Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: MikeNorbert efter 24 August , 2014, 11:08
-
Jeg Kan ikke finde protein indholdet i følgende foder emner:
Hvede
Byg
Havre
Foder majs
Foder ærter
Håber der er nogle derude der kan hjælpe
-
Byg og hvede ligger omkring 11-11.5 %
havre ligger omkring de 5-7 %
majs ligger lavt. Det er primær stivelse/fedt.
ærter ligger på 20-24 %
-
Det kommer også an på vejr og vind
-
Dansk korn, majs og ærter ligger lavt pga vores restriktive gødningsregler, udenlandsk (f.eks. fransk) har ofte højere protein indhold.
Det svinger også fra høst til høst, kig med på diverse landbrugsmedier - de offentlig gør de gennemsnitlige danske værdier efter høsten :)
-
Takker for svarene
-
Her fra 2013
http://group.dlg.dk/da/husdyrernaering/svin/aktuelt-nyt/naeringsindhold-i-korn-fra-hoesten-2013/
-
Protein svinger lidt fra år til år... men sådan cirka i mine foderblandinger:
Opvækst leve kyllinger:
50 % hel Hvede (ca. 12 g protein pr. 100 g)
10 % hel havre (ca. 10 g protein, 12 hvis den er nøgen eller sort havre)
15 % knækket majs (ca. 9,5 g protein pr. 100 g)
5 % knækkede gule ærter (22 g protein pr. 100g)
15 % hirse, (11 g protein pr. 100g)
hamp (48-52 g pr. 100g)
hør (25g pr. 100g)
boghvede (7g. protein pr. 100 g)
solsikke (0 g. protein)
Æglæggende høner:
40% byg (ca. 11g protein pr. 100g)
10% hvede
10 % hel havre
15 % knækket majs
5 % knækkede gule ærter
15 % hirse, hamp, hør, boghvede, solsikke
Dyr til slagtning
1 -11/2 måned inden slagtning:
10% byg
40% hvede
20% majs
10% foderærter
20% hirse, hamp, hør, boghvede, solsikke
I industrielt voksefoder er der gennemsnitligt 15,2 % protein i og det anvendes med indtil 90% af daglig foderration
I æglægningsfoderet Fuld af pep er der 25 % protein i og det anvendes med indtil 50 % af den daglige foderration.
-
kan se hvede/byg er sat lidt højt. man skal ikke regne med mere end 8-10 % som max. netop pga. bønderne ikke må gøde så meget som kornet har behov for.
her lå den på 9,1 % protein i hvede i år.