Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: GokkeLotte efter 27 ſeptember , 2015, 08:10
-
Min smukke hvide Farverolles har lagt sig skruk. Nu er jeg i tvivl om det er for sent på året til at søge rugeæg- jeg har næsten lige købt nogle flotte maranæg til min mindste dværgmaran, men hun hoppede af efter 4 døgn, øv. De lå uden varme i 5 dage. Nu ligger Bianca på dem- efter 2 døgn stadig stabilt, bliver de til noget, eller skal jeg prøve at købe nye? Er der snart for koldt? De bor i uisoleret stålskur...
p.s. jeg prøvede i opråb uden held så spørger lige igen her- er det ok at en araucanahøne går med en Skånsk Blomsterhane (i stor) ?
-
Hvis der er ruget på æggene i 4 dage og de herefter har ligget kolde i 5 dage, så tvivler jeg på, at de æg klækker med kyllinger, men man ved jo aldrig ;)
Om det er for sent at lade en skruk få kyllinger nu, afhænger af de forhold du kan tilbyde. Skrukken skal nok holde kyllingerne varme, men problemet kan opstå, hvis hun forlader dem tidligt, så de stadig har brug for varmelampe - på denne årstid og frem.... vil især nætterne være kolde.
Din araucanahøne kan godt gå med en Skånsk Blomsterhane
-
Tak for svar :) Så får Minnie(araucanaen) et nyt hjem fra tirsdag- hun trives ikke så godt her.
Bianca er så rolig og blid + evigt fodersøgende :D Jeg bilder mig ind, at hun bliver en tålmodig mor <. Jeg gør lige skrukhuset klart og beslutter så i morgen- jeg har en varmelampe, men har aldrig prøvet at bruge den... Kan varmepladen til vandbeholderen også bruges, hvis nu...?
-
Nej - varmepladen til vandbeholderen er ikke egnet til andet end ...at holde vandet frostfrit og så til de kolde hønsefødder, som godt kan lide at stå på en tom plade, når det er rigtig koldt ;)
-
Så man kan ikke bruge pladen med rigeligt strøelse på? Min oldgamle hybrid har allerede ligget på den i 2 nætter- jeg kom til at tænde den ifbm et par meget mørke dage, og så må restvarmen have lokket, når jeg slukkede for den og juletræskæden... Hun havde selv skrabet hampestrøelse op på den.
Måske køber jeg bare en ekstra til de gamle, stivbenede til vinterbrug :) Hvor køber man varmeplader, altså de store? Den til vandet giver kun plads til 1, og jeg har 3 pensionister- de andre er på pind om natten pånær Farverolles og Orpington, som har høseng i jordniveau... Pensionisterne vil vidst helst bo inde i vores eget hus. Allerede nu skal vi passe på terressedøren sidst på dagen- brændeovnen står ca. 2 m. inde... :police:
Når høner når en alder, hvor kulde generer, bør man så overveje aflivning?
-
Du kan købe de store varmeplader (kyllingemødre) hos America. Jeg har et par stykker og jeg bruger dem både til kyllingerne og om vinteren ligger et par af mine ældre høner under sådan en varmeplade om natten.
En vandvarmeplade er ikke egnet til kyllinger, da de skal have varmen ovenfra, indtil de er fuldbefjerede ...og gerne lidt længere om natten, hvis det er sene kyllinger - desuden varmer en vandvarmer ikke nok. Den tiltrækker selvfølgelig de voksne høns, når det er rigtig koldt - da alle er glade for varme, så lidt er bedre end ingenting :)
Om man skal overveje aflivning, når en høne når alderen, hvor kulde generer?? - det må vel være op til den enkelte. Jeg kunne ikke rømme om det - mine får lidt varmehjælp....hvis de vil
-
Har hørt om en varmeplade til smågrise, som bliver aktiveret når dyret lægger sig på den. Aner ellers intet om den, men ideen er smart.
Mine to pensionister er begyndt at krybe tættere sammen i deres fælles redekasse om natten. Måske på tide at isolere kassen med fleece- og hundetæppe - ser ud til nattemperaturer på kun 5 grader.
-
De lægger ikke æg mere ud over måske et enkelt om ugen, men sådan har det været hele sommeren også.. De har været pæne i fjerdragten, men nu efter fældning, ser de stadig forpjuskede ud. De har alle tre døjet med kalkben som de eneste i den våde sommer- det fik jeg bugt med via fede lag af kokosolie, men nu er Røde Grethe ramt af miderne igen igen :P Det er som om immunforsvaret ikke længere er så godt, og fødesøgningen bliver mindre og mindre... Måske måske ikke med varme til vinter, men jeg vil ikke have frysende, halvsyge og for tynde dyr. ALLE andre stortrives bortset fra venneløse Minnie...
Jeg er fortsat i tvivl om søde Bianca og evt. kyllinger :-\ Det ER sent på året, og hun ville være førstegangsmor...
-
Jeg er fortsat i tvivl om søde Bianca og evt. kyllinger :-\ Det ER sent på året, og hun ville være førstegangsmor...
Ja..det må du så blive enig med dig selv, om hun skal ;) Var hun min søde Bianca, så fik hun ikke kyllinger. Jeg har pt en maran liggende skruk på hårdkogte æg, da hun heller ikke skal have kyllinger. Helt uden for planen og al sund fornuft, så har jeg pt. 5 kyllinger på 4 uger - ellers kommer der kun kyllinger her, når de kan se frem til at vokse op i forår, sommer, sol, varme og al den lækre føde, som de selv kan finde i naturen og blive store og stærke af.
-
Jens svarede i en anden tråd om samme emne, at hvad er forskellen, om man kommer ud af en æg i oktober med ned til frysepunktet om natten eller i marts med frostgrader. Fodermæssigt er kyllingestartfoder og senere voksefoder vel også det samme. Hvis man benytter den slags foder.
Det eneste der så mangler er græs og insekter, men grøntkål og andet godt fra indkøbscentrets grønthyller og æbler osv osv - kan det ikke være lige så godt ??. Hvis det er sollyset, så kan man jo forlænge de lyse timer med kunstlys.
Selvfølgelig syntes jeg også, at forårsmånederne er at foretrække, men når nu hønen vil ruge *e, så lad hende dog, måske på et par enkelte æg, så har man også en god søndagskylling til de tidlige forårsweekends. /o
-
Selvfølgelig kan det lade sig gøre at få kyllinger nu, men jeg mener, der er meget stor forskel på, om man kommer ud af ægget i oktober og har sin 'barndom' i 4-5 mdr. med meget korte dage, kulde, frost, gold jord osv - og på at komme til verden i marts - måske med nattefrost den første tid - men vokser op i forår og sommer med lange dage, varme, et stort naturligt spisekammer og ikke mindst aktive udedage, hvor man kan træne sin fysik og og få "gode ben" ....både når det gælder kyllinger med skruk og maskinudrugede kyllinger.
Jeg kan også se, at der i mange tråde her på forum om samme emne siges, at der er en tendens til, at sene kyllinger bliver mindre og mere skravlede end kyllinger som klækker, når dagene bliver længere og naturen spirer.
-
Og endvidere så trives sygdomme rigtigt godt i efterårets kulde, og ikke mindst fugtigt våde vejr.
Så jeg giver Helle ret i at det ikke er sæson for rugeæg og kyllinger nu.
-
Jeg har droppet det med rugning nu, har flyttet hendes udvalgte redekasse og hun har nu været ude i haven 3 timer....
Mht de 3 gamle ser jeg tiden/vejret an. Tak for svar! :-)