød og ikke bare blive store knoglede med en masse fedt indvendigt.
-
Ved ikke helt hvor du ser det skal være gratis. Det skal bare ikke koste en formue - deraf jeg søger andres erfaringer ang. prissætning og udgifter til foder mm. :)
-
jeg har kikket lidt rundt på marked for kyllinger og fundet følgende priser:
kr 202,00 for 1,8 til 2,0 kg - Mineslund Netbutik
kr 95,00 pr kg, hos Johannesminde økologisk gårdbutik
kr 89,50 pr kg hos Økokyllingen, Randbøl
kr 295,00 for 2 x 1,2 kg hos De Fire Årstider
Det er så incl moms men ikke fragt, den kommer oven i.
Som privat må man sælge momsfrit op til kr 50.000 årligt. Dog skal salgssummen beskattes på normal vis.
Så skal der være bare lidt hoved og hale i at sælge fjerkræ - slagtet og udtaget - selv til familie og venner - så er en pris på kr 50 - 70 pr dyr ikke realistisk overhoved. Kilo prisen skal op på min kr 80 - 100 for vores privat opdrættede dyr - syntes jeg ::) I mit tilfælde incl moms.
-
Ang. varmt vand... vi plejer ikke at slagte så mange ad gangen pga at jeg har en muskelsygdom, og hurtigt får ondt/bliver træt, en 5-6 stykker er max, hvis min mand hjæper.
Vi plejer at bruge en stor spand og starter ud med ca 80 grader varmt vand, og topper op med kogende vand, som vi har inde på komfuret efter hver andet dyr.
Jeg har for nyligt fået et gasblus med tilhørende stor gryde, men har dog ikke fået den prøvet endnu. Jeg tænker at det går for langsomt med at varme vandet op på den, så vi vil varme vand på komfuret først, og så bare bruge gasblusset til at holde det varmt med. Jeg tror ikke termostat er nødvendigt, men kunne måske være rart. Det lyder i hvert fald meget smart, hvis man kan få det til at køre.
-
Hans Kurt - Ja det kan jeg godt se, det ser nu også meget dyrt ud synes jeg. Men jeg prøver af med et par stykker og regner mig frem til prisen efterfølgende. Hvor meget inderdøres areal tror i de vil bruge, det vil jo være om sommeren de er der, og kommer derfor nok ikke til at bruge huset så meget som ellers. De vil have et udendøres areal på godt 3000kvm. Hvor deres hus vil være placeret i midten af. (De går på en ikke længere brugt hestefold - hvor der er sat hønsenet på i stedet for ledning.)
Hvor stor vil i mene jeg skal lave huset. Jeg har et hus nu, jeg vil kunne bruge (2 sammenlagte togvogne, de er vel nok 40kvm i alt).
Vil det være nok til at jeg engang kan have 50-70 haner på samme tid i en alder af ikke mere end 20 uger?
Tror jeg prøver at lave sådan et setup med et thermostat. Hvor stor en gryde/spand bruger i?
E
-
Synes det lyder fint til det antal unghaner. Har du overvejet noget i forhold til rovdyr? Nok især ræv og rovfugle.
Jeg bruger en 20 liters spand. Det går fint, selv til mine store brahmaer.
Synes det lyder som et rigtig spændende projekt, men du skal jo være lidt forsigtig med at overholde reglerne, så du ikke får ballade fra fødevarestyrelsen. Som det er nu, må du jo kun sælge dem aflivet og plukket, så det skal jo times med at køberne kan komme og hente dem ret hurtigt efter slagtning og selv tage indvoldene ud. Tror også du skal være ret sikker på på forhånd, hvor mange du kan afsætte. Jeg selv har i år lavet 100 kyllinger. Der har været mange høner imellem, som er solgt og jeg har selv beholdt nogle stykker. Men jeg har så stået tilbage med ca 45 haner, og selvom vi spiser hanesteg hver weekend, så har jeg lige nu ikke plads i fryseren til de sidste 9, hvoraf de 5 burde være slagtet nu. Det er lidt træls at skulle gå og fodre på de sidse og bruge tid på dem her i vinter.
