Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: anja1000 efter 13 August , 2013, 13:36

Titel: hjælp hvorfor bliver hviden ikke ordentlig stiv når ægget bliver kogt
Indlæg af: anja1000 efter 13 August , 2013, 13:36
Hej som det frem går af min overskrift har jeg et problem med at nogle af mine høns´s æg ikke bliver ordentlig kogt (i hviden). Er der nogen her inden der har en forklaring på dette ??? mvh Anja :-\
Titel: Sv: hjælp hvorfor bliver hviden ikke ordentlig stiv når ægget bliver kogt
Indlæg af: kristiank efter 13 August , 2013, 13:41
friske , æg er hviden to delt som du ser ved spejlæg, en tyk og en tynd, , æg købt i butikker er min en uge gamle, så der opstår problemet ikk, , kog altig de gamle æg, og slå de friske ud , sådan gør vi, har også bemærket at har de fri adgang til skaller bliver problemet lidt størrer
Titel: Sv: hjælp hvorfor bliver hviden ikke ordentlig stiv når ægget bliver kogt
Indlæg af: Helle efter 13 August , 2013, 16:14
Kan godt kende beskrivelsen med spejlæg, men jeg har ikke været ude for problemer ved at koge HELT friske æg. Vi gør så at sige intet andet når nu de er ved hånden. Også gerne så friske at de stadig er varme.
Det skal dog siges at vi koger dem "smilende" eller hårdkogte.

Vi køber i nødsituationer æg på en nærliggende økologisk gård, hvor der også er ægge salg til fast kundekreds. På disse æg er der markant forskel på hviden, også i klarhed/ farve med 2-deling.
Er det udelukkende foder og æggets alder, der giver denne deling eller kan det også være racebestemt?
Titel: Sv: hjælp hvorfor bliver hviden ikke ordentlig stiv når ægget bliver kogt
Indlæg af: anja1000 efter 13 August , 2013, 16:43
Mit problem er med mine egne æg som er friske og alligevel bliver nogle af dem ikke hård kogte i hviden selv om alle de andre æg er fine nok??? det er lige som om at hviden ikke er kogt og  virker "mattet". dog er blommen kogt..??? kan det være noget med at hønen der ligger disse æg er for gammel eller for ung??. De har fri adgang både til fuldfoder æglægnings foder og skalle. mvh anja
 
Titel: Sv: hjælp hvorfor bliver hviden ikke ordentlig stiv når ægget bliver kogt
Indlæg af: kristiank efter 13 August , 2013, 16:47
hmm opbevarer du dine æg i køleskab,bagerst, så har de måske fået frost
Titel: Sv: hjælp hvorfor bliver hviden ikke ordentlig stiv når ægget bliver kogt
Indlæg af: anja1000 efter 13 August , 2013, 16:50
nej det gør jeg ikke de står i bunden og det er jo ikke alle mine æg det er galt med feks er der ikke noget galt med mine dværg hønse æg
Titel: Sv: hjælp hvorfor bliver hviden ikke ordentlig stiv når ægget bliver kogt
Indlæg af: Raziel efter 13 August , 2013, 19:31
Jeg kan godt genkende problemet med smattede hvider. Det sker af og til med de æg, jeg får fra naboens høns. De er helt friske.