Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: mew. efter 02 Marts , 2014, 12:10
-
En (eller flere) af mine høner lægger æg med en grim metallisk eftersmag når jeg laver blødkogte æg. Hvad kan den have spist ? Kan man gøre noget….
Håber der er en af jer der kan hjælpe, eller ved hvor der findes en gammel tråd om problemet, for det smager IKKE godt :o
VH Mew
-
Har du haft behandlet dem mod utøj, jeg spørg fordi jeg på et tidspunkt prøvede pipetter på mine og det gav en metallisk smag.
-
Nej det har jeg ikke... De får økologisk fuldfoder korn som snack og madrester, men ikke noget usædvanligt jeg kan komme i tanke om.
Ved ikke om smagen er metallisk med det er sådan en bitter smag der bliver på tungen.
-
Ved ikke om det er en trøst eller hjælp men andre har også prøvet det.
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=32533.0
-
Tak, jeg kan se at det er det samme problem men desværre ingen løsning… en veninde sagde at det kan være fordi at æggene er for friske. Det er bare mærkeligt at det så ikke er æggene fra alle høns. Meget mystisk.
Men tak for tråden :)
-
fandt endnu en tråd uden løsning….
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=2148.0
Åh er der mon nogle der ved hvad det er.
-
Hej mew.
Spiser du med en sølvske?
Det har jeg prøvet, og føj da hvor det kunne smages.
Kh Marcella.
-
hmmm det må jeg lige teste. Mener bestemt jeg brugte den samme ske da jeg havde spist mit maran-æg der smagte fantastisk og skulle smage hvorfor min søn på 5 år ikke ville have sit æg...
-
En blomme indeholder eller danner lidt svovl, det, der bliver grågrønt når æget har kogt for længe.
Det angriper sølv, som hurtig anløber, og kan smages som en metallisk smag.
Derfor aldrig sølv til æg..
Kh Marcella.
-
Jeg har før været ude for noget lignende. Mine høns gik frit rundt og ofte på "møddingen" hvor de fandt korn der havde været en tur igennem hesten. Det var ihvertfald det jeg gav skylden. Men underligt nok var det jo kun af og til at de var mærkelige. Jeg skiftede ikke foder, æggene blev samlet i hønsehuset og hestene var der jo også altid??
-
Mine går også frit men ikke hver dag og ikke i mødding. Kan faktisk huske jeg har oplevet det før men der var jeg gravid og troede det var mine smagsløg der spillede mig et pus. Det må være noget de spiser, men hvad mon.
-
Så det med sølvskeen holdt ikke? Mine går ikke frit og jeg har aldrig fået et metallisk æg. Så synes næsten det må være noget de selv finder, hvis der ikke er noget galt med foderet. Mystiskt. :o
-
http://www.thepoultrysite.com/publications/1/egg-quality-handbook/36/off-odours-and-flavours (http://www.thepoultrysite.com/publications/1/egg-quality-handbook/36/off-odours-and-flavours)
Ovenstående link beskriver (på engelsk) mulige årsager til, at æg smager eller lugter forkert.
Hvis du kan udelukke opbevaring eller foder som årsager, så peger linket på, at nogle høns bare lægger grimtsmagende æg uden påviselig årsag.
-
Tak ! Det må være den sidste det med at slå dem ned... Men det bliver ikke nemt at finde synderen. Må lige give dem en chance til. Bare pokkers når man sælger æg til naboerne at der er en joker.
-
Måske har jeg fundet en synder... Kan det være fordi de drikker vand af en stor kobber skål? Den er i hvertfald fjernet nu !!! En veninde siger at det er pga af at æggene er for friske ... Men så ville de altid have smagt sådan.
-
Måske har jeg fundet en synder... Kan det være fordi de drikker vand af en stor kobber skål? Den er i hvertfald fjernet nu !!! En veninde siger at det er pga af at æggene er for friske ... Men så ville de altid have smagt sådan.
Fødevarestyrelsen skriver:
"Det anbefales at undgå direkte kontakt mellem kobber og fødevarer, da fødevaren kan misfarves eller få afsmag.
Der er ingen restriktioner for brug af kobber belagt med tin, rustfrit stål eller et andet passende materiale."
Din kobberskål kan altså meget vel være synderen, hvis den ikke er fortinnet indvendigt.
Og vedrørende "æggene er for friske" - *g
-
Tak for det, så giver det mening. Også lidt skræmmende... Kommer til at tænke på om deres almindelige vandautomat er godkendt til fødevarer. Spændende hvor meget der ellers bliver givet videre i æggene af det de omgiver sig med...