Nu skriver du jo "haner". Har du tænkt dig først at købe dem, når de kan kønsbestemmes, og så fede dem op til slagt?
-
Jeg er godt klar over reglerne fra fødevarestyrelsen, og “aftalerne" er derfor også drøftet som en fast dato hvor folk henter dem. Men da det hovedsagligt er nære venner og familie vil det ikke være et problem. Det er jeg sikker på.
Jeg vil tage æg fra mine nuværende og kommende høns, som hovedsagligt vil være Faverolles, Jersey Kæmper. Men må sige jeg er blevet lidt fristet af at lave nogle blandinger til formålet. Faverolles-Sussex. Jeg er bare lidt nervøs for antallet af overskuddet af ikke brugbare høner..
Der er derfor tale om 6-7 ugers til 24 ugers kyllinger der skal gå i den indhegning.
Tak for svar
E
-
Altså hønerne kan jo også godt slagtes. Jeg har ikke selv slagtet høner endnu, men jeg går ud fra at de måske bare er lidt mindre end hanerne. Alt efter hvor lang tid de får lov til at gå, kan det dog være en udfordring at hanerne slås mere, når der er høner til stede, og dermed bruger mere krudt på at gøre sig til over for hønerne og slås med de ande haner, end at spise og vokse.
-
Hvis man fodre godt, så kan man godt slagte de store racer fra ca. 5-6 måneders alderen. Jeg få slagtet mine tidligere ca. 4 måneders alderen nogle gange, da det kan knibe med pladsen, og jeg ikke har behov for kæmpestege-
Apropos plads i fryseren, så kan man jo partere dem i halve eller bryst, lår osv. hver for sig. Man kan jo også skære alt kødet fra og hakke det. Hvis man gør det, så kan jo flå dyret i stedet for at plukke det og dermed også spare tid.
Mulighederne er mange. Men en ting (synes jeg) er lækkert og det er at man 100 % ved hvordan dyret er blevet fodret og med hvilke foder. Samt hvordan det har levet og ikke mindst blevet slagtet.
Så for mig er det ren luksus at slagte og spise mine egne haner. /o
En 50-60 kr. pr. kg. tror jeg er meget rimeligt, hvis man bare vil have dækket lidt af omkostningerne hjem-
-
Det var lige præcis også min tanke Lene. Jeg synes bare næsten det er en skam at slagte friske og unge høner. Men vil heller ikke sende blandingsfugle ud i handelen..
Læste lidt videre - og kan se at høns som Maran også skulle være virkelig gode slagtehøns. Er der noget om snakken, kan se i begge har Maran. Jeg har en forhånds kærlighed for de franske racer. Og er derfor nemt overtalelig til nye racer... Og især hvis de har en blå farvevariant..
Men skal nu nok alligevel prøve at begrænse mig. Så det vil højest sandsynligt udelukkende være Faverolles, Wyandotter og Jersey Kæmper. Måske med et par Sussex høner ved Faverolles..
-
Maraner er ganske udmærkede egnet til både æg og slagt.
-
Jeg er meget tilfreds med mine maraner. De vokser hurtigt, er nemme at kønsbestemme fra 4-5 ugers alderen, får en god størrelse i løbet af 5-6 mdr, og ligger så omkring, (som regel over) 2 kg v. 6 mdr. Kødkvaliteten er også rigtig god.
Hønerne er gode æglæggere, og jeg har haft nemt ved at få solgt overskudshønerne.
Kan se du bor i Skive området, så du er velkommen til at komme og se mine maraner (og andre høns). Det er nogen gange nemmere at bestemme sig, når man ser dyrene i virkeligheden.
Faverolles/maran kunne sikkert også være en god blanding. Jeg har haft maran/wyandotblandinger i år. Det var også vellykket, selvom jeg havde regnet med de blev lidt større.
-
Først vil jeg sige at det lyder som alletiders projekt og kunne være fint nogle ville udnytte alle deres overskudshaner til fulde.
