Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Duer, fasaner, vagtler, kalkuner og påfugle => Emne startet af: tenna1972 efter 15 Oktober , 2013, 14:12
-
er der noget om snakken at kalkuner fodret med svinepiller smager af svin?.hvis ja, hvor lang tid før slagt skal jeg så fodre med hønsefoder/ kalkunfode
-
Min erfaring er at høns og særligt ænder ,der bliver fodret med hønsefoder, får bismag.Derfor fodrer jeg kun med hvede og brød,de sidste 14 dage før slagt.
Da alle fugle går sammen,påvirker det æglægningen negativt.
Spurgte i foderstofforretningen om det kun var mig,der følte bismag af foder.manden sagde,at der var mange andre der også mente det.
-
jeg foder mine slagte dyr med salt, peber og andre krydderier, så er de klar til grillen lige efter slagting. en anden fordel er at krydderier er i hele dyret og ikke kun på skinnen ... LOL...
jeg kan ikke smage forskellen om min slaget dyr har spist grisepiller eller korn..
-
Svinepiller indeholder vel ikke svin!?!?! Så kan hønsene eller ænderne jo umuligt smage af svin ;-)
Desuden mener jeg, at de fleste foderpiller, om det er til høns eller svin primært indeholder hvede (eller ihcertfald korn) og/eller majs, da det jo er det billigste at producere :-)
-
Mine svin får kun svinefoder, og de smager i hvert fald af svin. ;D
At fjerkræ fodret med svinefoder skulle smage af svin er noget vrøvl. Hvorfor skulle de det???
Svinefoder er primært kværnet korn. Der tilsættes forskellige ting som soya, vitaminer og mineraler, for at optimere tilvæksten. Men hvor skulle smagen af svin lige komme ind??
-
syntes faktisk de spydige kommentarer er upassende....todde har også hørt rygtet, så troede der var nogen der kunne give et kvalificeret svar blandt brugerne herinde....
-
Synes emnet er meget interessant. Det er jo en kendt sag at dyr for en ekstra smag af det de spiser. Rensdyrene feks.der lever af lav og mos. Og har også hørt at franskmændene fodrer deres kaniner med krydderurter et par uger inden slagt. Og jeg købte en and der smagte af fisk. Jeg synes også der er forskel på den ene svinesteg og den anden i smag. Så jo jeg tror bestemt der er noget om snakken. Derfor synes jeg stadig det er sjovt med de andres kommentarer. Men nok irriterende når man ønsker et klogt svar.
Jeg skal slagte kyllinger om et par uger og spekulerer på om jeg skulle ændre deres foder op til slagt.
-
WTF er der så heller ikke høns i hønsefoder eller heste i mit hestefoder - man kan da ikke regne med noget længere LOL
Narj, seriøst synes da det er et meget relevant spørgsmål :-)
Det jo en kendt sag at griseracer i sig selv også smager forskelligt - så det lyder vel meget muligt at det vi forbinder med smagen af svin, er en blanding af den industrielle svinerace + smagen af majs, hvede, soya og hvad der ellers traditionelt er meget af i foderet.
Hvis man forestiller sig at eksempelvis soya giver en lille bismag i svinekødet, så kan det jo sagtens være at det ville kunne smages i fjerkæene også og at man så ville forbinde det med smagen af svin ?
Nogle mennesker har meget veludviklede smagsløg der kan adskille de forskellige smage og ligefrem detektere hvilke krydderier etc. der er i en ret, mens andre er lykkeligt uvidende og kun kan smage én smag, nemlig det samlede resultat.
Vi ved jo også alle at vores dejlige æg smager bedre end supermarkedets kønsløse industriæg, og det er vel foderet ...
Tilbage til spørgsmålet, jeg har i mine slagtedyr ikke bemærket bismag af deres hønsefoder (mine slagtedyr får voksefoder fra hornsyld mølle + hvede, byg og majs), men generelt er det jo sådan at bismag fra et foderemne kan være der længe, især hvis dyret har sat fedtlag (smag lagres kraftigst i fedtlaget), så hvis jeg havde mistanke til at mit foder gav bismag ville jeg nok helt skifte og ikke bare ændre foder de sidste uger inden slagt.
-
Jamen,jamen,aallleee ved at for.eks får tager smag af det græs og de urter de spiser,og mange jeg kender giver ikke kraftfoder den sidste tid inden slagt af fårene.
Nu var spørgsmålet om kalkuner smager af "svin"når de bliver fodret med svinefoder.Hvorfor dog ikke,for svinene smager vel også af det foder, de får.
Skal først slagte kalkuner om nogen dage,så har ikke erfaring med dem,men særlig ænder er det ingen sag at ødelægge i smagen,hvis de får meget kraftfoder inden slagt.Det er så min erfaring.
-
syntes faktisk de spydige kommentarer er upassende....todde har også hørt rygtet, så troede der var nogen der kunne give et kvalificeret svar blandt brugerne herinde....
