Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Maria2aaen efter 03 August , 2015, 07:44
-
Nogen som har racen Rhode island red? Jeg har af en bekendt fået at vide at æg af denne race smager grimt...?? Men kan det virkelig passe?
-
Sikke noget pjat, så skulle æg fra de røde/brune hybrider også smage grimt i det R.I.R er en af de oprindelige stamfædre.
Og desuden er en R.I.R også en rigtig god æglægger. Så det giver ikke megen mening at æggene skulle smage grimt...
-
Ps. jeg kender personligt et par opdrættere af denne dejlige race, og de klager i hvert fald ikke over æggene.
-
Måske er det denne her som spøger : Det kunne vel ikke tænkes, at der har været givet foder indeholdende raps. For inden for industrihønsene har der især tidligere været problemer med at "brune" æglæggere ikke kunne fodres med raps som proteinkilde, da det gav fiskesmag i æggene. Dette skulle dog været avlet ud.
Eller for meget fiskemel giver også afsmag i æggene.
-
Jeg tror måske ikke det er helt avlet ud, i hvert fald kører producenterne da stadigt med to slags industrifoder til "hvide høns" og "brune høns".
Det er i hvert fald ikke korrekt at deres æg smager grimt - det er garanteret et foderproblem!
-
Nå okay. Jeg synes også det var virkelig underligt, for jeg har også kun set racen beskrevet som en god æglægger.
men nu vi er ved foder. Bør man undgå at give høns med mange fjer bagtil blødfoder? Jeg synes nemlig at mine faverolles bliver ret snaskede bagtil. Mens der ikke er noget at se på hverken de skånske blomsterhøns eller RIR/new Hampshire blandingerne