Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Lars1980 efter 07 Juli , 2013, 13:29

Titel: Hvad er det på hanen?
Indlæg af: Lars1980 efter 07 Juli , 2013, 13:29
Jeg og min kæreste har for første gang slagtet en hanekylling.
(Australorps, 21 uger, 1600 gram i "ovntilstand")
Men vi har undret os over den form for gevækst den har nede midt på kroppen.
Er det brystbenet der går så langt ned???


http://billedeupload.dk/images/YLnwW.jpg
Titel: Sv: Hvad er det på hanen?
Indlæg af: Jane Nygaard Pedersen efter 07 Juli , 2013, 17:39
Det ser mærkeligt ud, den tror jeg ikke at jeg ville spise  :-\

jeg spiser kun dyr der er raske og som ikke har nogle underlige gevækser af nogen art, jeg skal ikke gøre mig klog på hvad det er, men det er bestemt ikke normalt  ;)
Titel: Sv: Hvad er det på hanen?
Indlæg af: martin s j efter 07 Juli , 2013, 18:39
hvis det bare er en knogle ville jeg have spist den
Titel: Sv: Hvad er det på hanen?
Indlæg af: Bente E. efter 07 Juli , 2013, 19:15
I min fars sidste ca. 10 leveår havde han pacemaker - det ligner sådan en!

Jeg ville skære i den og se hvad det var - er det byld, så ud med dyret, er det knogle, så er det blot en særhed ved netop denne fugl - op i gryden med den. Noget i den stil...
Titel: Sv: Hvad er det på hanen?
Indlæg af: kvb efter 07 Juli , 2013, 21:47
Er det ikke "bare" en trykskade, altså en væskefyldt "lomme", fra at brystet har hvilet på siddepinden om natten?
Titel: Sv: Hvad er det på hanen?
Indlæg af: Lars1980 efter 07 Juli , 2013, 22:02
Nå, dyret blev stegt... Den var desværre noget sej! Antager de skal koges så?

Jo, der var lidt væske og brusk/fedt i den.
Titel: Sv: Hvad er det på hanen?
Indlæg af: Henriette Hall efter 07 Juli , 2013, 23:22
Man skal ALDRIG tilberede et hjemmeavlet dyr på samme måde som 5-ugers købe-kyllinger. Langsom tilberedning. Grydestegt, i stegeso, langtidsstegt ved lav varme i ovn. Det virker.
Titel: Sv: Hvad er det på hanen?
Indlæg af: Edmond efter 07 Juli , 2013, 23:36
Seje høns kommer i trykkogeren.