Der er dog nogle udfordringer du skal tage stillinger til og eventuelt regne på for at det kan komme til at gå nogenlunde op. Så med det rigtige udgangspunkt kommer du måske ikke helt i nul, men tæt på alt efter dine muligheder og hvad der regnes med.
Ved at vente til senere på sæsonen med mere varme i luften vil du også kunne spare på varmelampernes forbrug samt færdigfoder da der er mere gratisfoder på denne tid af året. Ved at begynde tidligt(vintermåneder) kan man få dyrene lidt mere op i størrelse end ellers, men nok mere vigtigt til udstilling eller dem der bare ikke kan få dem store nok, men koster så også mere til varmelamper i længere tid og ekstra færdigfoder til at vokse af plus gratisfoder er der heller ikke særlig meget af på denne tid af året.
Hvor hurtigt du kan fede dem op til slagt afhænger af hvad du selv har af ønsker for det endelige slagteprodukt. Som størrelse, mængden af kød/skrog, smag og konsistens.
De får jo mere størrelse jo ældre de bliver, men i starten er det hovedsageligt skrog/knogler der udvikles imens det er mod enden at de sætter muskler og kødet.
Dyrene spiser også mere og mere med tiden i forhold til hvad tilvæksten er. Det vil sige at fra dyrene er ca. 14 uger gamle spiser de forholdsvis meget i forhold til den ekstra vægt de vil lægge på efterfølgende. Til gengæld den vægt som de lægger på efterfølgende vil være næsten ren kød.
I starten omkring 12-14 uger er kødet meget meget mørt og bliver langtsomt grovere med alderen hvilket giver mere at tykke i. Smagen er heller ikke helt den samme hvor flere synes der kommer mere smag i kødet jo ældre det bliver og mere kraft i også til suppe.
Tilberedning har nemlig meget at sige for smag og konsistens, men ikke sikkert familie og venner vil bruge lige så lang tid på tilberedningen som en selv og derfor skal man måske ikke lade dem blive for gamle igen da der her er større sandsynlighed for en tør eller sej oplevelse i forhold til hvordan man kan behandler købekylling og meget unge dyr under tilberedningen.
Foder kontra tilvækst og prisen på dette handler jo også om hvor meget gratisfoder du kan få dem til at spise samt om du har mulighed for at supplere op med billigt korn fra bonden eller dyrt færdigfoder det hele som de skal leve af.
Gratisfoder er græs som en stor gård vil sørge for og hvis denne er beplantet med træer og buske vil dyrene ofte være ude i længere tid og spise af dette. Til dels fordi de føler sig mere sikret mod rovdyr og til dels fordi de er mere beskyttet overfor vind og vejr.
Økohønserig nær os har sparet en del i foderet efter de beplantede udearealerne til med træer hvorved hønsene nu benytter hele arealet hvorimod før holdte de sig tæt på huset og tog kun det græs der var nær dette.
Så kan være dette skal overvejes og måske tidlige frugttræer og bærbuske vil kunne nå at give noget dyrene også ville kunne udnytte inden de skal slagtes. Ellers træer og buske der tiltrækker mange insekter for animalsk protein som er vigtigt for kødsætning hos dyrene.
Høns udnytter også kornfoderet bedre hvis det er knækket eller valset i forhold til hvis det gives helt. Hvis man selv står for denne proces bliver noget af kornet nedbrudt til støv hvilket kan laves til et blødfoder med lidt væske samt andet for at udnytte det hele og spares hvor der spares kan.
Spiret og opblødt korn udnyttes også bedre end helt korn plus det fylder mere i kråsen så de ikke forspiser sig i foderet og bliver dvaske og glemmer at søge gratisfoder selv. Derfor hvis du har mulighed for at fodre flere gange om dagen og sørger for der bliver spist op hver gang er sandsynligheden også for de ikke forspiser sig og bliver dvaske overfor ekstra fødesøgning. Plus det de forspiser sig i ikke bliver udnyttet men bare kommer ud i den anden ende som ekstra rengøring til en selv.
