Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: sebastian.hvalsø efter 03 Maj , 2013, 19:45

Titel: tilberedninf af 1 år gammel muskus andrik
Indlæg af: sebastian.hvalsø efter 03 Maj , 2013, 19:45
Jeg har en 1 år gammel muskus andrik som jeg skal slagte. Er den vær at spise, eller bliver den for sej?

Og hvordan skal den i så fald tilberedes. jeg tænker at den nok bliver for tør hvis jeg ovnsteger den. Måske nogle kinesiske eller thailandske retter vil fungrre.

Alle råd er velkommen.

Titel: Sv: tilberedninf af 1 år gammel muskus andrik
Indlæg af: alex1981 efter 03 Maj , 2013, 19:48
langtids stegning eller en tur på weber grillen.
Titel: Sv: tilberedninf af 1 år gammel muskus andrik
Indlæg af: sebastian.hvalsø efter 03 Maj , 2013, 19:53
Men bliver den så ikke for sej. Jeg tænker at det vel er lige som en gammel høne. At den kun kan bruges til supe og andre koge retter
Titel: Sv: tilberedninf af 1 år gammel muskus andrik
Indlæg af: alex1981 efter 03 Maj , 2013, 19:57
nej jeg syns de er bedre når de er lidt ælder, så fortrækker vi weber grillen hvor den så ligger på i ca 2½-3 time og tempraturen på lågen må gerne stå på 175. og så har vi en bakke med rødvin stående midt under ænden ved siden af kul.
Titel: Sv: tilberedninf af 1 år gammel muskus andrik
Indlæg af: Storm-Olsen efter 03 Maj , 2013, 20:44
En anden mulighed er at lave sprængt and. Det bliver både mørt og  saftigt også med lidt ældre ænder.
Titel: Sv: tilberedninf af 1 år gammel muskus andrik
Indlæg af: Marianne Vedel efter 04 Maj , 2013, 08:38
Jeg tænker confit de canard.
Der er mange opskrifter på nettet, f.eks. denne:
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/confit-de-canard-andeconfit