Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Tove efter 08 Juli , 2014, 21:34

Titel: 36 timers madbeholdning?
Indlæg af: Tove efter 08 Juli , 2014, 21:34
Jeg har endnu et hold, der er i gang med at klække. I morgen midt på dagen har den ældste været ude i 36 timer. Så kommer jo spørgsmålet: hvis det virker som om, der er flere æg, der vil klække på det tidspunkt.....hvad gør jeg så? Hvis jeg ikke tager de ældste/mest tørre ud, så dør de af sult/tørst. Og hvis jeg tager dem ud risikerer jeg at ødelægge resten af klækningen. De første gange i år har jeg taget de ældste ud - men er selvfølgelig i tvivl om det var rigtigt dumt! Så - hjælp!  ;)
Titel: Sv: 36 timers madbeholdning?
Indlæg af: Metmus efter 08 Juli , 2014, 23:20
Efter 1,5 døgn ville jeg helt sikkert tage kyllinger ud, men det dør klækningen ikke af, hvis du gør det hurtigt. Fugtigheden stiger lynhurtigt i maskinen igen efter du har lukket igen..
Titel: Sv: 36 timers madbeholdning?
Indlæg af: Helle K. efter 09 Juli , 2014, 05:52
Har man tid og interesse så er der i denne tråd nogle meget interessante argumenter imod at holde nyklækkede kyllinger længe og fastende i rugemskinen:

http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=810.0
Titel: Sv: 36 timers madbeholdning?
Indlæg af: Raziel efter 09 Juli , 2014, 11:10
Interessant tråd :) Sådan lidt derhen ad, så har jeg tit tænkt på hvad der sker, når man henter daggamle kyllinger på måske 2-3 dage og sætter dem til sin skrukhøne. Hun tror jo de lige er klækket, og kan måske komme i tanke om at ligge yderligere et par dage inden hun tager dem ud af reden. Så når de jo at bliver temmelig gamle inden de får mad.