Om man vil udnytte krydsningsfrodigen eller ej er op til en selv, men selv de renracede burde kunne lave nok der kan bruges og mere at vælge imellem blandt afkommet til kommende avlsdyr selvfølgelig også.
Ellers er alle Franske racer lavet til super kødkvalitet sådan set og Sussex og Dorking skulle også være fine på dette punkt. Jersey Kæmper er lavet for at få en så stor steg som muligt men kan godt være lidt tid undervejs for at opnå dette.
I industrien udnytter man krydsningsfrodigen, men også racemæssige forskelligheder for at få et produkt med så meget kød og så lidt ben som overhovedet muligt. Dette gøres ved man tager en stor tung race med ekstra meget kød og vægt som også har store knogler for at kunne bære denne vægt. Denne parres på en mindre meget hurtigtvoksende race med fin benstruktur for at man ender med et stort dyr med meget kød lille skrog og voksende meget hurtigt. Dette er også grunden til benene kolapser under slagtedyrene i industrien da stor vægt og lille benmasse der ikke kan bære vægten sammentidig med kroppen vokser så hurtigt i forhold til benmassen gør det ikke bedre.
Man kan godt udnytte det samme princip i det private uden det bliver så ekstrem at benene kolapser under dyrene som i industrien.
Dette gøres ved at tage en stor og tung race som feks dine Jersey Kæmper og parre på en race som Sussex der vokser meget hurtigt og er finknoglet.
Kunne også bruge La Bresse som vidst er dominant hvide og derfor vil alt afkom i første generation blive hvide og derved undgå sorte fjerstruppe.
Ellers Nøgenhalsenes gen bevirker at dyrene bliver ikke bare lidt men meget nemmere at plukke samt genet ofte bevirker at krydsninger får mere masse og mere brystfylde end ved bare normal krydsningsfrodighed hvilket heller ikke er ringe og de vokser desuden også stærkt.
Håber lidt af dette kan bruges.
Kan så lige siges den bedst smagene kylling/unghane jeg fik var nede hos Lene som vidst var Maran eller Jersey og var tilberedt rigtig godt. Udover dette var det nogle Krydsninger af Australorps og Maran der smagte bedst af det vi har fået herhjemme.
-
Har faktisk læst på mange engelske hjemmesider at nogen bruger Indiske Kamphaner til eks. Sussex, da man så får et stort og fyldigt bryst. Der er også nogen der bruger afkommet ar blandingen til at krydse tilbage på en ren Sussex, for at udnytte krydsningsfrugtbarheden.
-
Australorp og indiske kamphøns er også en interessant kombination Black Welsh http://castlefarmeggs.co.uk/?page_id=787
-
Meget meget informative indslag tak for det.
Pia - Jeg er ikke bosiddende i Skive længere har bare ikke fået det opdateret. Bor faktisk slet ikke i Danmark længere.
Jeg må næsten have nogle Sussex høner så, de lyder jo til at kunne bruges til så meget. Nøgenhals.. Hm, hvis de er til at opdrive i store kunne det da være en mulighed. Men er det ikke en ret lille høne? 2 kilo eller i den omegn.
Indhegningen er op af en væg, og der er både træer og “buske” i forvejen. Buske i parentes, da det ikke som sådan er buske men høj grov vegetation i nogle dele af indhegningen.
Jeg har på nuværende tidspunkt Brahma, Jersey Kæmper, Wyandotter og en enkelt Australorps. Samt nogle dværge, men dem er der jo ikke meget kød på. Og ideen var så at købe nogle Faverolles da der er en meget dygtigt opdrætter af Faverolles i nærheden af mit hjem.
