Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: claus74 efter 26 Marts , 2014, 18:23

Titel: Salmonellafare i egne æg eller ej
Indlæg af: claus74 efter 26 Marts , 2014, 18:23
Min bedre halvdel er dagplejer og har så sent som i dag,på et møde fået oplyst, at hun bestemt ikke må anvende æg fra egne høns til børnenes frokost. Æggene skal være gennemlyst, salmonella kontrollerede og stemlet.(hvor blev det tilskud til lidt ekstra livsglæde så af?)
Da jeg hørte om det, blev der da godt nok lige tændt et par kontakter i mig.
Jeg mindes at have set og læst en avisartikel i løbet af efteråret, der sagde noget helt andet, men jeg kan desværre ikke finde den. Alt hvad jeg har kunnet finde frem, omhandler kun konsumæg.
Så hvis der evt skulle være nogen, der har en lign artikel liggende, modtager jeg meget gerne et kopi/link, som jeg glædeligt kan smide tilbage i hovedet på arbejdsgiveren.
På forhånd tak
Titel: Sv: Salmonellafare i egne æg eller ej
Indlæg af: nimrod efter 26 Marts , 2014, 18:49
Det er en (for) emsig kommune, der er ude af trit med virkeligheden :-)

Jeg har noget endnu bedre end en avisartikel, nemlig den danske lov ;-)

Nedenstående er vejledningen for hygiejneregler ved madlavning i børneinstitutioner som vugge­stuer, børnehaver, fritidshjem, skolefritidsordninger og forskellige klubtilbud. Vejledningerne er hjælp til hvordan man fortolker lovene.

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=123176 (https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=123176)

Afsnit 18

Brug af æg fra egne høns

Hvis en børneinstitution har eget hønsehold, kan institutionen godt bruge æg fra hønsene til madlavning og til kage og bagværk generelt. Maden med æg skal dog varmes tilstrækkeligt igennem. Det vil sige til en centrumstemperatur på minimum 75 °C. Læs mere om rå æg og fødevaresikkerhed i afsnit 6.

Høns og andre dyr må ikke slagtes i institutionen og fortæres der.
Titel: Sv: Salmonellafare i egne æg eller ej
Indlæg af: claus74 efter 26 Marts , 2014, 20:09
Ja det var også min mening. Kort men godt. Det burde kunne bruges. Så må vi se, hvilke argumenter de forsøger sig med.
Tak for svar
Titel: Sv: Salmonellafare i egne æg eller ej
Indlæg af: Metmus efter 26 Marts , 2014, 20:26
Gud fader i skuret.. Og hvis det så kun er hårdkogte æg, som ungerne får på brødet, så sker der da SLET ingenting.. Desuden må hun jo godt sælge æggene til børnenes forældre, som så serverer dem derhjemme..Hmmm..tåbeligt.. Håber virkelig I får kommunen til at tænke, specielt når nu de ikke er enige i lovgivningen!!
Titel: Sv: Salmonellafare i egne æg eller ej
Indlæg af: claus74 efter 26 Marts , 2014, 20:42
Det var netop det vi talte om her hjemme også. Ingen æg til børnene og forældrene kan jo så altid lige købe en bakke æg når de alligevel henter børnene
Titel: Sv: Salmonellafare i egne æg eller ej
Indlæg af: nimrod efter 26 Marts , 2014, 20:47
Til info : Jeg er fast leverandør af havehønseæg til vores dagplejer og dermed mit eget og de andre 3 børn ;D

og da vi jo følger al gældende lovgivning så er det bare som det skal være   :police: