Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: P. Jakobsen efter 30 Maj , 2013, 16:25
-
Er der mon nogen der ved, hvordan man får udryddet det fandens "ukrudt" i et drivhus.. Nok ikke det mest smarte sted at plante det der :o. Og vil så lige understrege at jeg ikke selv har plantet det der ;D
-
En greb er god, er der ikke plads til det, så er det ned på alle fire og lirke alle rødderne op. Heldigvis ligger myntens rødder ikke så dybt.
God fornøjelse <O
-
Eller hvad med at sende en flok sultne høns derind, og luk af et par timer?
-
Har ellers gravet ret langt ned syntes jeg :( Og alligevel kommer de op alle vejne.
men forsøger videre. Tror dog bare ikke lige mine høns finder det særligt morsomt.. udover at støvbade derinde ::) ::), så vælger istedet at kører den opgravet jord ind til dem. De kan godt være rimelig kræsne. Så det forsøg myntestilk med jorden var pænt nitte.. ligesom så meget andet for dem
*r
-
og her render jeg rundt og leder efter mynte, og så kalder du det ukrudt ha ha ha
-
Ja i et drivhus, så er det ukrudt :)
-
nå ;)
jeg har været så "smart" at plante alle mine krydreurter i altankasser som hænger foran vores køkkenvinduer :) så de bliver ikke "vilde" /o
men du har jo ikke selv plantet dem, sååå du må godt brokke dig :D
-
og her render jeg rundt og leder efter mynte, og så kalder du det ukrudt ha ha ha
Det er også dejligt med mynte - men plant det i en krukke!! /o
-
Nå, men imens jeg prøver at udrydde det "ukrudt".. Er der så opskrifter i vil dele? :)
-
Mojito!!!! !n
-
Sorbet! Kog en lage (stærk te) af en masse mynte (gerne flere forskellige slags) og sukker og vand. Køl den af og pres saften af nogle citroner og lime i. Kør den kolde væske på en ismaskine og efter 10 minutter tilsætter man så et par stiftpiskede æggehvider. Det bliver den mest fantastiske bløde og cremede sorbet. Hvor meget af hver slags smag må man selv bestemme sig for. Men den skal være både meget sur og sød før indfrysning, for noget af smagen forsvinder fordi isen er så kold, når man spiser den.
-
Salat med vandmelon & rødløg
4 pers.
1 kernefri vandmelon (ca. 1 kg inkl. skræl)
1 rødløg
½ fed hvidløg
½ dl hvid balsamico
½ dl god olivenolie
10-15 blade friskhakket mynte
Skær skrællen af melonen og skær kødet i tern. Snit rødløget fint og riv eller pres hvidløget. Lav en marinaede af olie, eddike, rødløg og hvidløg, og vend sammen med melonen. Lad salaten trække i 30 min. før den hakkede mynte vendes i. Trækker yderligere 10 min. inden servering.
Feta kan blandes i, hvis man kan lide den slags.
-
Frisk myntete - friske blade med stængel og det hele, overhældes med kogende vand, lidt sukker til...det er bare dejligt efter en god middag, hvor man har proppet sig:-) Ser også umådelig kønt ud når det serveres i glas...men vi har også kølnet det, og så bliver det jo bare til mynte-iste.
Vi kan ikke få nok af det, og har plantet mynte i et bed inficeret med skvalderkål, håber den så får overtaget med tiden.
-
Mynte gele. Der er opskrifter på nettet. Kan bruges som gave.
Der er også en bulgursalat, tabouleh. Der skal både mynte og koriander i.
Mynten kan vel tørres? Så har du te til lange tider og der skal såmænd nok være dem, der bruger det til ansigt eller fodbade.
Insekterne er vilde med mynte, så du gør de bestøvende, hårdt trængte insekter en stor tjeneste.
Oh, overflod. Her vandt skvalderkålen..