Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: ina..... efter 09 Maj , 2013, 13:49
-
:o Jeg sidder lige og ser en tv udsendelse om Italien og pasta, hvor der lige blev vist billeder fra en pastafabrik... der bruges 800.000 æg om dagen ::) Det er virkelig mange æg og høns
-
Jep, og det er derfor jeg er begyndt at købe øko-pasta. Tankevækkende hvor mange høns der bliver holdt i små bure i den store verden <R /d.
-
Jep, og det er derfor jeg er begyndt at købe øko-pasta. Tankevækkende hvor mange høns der bliver holdt i små bure i den store verden <R /d.
Hjemmelavet pasta på egne æg er fantastisk! Det kan du roligt kaste dig over. :)
-
Helt enig med mzi. Og så er det både nemt, hurtigt og billigt. Velbekomne
-
Pointen er jo netop, at hvis Itailenerne selv laver deres pasta, så er det hele til export, og så er det jo helt vildt mange pastaskruer vi taler om
-
Jeg har en italiensk kollega, som kigger mærkeligt på mig, når jeg fortæller at jeg selv laver pasta ::)
Mange travle, unge italienere i byerne spiser ude, og spiser de pasta hjemme, så er det den tørrede version.
Min kollega fortæller dog, at udvalget og kvaliteten af den tørrede pasta er langt bedre end i DK.
-
Opskrift på hj. lavet pasta...tak ;-)
-
Hej
Her er en god beskrivelse fra www.kvalimad.dk:
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/haandlavet-pasta-hjemmelavet-pasta
Hvis du lægger det i en plastikpose i køleskabet, kan det holde sig i en uge...
God fornøjelse.
-
Jeg bruger ca 1 æg pr 100 gram mel. Man kan ælte det i hånden, men en lynhurtig tur i røremaskinen kan også gøre det. Endelig ikke mere end lige samle dejen, for man skal ikke lave glutenstrenge. Det er supernemt, og smager fantastisk.
-
Ja, jeg bruger også ca. 100 g durummel pr. æg. Her er en beskrivelse:
http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE539850/saadan-laver-du-pastadej/ (http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE539850/saadan-laver-du-pastadej/)
http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE539849/saadan-ruller-du-pastadejen-ud/ (http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE539849/saadan-ruller-du-pastadejen-ud/)
Har jeg travlt skærer jeg ned på dejens hviletid, og det går fint alligevel :)
-
Hej
Her er en god beskrivelse fra www.kvalimad.dk:
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/haandlavet-pasta-hjemmelavet-pasta
Hvis du lægger det i en plastikpose i køleskabet, kan det holde sig i en uge...
God fornøjelse.
Min kæreste Sus (som er uddannet kostvejleder og lidt af en madnørd) reagerede kraftigt på det med at opbevare pastadej på rå æg op til en uge i køleskabet. Max 1 døgn er nok nærmere hvad man bør gå op til, siger hun.
Uanset om æggene i øvrigt er salmonellafri og helt ok, sker der en udvikling af alle mulige bakterier fra det øjeblik skallen brydes, både fra ægget, hænderne, køkkenbordet, maskiner, redskaber, osv...
Så hvis pastaen ikke varmebehandles eller tørres skal den altså forbruges hurtigt.
Mvh Palle
-
Jeg laver også vores egen friske pasta - det er super nemt og lækkert... jeg har aldrig dejen liggende - den bliver brugt med det samme :)