Tror jeg har udtænkt en slagplan her for begyndelsen - og kom lige til at tænke mig om. De danske fødevareregler gælder sku da ikke i Frankrig. Og har lige tjekket op. Jeg har noget løsere tøjler. :police:
Så det er jo perfekt - men igang skal jeg. Tror jeg ruger det første hold ud engang i marts, så er de klar i juli ca. efter hvad jeg har konkluderet. 8)
Men vi har jo et noget mildere vejr her, så måske jeg egentligt kan spænde buen lidt hårdere, og sende de første æg i maskinen allerede januar/februar og opnå samme resultat. I mit område er der ingen sne, og det spirer året rundt. Så det er egentligt ganske nemt.
mange tak for svar alle sammen - nogle der kan forklare hvide/=/sorte fjers indflydelse???
-
Bor du i Frankrig? Øv hvor er jeg misundelig. Elsker Frankrig. Især Provence området :-)
Det med de hvide og sorte fjer tror jeg der tænkes på at høns med sorte fjer kan være svære at få plukket helt pænt hvis de er et træls sted i deres fjerskifte. Men jeg oplever det altså ikke som et problem med mine sorte høns, hvis jeg bare venter med at slagte til de er næsten færdige eller helt færdige med at danne nye fjer.
-
Jep jeg bor i en lille provinsby til Nantes. Nordlige vestkyst.
Okay, så hvis man bare tænker sig lidt om burde det ikke gøre en forskel. Har aldrig i mine dage slagtet en hvid høne nemlig.. :)
-
Når du nu fortæller du bor i Frankrig, hvorfor regner du så i kr og ikke i EU - det undre mig noget <J
Du har stadig ikke rettet din profil - det er ellers nemt <:
-
For at ikke gøre det mere kompliceret end det er. Jeg havde lige en middag der skulle overståes HansKurt. ;) Håber den går.
Om jeg skriver 12€ eller 85kr er vel ligevidt er det ikke? Jeg er stadig dansk, kommer tilbage til Danmark når det engang er tid. Og jeg har tænkt mig at lave det samme når jeg kommer hjem engang. Så det skal nok lade sig gi sig alt sammen.
Edward
-
Jeg føler blot at du spiller min tid, da jeg havde kunnet sparret at finde :
jeg har kikket lidt rundt på marked for kyllinger og fundet følgende priser:
kr 202,00 for 1,8 til 2,0 kg - Mineslund Netbutik
kr 95,00 pr kg, hos Johannesminde økologisk gårdbutik
kr 89,50 pr kg hos Økokyllingen, Randbøl
kr 295,00 for 2 x 1,2 kg hos De Fire Årstider
Det er så incl moms men ikke fragt, den kommer oven i.
Som privat må man sælge momsfrit op til kr 50.000 årligt. Dog skal salgssummen beskattes på normal vis.
Så skal der være bare lidt hoved og hale i at sælge fjerkræ - slagtet og udtaget - selv til familie og venner - så er en pris på kr 50 - 70 pr dyr ikke realistisk overhoved. Kilo prisen skal op på min kr 80 - 100 for vores privat opdrættede dyr - syntes jeg ::) I mit tilfælde incl moms.
Da det jo er irrelevant at oplyse dig om det, når du ikke er i DK.
-
Det skal du nu ikke føle. Da det efter egen research matcher priserne meget godt her i Frankrig. Men beklager meget du har fået den oplevelse..
-
Så kunne jeg godt finde på og prøve alle de forskellige Franske racer nu du er i hjemlandet og kan få dem i den rigtige kvalitet og ægthed.
I Metz til europaskuet blev jeg især overrasket over hvor store La Fleche var i forhold til dem set herhjemme og i Tyskland plus de også var mere rolige af sind. Hvor de ellers siges og være vilde i temperament.
Der er jo også forskel på den Franske Faverolles, Tyske Faverolles og Frankrig har en mere der ligner den tyske også i farve/tegning bare uden skæg.
-
Det var da en rigtig god ide, Frank. Så kunne vi også få nogle billeder at se, hvordan høns holdes i Frankrig - måske vi kunne få et fif eller to ::)
-
Edwardlind, du har vel også været rundt og se nogle hønsehold i dit nærområde ?
-
Hvad så Edwardlind, du var her inde på DFF -19 December , 2015, 16:45 - , har du ikke noget nyt ::)