Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Benny Rafn efter 02 Oktober , 2015, 16:48
-
Er der et bud på hvornår man aldersmessigt skal glemme grillkylle og så tænke på tarteletter i stedet.
Benny
-
Snakker ikke af egen erfaring, men de gængse svar herinde har lydt på 1 års tid. Men mange siger nu også, at det kommer an på tilberedningen. Nærmest alt kan blive godt, hvis det langtidstilberedes.
-
Lav temperatur og lang tilberednigstid har alle dage kunnet få sejt kød mørt. Nogle siger en snaps i gryden skulle gøre underværker. Jeg foretrækker nu snaps direkte <H
-
Lav temperatur og lang tilberednigstid har alle dage kunnet få sejt kød mørt. Nogle siger en snaps i gryden skulle gøre underværker. Jeg foretrækker nu snaps direkte <H
Tak for svar, men det ville være noget af et bøvl at skulle binde gryden til rotessieret og så prøve at holde en snaps i gryden, jeg tror det bliver tarteletter , så nupper jeg selv snapsen.
Benny
-
Jeg har lavet en Sumatra hane på 9 måneder på 1900 gram, som grillkylling og han blev fin mør og med dejligt sprødt skind. "Hemmeligheden"? stå i nogle timer lav varme og så lidt "knald" på til sidst for sprødt skind.
-
Lene når du skriver lav varme, hvad mener du så?
-
Jeg startede med 100/150 grader.
-
Super Tak :-)
-
Jeg plejer for det meste at putte kræene i en stegepose og så i en kold ovn sat på 110-120 grader i 4-5 timer. Det er dyr med en slagtevægt på 2-3 kg. Men på den måde tror jeg faktisk ikke de kan få for meget. Den ældste jeg har tilberedt var en 11 mdr gammel silkehane. Det var inden jeg opdagede det forunderlige mirakel en stegepose kan gøre, så hans lår var lidt seje, men jeg er sikker på at en stegepose eller evt stegeso kunne ha rettet op på det.