Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: mew. efter 25 Juli , 2013, 09:10
-
Hej søde hønsefolk.
Sætter I tænderne i damer der er over to år? Eller er det mon ikke arbejdet værd... Jeg skal have tyndet ud i flokken så der er mere plads.
Og så lige et andet spørgsmål. Hvornår sætter I kyllingerne op på pind... Hvor gamle skal de være?
God dag derude hvor vi vist endelig får lidt regn.
-
Hejsa :)
Alt kan vel koges mørt.Spørgsmålet er hvor længe det skal koge .
Personligt vil jeg helst skifte høns ud senest som 2 års.
-
Ja det er der jo noget om... Må give dem en chance så har jeg det også bedre med at slagte dem.
-
Man kan altid koge suppe på de gamle damer. Hvis kødet så bliver ok mørt, så er det fint til høns i asparges, tarteletter, hønsesalat m.m. Der er også nogen der skærer kødet af benene og hakker det. Det har jo ingen betydning hvor gammel og sej hønen/hanen har været, hvis kødet først har været en tur igennem en kødhakker, og så er der til hønsekødboller til suppen eller hønsefrikadeller m.m.
-
Ok god pointe. De må igennem hakkerne på ræd og række.
-
;D fik totalt griner' på af den overskrift... Men interessant læsning, er det korrekt forstået at de skal slagtes som 6-9 mdr. kyllinger?
Mvh
Marlene
-
Hej Marlene
Hvis det er hanekyllinger du spørger om, så plejer jeg at slagte dem i det tidsrum. Hvis der er mange, så kan de sagtens nå at blive 9 måneder inden jeg når igennem dem allesammen. Jeg snupper nogle stykker af gangen, for jeg magter altså ikke at stå med 20 haner på en gang.
-
Altså din overskrift gjorde mig lidt nervøs for min fremtid og fik mig til at trække benene til mig. ;D Trykkogeren er fantastisk til at få dem møre. Du kan både stege og koge dem i den. En sej steg må også overgive sig i en trykkoger. De er lidt dyre i anskaffelse, men en god investering, da de også er strømbesparende.
Velbekomme. :)