Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: hoejberg efter 04 April , 2009, 19:18

Titel: Kylling?
Indlæg af: hoejberg efter 04 April , 2009, 19:18
Hvor længe er en kylling en kylling, og hvornår er det en suppehøne ???
Det er nok en underlig spørgsmål, men når vi skal til at slagte for første gang er det rart at vide hvad man skal bruge dyret til :-\
Titel: Sv: Kylling?
Indlæg af: Lene Kongstad efter 04 April , 2009, 21:51
Herinde på Forum kalder vi jo kyllingerne for teenagere når de når en vis alder.
Det er vist når de har fået fjer på  ;)
Det er vist lidt forskelligt fra race til race.
Jeg har slagtet maraner på 12 uger og på 15-17 uger.
Det kunne godt betale sig lige at "give dem" de ekstra 3-4 uger.

Det bedste råd er at du føler dig frem på dyret, selvom at det virker lidt markabert  :-\

MVH Lene
Titel: Sv: Kylling?
Indlæg af: Lene Lestat efter 04 April , 2009, 21:55
Jeg vil tro de er kyllinger/ungdyr indtil de begynder at lægge æg. Og er så derefter "suppe" dyr.

Så efter en 6 måneders tid ca.
Titel: Sv: Kylling?
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 04 April , 2009, 22:09

Det bedste råd er at du føler dig frem på dyret, selvom at det virker lidt markabert  :-\

MVH Lene

 ;D ;D Jeg kan ikke lade være med at tænke på Kaj Løvring... Kaj fik spørgsmålet : Hvad er sværest at lave... Drenge eller piger !... Piger svarede Kaj, Det hele skal jo sidde så nøjagtigt, så en ung mand kan finde det i mørke 18 år efter...  :D
Titel: Sv: Kylling?
Indlæg af: Marianne Vedel efter 05 April , 2009, 06:44
Unge mænd på 18-? har da vist ikke noget imod at føle sig frem  ;)
Titel: Sv: Kylling?
Indlæg af: Søs, Tisted efter 05 April , 2009, 08:20
Hvis der stadigvæk er et stykke af brystbenet, som er brusk, plejer jeg at stege dem som kyllinger. Det har aldrig slået fejl, at de har været fine møre.

Hvis man kikker ind i enden, efter de er gjort rene, er det nemt at se eller mærke om det yderste stykke er brusk, da det jo er meget blødere end knogle.