De spydige kommentarer må jeg have overset. Irriterende, men man når jo ikke at læse alt. ;D
Men jeg så da flere kvalificerede svar. Og synes egentlig også at jeg selv bidrog med ét. Men det er selvfølgelig et spørgsmål om hvordan budskabet modtages.
Jeg skal prøve at udtrykke mig tydeligt/tydeligere.
Jeg opdrætter/opfeder et par svin et par gange om året. De opfedes på svinefoder købt hos en landmand der opdrætter/opfeder svin til industrien. Hovedbestanddelen af foderet er korn, primært hvede. Der tilsættes vitaminer, mineraler og muligvis lidt soyaskrå til foderblandingen.
Kødet på disse svin smager som svinekød gør normalt, men da grisene har meget bedre plads at røre sig på, end det er tilfældet for industriproducerede grise, er forholdet mellem kød og fedt helt anderledes. Men grisene smager ikke af korn, soya eller lignende.
Hvad laves hønsefoder/piller af?
Hovedbestanddelen af foderet er korn, forhåbentlig en blanding af byg og hvede (måske majs). Der tilsættes vitaminer, mineraler og muligvis lidt soyaskrå.
Hvis nogen påstår at jeg nu begynder at gentage mig selv er det helt rigtigt observeret.
Og hvad prøver jeg så at sige?
En blanding af korn, mineraler og vitaminer (evt tilsat lidt soyaskrå) er næppe afgørende for smagen af det endelige produkt.
-
Man skal bare lige passe på med fiskemel, det er ikke rart at æg og kød smager af industrifisk. Sidst jeg fik fat i kyllingefoder var der fiskemel i, det fik de andre høns ikke noget af,
-
mine grise smager jo ikke som de Soya pumpede, i køledisken, om det er race , miljø eller fodder ved jeg ikk, men de får ikk svinefodder, mine ænder der gok på græs var klart kraftigere i smagen end nogle jeg byttede mig til der var fedet op indendørs i stald,
så jeg tror fint en Soya pumpet kalkun. kan være ligeså smagløs som en Soya pumpet gris!!!!
-
En gris får ikke mere soya end den skal bruge.
Da soyadet ikke er direkte billigt
-
Jeg mente nu heller noget spydigt med min kommentar og er da ked af, at man ikke lige kan stoppe op et øjeblik og tænke..nåeh ja eller noget..i stedet for at tage det ilde op. Jeg synes bestemt at Eriks kommentar var meget oplysende..
Ydermere vil jeg mene, at jeg kun har hørt om det med, at fiskerester kan give bismag. Desuden mener jeg at GRÆS giver den besste smag i kød, om det er oks, svin, kyl eller kalkun.. Mine egne kalkuner sidste år åd næsten kun græs fra græsplænen dagen lang..de var meget effektive :-)
-
i behøver ikk skrive muligvis Soya, da det er klart den billigste protein kilde, det gælder os for hønsefoder, og næsten med garenti gensplejset , så det kan sprøjtes uhæmmet, man får hvad men betaler for, og det er billigt
-
I Frankrig foder de en del med fiskebenmel, har arbejdet i butik i mange år og har tit mødt kunder der kom med kalkun, kylling og lam der både smagte og lugtede af fisk. Alt kødet kom fra Frankrig og det ophørte butikken med at føre. Dansk og tysk fjerkræ samt lam er noget dyrere men også bedre kvalitet og smag.
De har simpelthen slagtet for hurtigt og ikke fodret med majsmel eller hvede længe nok.
Kan ikke se kylling/kalkun kan smage af svin med mindre kødet er dårligt og derfor stinker.
Kh Lotte
-
Det er vores erfaring, at foderet har stor indflydelse på smagen af kød. Vi fik for eks, en fasan fra et opdræt. Der var mindre smag i den end i en 5-ugers kylling. /d
-
Ingen tvivl om at foderet kan indvirke på smagen af kødet. Man kan ødelægge alt.
Min påstand er blot at hvede, byg,majs og soyaskrå, (formentlig) ikke er i stand til at vurdere om det skal sætte smag af svin eller kylling, og derfor kan man sagtens fodre svin med hønsepiller eller høns med svinefoder, uden at påvirke/ødelægge smagen af dyrene. Om tilsætning af mineraler og vitaminer er optimal ved en sådan 'krydsfodring' er så et andet spørgsmål.
-
Jeg tænker også at det ikke kun er den bismag der kan komme ved f.eks. fisk, hvor man rent faktisk kan smage fisk i eksempelvis æg, men også at
der er vel ikke er tvivl om at korn, soya, majs etc. giver en anden smag end græs, ukrudt og deslige.
Vi synes at vores fjerkræ smager dejlig og kraftigere end supermarkedets. Kyllingerne smager mere af kylling, ænderne smager mere af and og gæssene mere af gås, det tænker jeg da er fordi de trods alt finder en del af deres føde i ukrudt, græs, dræbersnegle og andre godter og ikke udelukkende lever af korn, majs og tilskudsfoder.
