Den danske forsker og ph.d. i fjerkræfysiogmi, Poul Try fra Videncenter for Sundhed og Fødevarer (Vifsof) har i samarbejde med Dr. Ei Maya fra det Japanske Institut for Husdyr i Osaka i længere tid arbejdet med at udvikle den fjerløse kylling, og nu tegner der sig et gennembrud. Kyllingen uden fjer har længe været et stor ønske i den konventionelle slagtekyllingeindustri af flere grunde. Her foregår produktionen indendørs i store opvarmede haller, så ret beset har kyllingerne slet ikke brug for fjerdragten under disse beskyttede forhold. Kyllinger uden fjer vil gøre slagtningen lettere og langt mere miljøvenlig. Når kyllingerne fra starten er uden fjer, så undgår man nemlig at bruge både vand og energi til den skoldning der sker inden fjerene fjernes i plukkemaskinerne, Men også i forbindelse med selve opvæksten, vil kyllinger uden fjer give store besparelser. I dag går ca. 10% af kyllingernes foder til at få fjerene til at vokse frem, så der kan derfor også spares store mængder foder til de fjerløse kyllinger. Dr. Poul Try har ved hjælp at DNA studier fundet det gen som får fjerene til at vokse og ved hjælp af nøje udvalgt selektiv avl er det foreløbig lykkedes at fremavle kyllinger, der er fjerløse på halsen og det øverste af brystet. I nær fremtid håber Dr. Poul Try at frembringe den helt fjerløse kylling til brug i den danske slagtekyllingeproduktion, som støtter om arbejdet med at frembringe denne og forventer et stort besparingspotentiale i de fjerløse kyllinger. På billedet ses Dr. Poul Try med en af sine høns, som er første skridt på vejen til den fjerløse kylling.
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10001/fjerlos.jpg)