Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Marianne Vedel efter 09 April , 2009, 21:09

Titel: Friske æg?
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 April , 2009, 21:09
Jeg har læst, at man kan tjekke om æg er friske ved at lægge dem i et glas vand med 1 tsk opløst salt.
Er det friskt ligger det på bunden,
Har det en vis alder vil det stå lodret med den buttede ende op
Og er det rigtig gammelt vil det flyde.

Er der nogen, der har kendskab til om metoden holder?
 <E
Titel: Sv: Friske æg?
Indlæg af: Børge Bech Jensen efter 09 April , 2009, 23:00
Det lyder sandsynligt.
Et frisk æg er der ikke fordampet noget fra, altså meget lille luftlomme, et gammelt æg har mistet noget væske, altså dermed indtørret noget, og større luftlomme.
Nøjagtig ligesom når vi ruger.
Titel: Sv: Friske æg?
Indlæg af: Thomas. efter 09 April , 2009, 23:41
Du kan også bare tjekke om der er en varme forskel på de to ender af ægget ved at holde det op til din læbe ;D

Jeg troede det var lyv til at starte med men det virker  :o
Titel: Sv: Friske æg?
Indlæg af: Børge Bech Jensen efter 10 April , 2009, 02:45
Det ville jeg så ikke gøre...

Salmonelle siges jo at sidde på skallen.