Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: Ilse B efter 21 Juni , 2013, 14:54
-
Hej,
Hvor stor forskel er der på foderværdien på hvede og spiret hvede?
Jeg tænker især på om der er meget mere protein idet spirede, eller det stadig er som slik og fedende til hønsene?
Nogen der ved det ?
-
Normalt når man spirer frø, hvad enten det er hvede eller hirse, så forøger man vitaminindholdet med mange procent, for nogle vitaminers vedkommende flerdobles indholdet.
-
man køber korn og sørge selv for det spire vil jeg mene?
-
Spiret korn er et ganske fortræffeligt foder. Når det er spiret spaltes enzymer til sukkerstof og det er langt mindre fedende. Dertil kommer det øgede vitamin indhold, især E-vitamin.
Jeg laver 10 kg. som bruges daglig til kyllingerne.
Dag 1. sættes i blød.
Dag 2. skylles det hele gennem stor si, og hældes over i ny spand med hul i bund.
Dag 3. hældes over i ny spand, da det er vigtig at der tilføres ilt.
Dag 4. hældes over i 2 spande, da kornet med spirer pludselig begynder at fylde mere.
Dag 5. det spirede korn bruges som tilskudsfoder til kyllinger (10 kg. spiret korn er ca. 10% af alm. kyllinge foder, da jeg bruger ca. 100 kg. kyllinge start-foder daglig)
På denne årstid behøver det ikke stå lunt for at spire, da vejret er lunt nok.
-
Spiret korn er et ganske fortræffeligt foder. Når det er spiret spaltes enzymer til sukkerstof og det er langt mindre fedende. Dertil kommer det øgede vitamin indhold, især E-vitamin.
Jeg laver 10 kg. som bruges daglig til kyllingerne.
Dag 1. sættes i blød.
Dag 2. skylles det hele gennem stor si, og hældes over i ny spand med hul i bund.
Dag 3. hældes over i ny spand, da det er vigtig at der tilføres ilt.
Dag 4. hældes over i 2 spande, da kornet med spirer pludselig begynder at fylde mere.
Dag 5. det spirede korn bruges som tilskudsfoder til kyllinger (10 kg. spiret korn er ca. 10% af alm. kyllinge foder, da jeg bruger ca. 100 kg. kyllinge start-foder daglig)
På denne årstid behøver det ikke stå lunt for at spire, da vejret er lunt nok.
Så mangler der blot tørring for at have malt :D
En lille kommentar til processen - enzymerne omdannes ikke til sukkerstoffer, men det er enzymer som omdanner stivelse til sukkerstoffer - som så ved mæskning lader sig forgære til alkohol, hvis man har tilbøjeligheder til ølbrygning ;)
-
Så mangler der blot tørring for at have malt :D
En lille kommentar til processen - enzymerne omdannes ikke til sukkerstoffer, men det er enzymer som omdanner stivelse til sukkerstoffer - som så ved mæskning lader sig forgære til alkohol, hvis man har tilbøjeligheder til ølbrygning ;)
Ja selvfølgelig, jeg glemte at skrive stivelse..... det er jo netop den man undgår og dermed fedme som jeg nævnte :)
-
Spiret korn er et ganske fortræffeligt foder. Når det er spiret spaltes enzymer til sukkerstof og det er langt mindre fedende. Dertil kommer det øgede vitamin indhold, især E-vitamin.
Jeg laver 10 kg. som bruges daglig til kyllingerne.
Dag 1. sættes i blød.
Dag 2. skylles det hele gennem stor si, og hældes over i ny spand med hul i bund.
Dag 3. hældes over i ny spand, da det er vigtig at der tilføres ilt.
Dag 4. hældes over i 2 spande, da kornet med spirer pludselig begynder at fylde mere.
Dag 5. det spirede korn bruges som tilskudsfoder til kyllinger (10 kg. spiret korn er ca. 10% af alm. kyllinge foder, da jeg bruger ca. 100 kg. kyllinge start-foder daglig)
På denne årstid behøver det ikke stå lunt for at spire, da vejret er lunt nok.
Bliver nødt til at spørge dig, hvor mange høns har du? :)
-
Jeg kan sige så meget, at jeg har en hel del ;D
-
Jeg kan sige så meget, at jeg har en hel del ;D
/o
-
Tusind tak for svar,
Så jeg kan altså godt give mine små pulle-høns hvedespirer uden alt for dårlig samvittighed *d