F.eks. synes jeg at vores æg er blevet bedre efter at jeg indførte ærter og majs på menuen og lige pt. kører jeg et lille eksperiment med sort havre :-)
-
Jeg ville faktisk ogaå gerne fodre med ærter, men ville helst have dem øko..de er en god proteinkilde.. Jeg gav sort havre fra januar og frem og det satte virkelig kick i æglægning :-)
-
Jeg tænker på, om smagen af svin tænkes som smagen af stald?
-
Før i tiden kunne vi smage på mælken, når køerne skiftede foder. For eks. når de kom på græs. Vi kunne også selv lave tykmælk uden dikkedarer. Smager meget bedre end ymer.
Hvis i har krydderurter i haven eller krydderier, der er ved at falde for datoen, så kan I give dem til hønsene. Det kan smages på æggene, hvis de får nok.
-
Man skal bare lige passe på med fiskemel, det er ikke rart at æg og kød smager af industrifisk. Sidst jeg fik fat i kyllingefoder var der fiskemel i, det fik de andre høns ikke noget af,
Hmm jeg er netop gået over til at fodre med naturfjer fra L&F og der er fiskemel i....Havde slet ikke tænkt over at fiskemelet/smagen kunne sætte sig i æg/kød. Har andre oplevet ændret smag ved fodring med Naturfjer??
-
Jeg kender ikke produktet, men ved at der er fiskemel i mange produkter. Noget fiskemel skulle efter sigende være behandlet, så fiskelugt/smag er væk.
-
Jeg ville holde mig fra foder tilsat fiskemel.
Jeg elsker at spise fisk, men blødkogt fisk på morgenbordet tiltaler mig bestemt ikke. /3
-
Jeg bryder mig ikke engang om fisk der smager af fisk. :-\
-
Blødkogt fisk til morgen...hahaha :-):-):-)
Fisk smager faktisk slet ikke af fisk..set er kun, hvis fisk.har ligget for.længe fx ved en fiskehandler.og/ELLER har været frosset, så.smager det af fisk..fy føj!Friske fisk får.vi tit af egen fangst/egen båd..det smager vidunderligt!
Da jeg fodrede med naturfjer smagte æg og dyr nøjagtig ligeså godt som i dag, hvor jeg fodrer med noget andet.. Blot hold øje med melmider i de økologiske produkter fra L og F..det er noget møg at få i fodertønderne!!
-
Vi kan så åbenbart se frem til blødkogt hvidløg til morgenmad i nær fremtid *k :P
Vi elsker fisk- også de mere kraftigt smagende som mørksej, men dog ikke som morgenmad.....
-
Vi får mindst to produkter hver dag fra havet til vores frokost, og det gør ikke noget hvis vi også får fisk til aften.
Mine æg skal bare være fiskefri. /o
-
Da jeg fodrede med naturfjer smagte æg og dyr nøjagtig ligeså godt som i dag, hvor jeg fodrer med noget andet.. Blot hold øje med melmider i de økologiske produkter fra L og F..det er noget møg at få i fodertønderne!!
Tak for oplysningen med smag og melmider! Jeg købte Naturfjer dels for at prøve det men også fordi der var tilbud på det. Men jeg syntes at der er temmelig meget smuld en i deres alm fuldfoder som også har en del smuld men ikke lige så meget som øko foderet.
-
Jeg vender lige tilbage til mit spørgsmål om, om smagen tænkes som smagen af stald/svinestald. For - hvordan holdes dyrene? Hvis de går og skraber i en pløret gård uden bevoksning og med (naturligt nok) masser af afføring, så kan den smag efter min overbevisning godt gå i kødet. Kan huske første gang jeg købte slagtekyllinger fra en privat, de gik under sådanne forhold i en gammel beskidt hønsegård. Ikke nok med at dyrene stank, da de blev plukket (fordi de var beskidte), så smagte kødet også derefter. Jeg troede det skulle være sådan, og jeg tænkte at høns er nogle grisebasser...
Senere lærte jeg at det ikke behøver være sådan :) Ikke nogen kritik, for jeg ved jo intet om dig og dit dyrehold, siger bare, at det er en mulig grund til smagen :)
-
Marianne..den vil jeg lige have i tankerne, når jeg skal slagte nu her om ikke så længe..min hønsegård ser nemlig lige nøjagtig sådan ud pga møgvejret, vi har haft :-\:-\
-
Jeg har aldrig oplevet, at omgivelserne har haft indflydelse på fjerkræets smag. Jeg har meget sarte smagsløg, og vi har slagtet direkte fra de mudderpøle, det kan give om efteråret.
Det er nok mest et spørgsmål om hygiejnen og rengøringen under slagtningen.
Det er ikke så mange år siden, at de fritgående høns gik på de åbne møddinger, og det kunne ikke smages.