Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Roin72 efter 30 August , 2013, 23:11
-
købte nogle æg af Kæmpe Jersey. + lidt forskelligt af andre racer fra forskellige opdrættere. Kæmpe Jersey havde en klækkeprocent på 100%, hvad jeg aldrig har prøvet før :) Da de andre racer begyndte at få fjer, skete det ikke for Jerseyerne. Nogle af dem ser lidt bedre ud nu, men der er stadig nogle stykker der næsten ikke har fjer på kroppen, kun på vinger og gumpen. Ellers trives de.
Er der nogen der har en forklaring?
på forhånd tak!
-
Det kunne tyde på at Kæmpe Jersey måske er lidt længere om at sætte fjer.
Lene Lestat har denne race og vil nok kunne hjælpe dig.
-
ER der nogen der kan hjælpe mig?
-
Prøv at spørge Lene Lestat via en PM. Hun er altid meget hjælpsom, og har selv racen. Det er ikke sikkert hun har set tråden her. Det er ikke alt man når at få læst herinde, selvom man prøver. :)
-
Jeg har prøvet
-
Jeg kender ikke lige noget til kæmperne, men der kan være stor forskel fra race til race i hvor hurtigt de sætter fjer. Barneveldere er vildt langsomme, og danske landhøns og New Hampshire er vildt hurtige.
-
lene Lestat skrev om ferie i opråb....måske er det derfor hvis hun ikke lige svarer.
-
Jeg er jo lige her og jeg har også svaret den 1. på Roins besked, som jeg fik den 31. ;D
Tålmodighed er dyd. :D
-
Tålmodighed er dyd. :D
Så sandt, så sandt. ;)
-
Hvad var svaret i øvrigt?
-
Jamen selvom jeg har svaret i en pm, så kan jeg da godt skrive det her også :
Det kommer lidt an på hvor gamle de er ?
Der kan være flere årsager :
1) de er længere om sætte fjer end de lette racer
2) de plukker hinanden
3) indavl og nogle skravl (men så ville der nok heller ikke være så god en befrugtning 100 %, så indavl udelukker vi igen)
Så fik jeg til sendt lidt billeder og dertil svarede jeg så :
Umiddelbart synes jeg at dine kyllinger går noget tæt, så de kan godt have pillet hinanden.
Dem hvor der mangler fjer på ryg og hale, er fjerene godt på vej igen.
Der er dog enkelte som mangler fjer især på vinger og skuldre (billede 5634) dem ville jeg helt klart aflive, da de er "forkerte" i deres befjering.
Jersey er dog lidt langsommere end især de lette racer til at sætte fjer.
-
Tusind tak for gode svar Lene. Kyllingerne er 12 uger her i weekenden. De har mulighed for at løbe ind til de voksne høns, men det gør de kun når hønsene er udenfor.
Skal til at bygge hønsegård og fjerne overskydende haner, da de er store nok. Den "forkerte" bliver aflivet sasap. Hvornår ville du (plejer du) at slagte JK hanekyllinger?
-
Jeg går og mærker lidt på dem og slagter, når de er store nok. Det er sådan ca. fra 4 måneder og op efter.
En rigtig god ide ville være at skille hanerne fra hønerne, det giver en meget bedre opvækst (især for hønerne).
-
Selv om jeg er "ny" her i forummet byder jeg alligevel ind med et bud om frembrud af fjer hos forskellige kyllinger. Der findes et gen hos høns der giver forsinket frembrud af fjer. Det sidder på x-kromosomet. Hos høns er det hanerne der har 2 x-kromosomer og hønerne der har 1 x-kromosom og et "y-kromosom". Hvis en hanekylling har arvet dette gen på begge sine x-kromosomer vil det forårsage meget forsinket fjerfrembrud. Hvis han kun har arvet 1 gen, eller hvis det er en hønekylling (der jo også kun har 1 gen) vil fjerene komme hurtigere. Sådan er det f.eks. hos Barnevelderene, og her kan det bruges til at kønsbestemme kyllingerne. Landhønsene har ikke dette gen og begge køn får vældig tidligt fjer. Hos blomsterkyllingerne ser det ud til at det er lidt blandet så nogle kyllinger får tidligt fjer, nogle lidt forsinket, og nogle hanekyllinger der har arvet 2 gener meget forsinket fjersætning. Jeg har ikke erfaring med andre racer, men princippet må jo gælde alle høns :) :) :)
-
Tak Ingrid! Det giver mening. Hønekyllingere har hele tiden set pæne ud hvorimod godt 50% av hanekyllingerne har forsinket fjersætning.
-
Fik slagtet hanekyllinger for nylig. De mest skaldede var lige så store, som dem med fjer. Så de fejlede ingenting, bortset fra at de manglede fjer. Kødet var/er meget mørkt/gråt i forhold til Sussex-hanekyllinger og smagen anderledes