Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: lasset efter 20 ſeptember , 2015, 13:24
-
De æg jeg får fra mine høns, er grynede i æggehvidedelen, når de bliver kogt og ikke så faste og glatte i overfladen. Hvordan kan jeg undgå det?
Hønsene får tilskudsfoder, kalkskaller og hvede og desuden rester fra køkkenet samt ukrudt. Kan det have noget med kosten at gøre?
-
Opbevarer du dine æg i køleskabet?
Hvis Ja, så har de haft det for koldt. Frost eller nær ved giver grynede ægge hvider :)
-
Ved du om de grynede æg er fra den samme høne? Er der lidt urenheder indeni ægget?
Jeg spørger lidt af nysgerrighed - har haft en høne med samme problem med det grynede plus urenheder i ægget. Har læst at sidstnævnte kan skyldes betændelse i æggelederen ( tror jeg det var - i hvert fald noget betændelse i æglægningssystemet). Tænker på om der er en sammenhæng. Iøvrigt forsvandt det efter noget tid.
-
Den der grynethed du beskriver, er det ikke bare at æggene er for friske så de følger med skallen af?
-
Tak for jeres svar. Jeg har nu flyttet æggene fra øverst til nederst i køleskabet, så må vi se om det hjælper Charlotte. Æggene er alle grynede, så nej Lene, det er ikke fra den samme høne. Rene, nogle gange følger skallen med, men det er hele hviden der ligesom er grynet og ikke bare overfladen - skyldes det at de er (for) friske, og hvor længe skal man lade dem stå, for at undgå dette?
vh Lasse
-
Det kunne umiddelbart godt lyde som friske æg.
Mine står ikke på køl, da de bliver brugt ret hurtigt, gerne inden for en uge. Tror også de kan holde længere tid?
Men jeg venter en til to dage efter de er lagt, og det plejer at være nok :)